Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik a megalázóbb munka?

Melyik a megalázóbb munka?

Figyelt kérdés

2022. nov. 22. 22:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a tanár, mert azért még tanulni is kell legalább 5 évig. A McDonald'sba legalább felvesznek tanulás nélkül is bárkit, aki dolgozni akar. Amúgy a munka nem megalázó, csak az alacsony fizetés az, amit adnak érte. Ráadásul egy tanárnak még a sok neveletlen gyereket is el kell viselnie ezért, mert manapság viselkedni, tiszteletet adni nem szokás megtanítani a gyerekeket.
2022. nov. 23. 11:16
 12/29 valaki : ***** válasza:
100%

Voltam gyorsétteremben, gyárban és szórólapoztam is. Csak a szórólap volt ciki, mert a sok gyökér litániát tartott, hogy mit zaklatom ezzel, ő nem él ilyesmikkel, különben is ő siet és na.

A gyorsétteremben a kollégák voltak hülyék (ez lehet speciális), a gyárban imádtam lenni, nyugis, stresszmentes és jó fizu, most tanár vagyok és még jobban szeretem, sosem tartottam megalázónak, ellenkezőleg. Szerintem az emberek nem nézik le a tanárokat egyáltalán. Velem tanárként eddig mindenki tisztelettel beszélt, meg azok is, akiknek csak elmeséltem, hogy tanár vagyok.

A fizetés meg hát nem a legjobb, de akkor sem megalázó szerintem, szomorú, kellemetlen, de nem megalázó. Amúgy meg senki nem tudja szinte mennyit keresek, mert a félbites gyökerek csak dobálóznak vele, hogy 400 ezret keres a tanár, a bértáblát szerintem az ország népességének 1%-a ha megnézi, már csak azért sem lehet megalázó.

2022. nov. 23. 17:24
 13/29 A kérdező kommentje:
Nekem a csaj, akivel randizom, ő tanár gimiben, onnan jutott eszembe a kérdés. Nettó 207 ezer pótlékokkal, láttam a fizetési lapját. Pótlékok nélkül csak 172 ezer.
2022. nov. 23. 19:03
 14/29 valaki : ***** válasza:
100%
Hát igen. De ha belegondolsz...A tanárok vannak így kipécézve, de én egyszer megnéztem az ápolói bértáblát és majdnem rosszul lettem. Na, én voltam nemrég kórházban. Azok az emberek ott... Nem találok szavakat rájuk, látszik hogy hulla fáradt, de van ereje mégis odaállni, bíztatni, vigasztalni. Ők keresnek ilyen keveset. Van ismerősöm nemzetközi kapcsolatokkal, egyetemet végzett ő is, kevesebbet keres nálam (nem számszerűsítette). Igazából minden állami alkalmazott keveset keres. A versenyszférára jellemző a szárnyalás, legalábbis Magyarországon. És mindkettőnek van előnye, hátránya. A versenyszférában jobban kereshetsz, ugyanakkor lehet, hogy az első gazdasági válság szele visz. Vagy ha a főnöknek nem tetszik a képed, mész. Kérdések nélkül. A közalkalmazott állása fixebb, bár kevesebb bérért. Tehát nekem rendkívül komoly törvénysértést kell elkövetnem, hogy a főnököm kirúghasson engem, pedig nem bír. Ennyi a történet, változtatni kell a közalkalmazottak bérén, de ez nem a megalázóságról szól
2022. nov. 23. 19:12
 15/29 A kérdező kommentje:
Édesanyám diplomás ápoló. Igaz, hogy intenzíves meg mindenféle pótlékokkal, 30 év munkaviszony után, de hazahoz havi 650 nettót.
2022. nov. 23. 19:21
 16/29 valaki : ***** válasza:

Hát ezaz...30 év munkaviszony után. És diplomásan. Versenyszférában dolgozó ismerősöm 8 általánossal meg egy fémforgácsoló szakmával fél év után fényesre nyalt minden farpofát és előléptették egy olyan pozícióra, ami diplomát igényelne alapból a feltételek szerint. 650-680 most neki. Vagy lehet már több, mert most született 3. gyereke, de az alap ennyi volt. Erre természetesen rájön az éjszakás műszak pótléka, stb. És mondanom sem kell, a szakmájának semmi köze nincs a munkához.

Ha ott marad még 30 évig ő is, akkor szerintem milliomos lesz, ha kirúgják a válság miatt, vagy egy másik válság miatt, vagy valakinek beszól, esetleg lesz helyette egy fiatalabb, szexibb férfi és nő lesz a felettese, akkor mehet oda, ahova az emberek szoktak ezzel a végzettséggel. Látod a kontrasztok.

2022. nov. 23. 19:34
 17/29 A kérdező kommentje:
Igen, csak 30 év után egy diplomás tanár még mindig 250-et visz haza, ehhez viszonyítva írom.
2022. nov. 23. 19:39
 18/29 anonim ***** válasza:

"fényesre nyalt minden farpofát és előléptették egy olyan pozícióra, ami diplomát igényelne alapból "

"Erre természetesen rájön az éjszakás műszak pótléka, stb."

Milyen munkakör az ahol nem számít a tudás, csak a benyalás és diplomás munkakörként műszakozni kell?

2022. nov. 23. 19:43
 19/29 valaki : ***** válasza:
Most mondjam ki? :D Félek, hogy felismernek... Na jó, legyen...műszakvezető :D De a céget nem írom, mert ki fognak nyírni
2022. nov. 23. 19:45
 20/29 valaki : ***** válasza:
Amúgy hadd tegyem hozzá, hogy ugyannál a cégnél dolgozik egy másik rokonom is, ő nem műszakvezető, érettségit igénylő munkakörben dolgozik, neki ott dolgozott apucika és úgy kapta meg, ő 400-at kap kb. Úgyanúgy jön rá a pótlék
2022. nov. 23. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!