Mennyi ma egy jó fizetés?

#30 A legolcsóbb az 6 millió.
És bocsánat, nekem pl. egy Honda Jazz az jó autó. Simán megvan 10 millióból szépen felszerelve.

31# Igen, ránéztem. Elhiszem, hogy ez számodra egy jó autó, de objectíven ez egy alsókategóriás olcsó autónak számít.
Persze, itthoni kontextusban, ahol az emberek rettenetesen rosszul állnak anyagilag, elhiszem, hogy jó pár embernek, de ha valaki azt mondja, hogy egy jó autót akar, ami nem fényűző vagy luxus kategória, az bőven efölött van.

Még egy Corolla is megáll bőven 15 alatt, arra pedig már nem lehet mondani, hogy kicsi autó. Persze a mai SUV mániában simán el lehet verni 20 milliót egy kocsira, ami nem luxus kategória, de ez is olyan, mint a telefonoknál a csúcsmobil: a legtöbb embernek igazából egy olcsóbb, kisebb is elég volna, csak villogni akarnak.
Hát, nekem nincs igényem villogni.

Tehát akkor ezek szerint a pedagógusok nem tanultak, nem értenek semmihez.
Az a jó, hogy te csak magadból indulsz ki. Ott vagy a kis budapesti agglomerációdban, a buborékodban. Lehet, hogy beszélsz magyarral együtt 3 nyelvet, van 2 diplomád, de hogy mi van Borsodban meg Szabolcsban azt fixen nem tudod. Nem csak a te világod létezik sajnos. Bárcsak a te világod létezne, mindenki álmai munkáját végezné, de az élet nem így működik. Ezernyi dolgon el tud az ember csúszni. Elég csak rossz helyre születni, például határmenti zsákfaluba, onnan hogy törsz ki? Sehogy. Egyedül, pénz nélkül nagyon nehéz elindulni.

#34: A pedagógusok nem azért keresnek szarul, mert nem értenek semmihez, hanem mert a kúrmány magasról belefosik az oktatásba. Erre az egyetlen megoldás, hogy az ember más pálya felé fordul vagy magánoktatásba megy. Nekem két közeli rokonom is eredetileg pedagógus. Az egyik el sem helyezkedett a szakmában, mert rájött, hogy zsákutca, a másik 15 év után hagyta ott, elege lett. Mindketten sokkal jobban keresnek most. Egyikük adatelemző, másikuk fordító.
Aztán ha már lepkehálóval sem tudnak tanárt fogni, meg senki nem megy tanítóképzőre, akkor talán a kúrmány is rájön, hogy baj van. A sok CSOK porontyot valakinek meg kéne tanítani legalább írni/olvasni, hogy legyen a futószalagra ember. Ezt talán Viktorka is belátja majd...

35# Ez nem tartozik a kérdéshez, de tényleg rengeteg rettenetes pedagógus van.
Viszont ez az azért van, mert magával a hivatással lenne valami alapvető probléma, csak szimplán ha keveset fizetsz valamiért, a minőség is rossz lesz.
A kifejezetten okos/értelmes emberek nagyon pici százaléka választja csupán elhivatottságból a tanári pályát, ahol semmit sem fognak keresni és a társadalom sem becsüli meg őket.
Így nem szabad csodálkozni, hogy elég híg a leve az oktatásnak, azaz nagyon sok ember van benne, akinek nem kéne.
... de tudod, ha a környéken csak az az 1db kémia tanár van, akkor hiába egy nagy paraszt, nem rughatják ki. Nálunk még általános iskolában (2010 környéke) pont emiatt viselték el a kémia tanárunkat, akinek nem szabadott volna tanítania, sőt gyerekek közé sem kellett volna engedni.
Igen ezt már teljesen másfelé megy az én szempontomból hogy 30 éve miért volt olyan sok rettenetes pedagógus. Hiszen nem ugyanazért mint ma. Vagy igen?
De azért ha el is térunk a témától én nem bánom mert érdekel a válasz. Csak egy kicsit rossz érzés hogy tüntetnek a tanárok és legszívesebben azt mondanám hogy még annyit se érdemel meg miközben személy szerint javarészt nem azokkal volt gondom, akik most tüntetnek, a javuk már nem is él.
Meg olyan is van aki mostanában díjat kapott és engem csak el akar felejteni a sötét múltjával együtt, mert nem azért kapta a díjat ahogy anno velem viselkedett hanem mert azóta más ember lett.
De erre is azt mondom hogy akkor tüntessen mellette az akivel szembeni viselkedése miatt a díjat kapta...

#34: Nehéz vagy lehetetlen? Mert már a végén te magad sem tudod. A lehetetlen a kis emberek kifogása arra, amihez alapvetően csak lelki erejük nincs elég nagy. Vicces, hogy azokat próbálod finoman degradálni, akik nálad többre vitték. Soha nem volt olyan könnyű kitörni az elmúlt évtizedekben, századokban, mint most (igen, még az elmúlt három évet nézve is). Csak neki kell állni és csinálni. Persze, a realitások talaján állva. De aki a XXI. században tisztes megélhetést akar magának, az meg tudja teremteni. A többi csak kifogás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!