Szerintetek ki kellene rúgni egy folyamatosan alkohol hatása alatt lévő, azonban szakmailag jó teljesítményt nyújtó szakembert?
Következő a helyzet:
Adott egy építőipari szobafestő vállalkozás. Nem sok ember, 4 személy van összesen a brigádban, van egy kolléga viszont aki egyébként jó munkaerő, de egyszerűen néha nagyon összeférhetetlen, valamint az alkohollal is jócskán meggyűlik a baja, ami miatt sokszor "ég a pofánk" miatta. Arról nem is beszélve, hogy csak egyszer állít be egy ellenőr, egyszer szondáztatják meg, milliós bírságot szabnak ránk.
Megéri kockáztatni a vállalkozás életének végéig, vagy tényleg érdemes lenne megválni egy ilyen kollégától?
Én adnék neki írásban egy konkrét dátumot a változtatásra. A dátum letelte után azonban nem rizikóznék, bármilyen rossz is a cégnek, ha ő elmegy. Van más jó festő is.
Ez az ő érdeke is. Vagy igyon otthon, munkaidő után. Munkaidő alatt tilos.
Te viszont jó fej vagy, hogy menteni akarod. Adj neki ultimátumot.
Na igen, csak az a probléma, hogy nem egyet, nem kettőt, hanem rengeteg lehetőséget, rengeteg "utolsó esélyt" kapott már.
Sajnos nem tud alkohol nélkül élni, konkrétan amit mondasz ultimátumot két hete kapta meg.
Röviden olyan címszó alatt, ha mégegyszer előfordul akkor saját magát kirúgja! Mert ugyebár ott is lesérült a munkahelyen és durván töltés alatt volt akkor is! Szóval azóta bírt két hetet és most kedden megint pálinkát hozott a munkahelyre.
Itt telt be a pohár. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg egyszer összetöri magát alkohol hatása alatt vagy kijön egy ellenőr én nem szeretnék emiatt felelősséget vállalni.
A harmadik is én voltam, az első..
Küldd el nyugodtan, ha már ennyi mindent probaltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!