Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez lehet hogy átverés? Ha...

Ez lehet hogy átverés? Ha nem, akkor hogy működne ez a munka?

Figyelt kérdés

Október végén keresett meg egy recruiter online Németországból, hogy menjek projektmenedzsernek egy tech céghez, hiába van 0 tapasztalatom és soha sehol nem dolgoztam előtte de nagyon megtetszett neki a profilom. Pár napra rá már interjúzhattam is a céggel ami egy 15 perces Zoom beszélgetés volt kamera nélkül. Majd pár napra rá küldtek egy logikai tesztet. 2 hétig várattak a javítással, majd tegnap jött az email, hogy akkor szabadúszóként kezdenék 190 órás munkahónappal 20 euró/órában majd 6 hónap után emelnék a bérem és ki kell költözzek Németországba.

Számomra valami nincs a helyén. 3700 eurós havi fizetés szabadúszóként? 190 órás hét? Sosem láttuk egymást, még interjún sem, kb semmit nem tudnak rólam mert önéletrajzomat sem látták ha jól emlékszem. Valami itt nekem bűzlik. Ha pedig esetleg még is igaz, ez mégis hogy működne?

2022. nov. 17. 17:14
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Hát az interjúztató is egy spanyol asszony volt, aki éppen csak törte az angolt és ebben a 15 percben (ami inkább volt 10) én csak felolvastam amit előre leírtam magamnak worldbe és utána mondott valamit amit nem igazán értettem csak annyit hogy lesz majd egy teszt, majd visszakérdeztem a többire és ő erre: "Aha, oké, tökéletes lesz számomra". A másik ember aki ott volt a zoomon az pedig végig némítva volt.
2022. nov. 17. 23:01
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
De konkrétan mit kéne dolgoznod?
2022. nov. 17. 23:07
 23/34 A kérdező kommentje:
Angular fejlesztőcsapat menedzselése
2022. nov. 17. 23:10
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Távmunkaban, ismeretlenkent, ismeretlen emberek irányítása???

Ez szokasos a te szakmádban?

2022. nov. 17. 23:13
 25/34 A kérdező kommentje:
Papíron mérnökinformatikus vagyok mert egyetemet végeztem de a munka világában nincs szakmám így nagyon naiv vagyok, hogy mi szokásos és mi nem. 23 éves vagyok, árufeltöltői diákmunkán kívül sosem dolgoztam még sehol.
2022. nov. 17. 23:18
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
És akkor hogyan csinálnád ezt??
2022. nov. 17. 23:21
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Inkább menj el egy multihoz dolgozni és szerezz annyi tudást, hogy lásd mikor akarnak átb.szni.
2022. nov. 17. 23:23
 28/34 A kérdező kommentje:
Elvileg Zoomon keresztül történne az egész dolog, mint freelancer először 6 hónapig, majd utána az irodában.
2022. nov. 17. 23:25
 29/34 A kérdező kommentje:
[link] Úgy látszik, hogy itt valami tényleg nem stimmel. Konkrétan a cég ellen egy egész twitter fiók van csinálva, most hogy így több scam kulcsszóval is utánakerestem. Eddig nem akartam megosztani a cég nevét, de most ezután lehet, hogy ez a legjobb.
2022. nov. 17. 23:32
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Na remek.

Latod, ezert akartuk tudni a ceg nevét...

2022. nov. 18. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!