Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tartószerkezeti tervezői...

Tartószerkezeti tervezői jogosultsággal milyen fizetèsre számíthat az ember?

Figyelt kérdés

Monolit

Előregyártott

Acél szerkezetek

Heti 40 óra

2022. nov. 15. 15:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10: mindenesetre elég érdekes "véletlen" egybeesés, valljuk be... :-D
2022. nov. 16. 10:34
 12/15 anonim ***** válasza:
9 - értem, hogy valószínűleg még sehol nem tart a kérdező, de az érdekli, hogy ha majd egyszer, akkor megéri-e. Ki lehet számolni, 5 (+) év egyetem alatt 0 bevétel, jelen áron mondjuk 5 évig 300-400 nettó, aztán tehetségtől, szorgalomtól, kapcsolatoktól függően már lehet egy normális fizu. Szerintem amúgy nem rossz, de kell hozzá elhivatottság, bírni és szeretni kell napi 8-10-12 órán át rajzolni.
2022. nov. 16. 23:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha még sehol sem tart a kérdező, akkor bizony nehéz előre gondolkodni, főleg ilyen nagy távlatokban. 10-15éve pl. mindenki azt mondta mérnökhiány van, főleg villamosmérnökből, gépészmérnökből, vegyészmérnökből, szóval válasszák ezeket a tanulók. Mára a gépészmérnöki pálya telített a bérek teljesen átlagosak, vegyészmérnöki pályán nincs mozgástér, bérezésben megrekedsz, villamosmérnöki területen még van nyitottság, de néhány éven belül telítődik az is, ill. átorientálódik az informatika és a digitalizáció felé.

Az építőipar meg teljesen kiszámíthatatlan, ha 15éve valaki azt mondta volna hogy így fel fog pörögni el nem hittem volna. Tegyük hozzá azért, mesterséges és politikai befolyásolás is van a háttérben.

De egyébként az építőipar a túlgerjesztettsége ellenére sem kínál átlagon felüli építőmérnöki bérezést.

És hogy mi lesz 10év múlva, amikor a kérdező mondjuk pályakezdő mérnök lenne, hát a fene sem tudja.

Ember legyen a talpán aki ma megmondja hogy milyen pályát kell választani ahhoz hogy 10év múlva, 20év múlva... többet leírni sem merek, tisztességes megélhetés legyen lehetséges.

2022. nov. 17. 00:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Azèrt egyre jobban előre tör a digitalizáció,elektromos hatások jarművekhez, netán lassacskán önveuető rendszerek, épìtőiparban okos otthonok egyre több olyan dolog amihez villamos és ITs mernoki végzettség kell majd a hagyományosabb mérnök szakmák helyett
2022. nov. 17. 05:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyébként meg hahó, nyugaton mar azon gondolkoznak, hogy a heti 40 órás munkaidőt csökkenteni kell, nem aztkellajanlgatni, hogy 12 órát dolgozzon az epitoiparban napiszinten mernökként, hogy végre pénzt keressen.LOL
2022. nov. 17. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!