Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha a főnököm...

Mit csináljak ha a főnököm extra feladatot kér számon a normál mellett?

Figyelt kérdés

A főnököm észrevette hogy néha van egy levegővételnyi időm a normál munka mellett, meg amikor a többiekre várakozom, erre az időre meg rámbízott egy feladatot. Mivel nagyon kevés az ilyen idő nem nagyon haladok vele de elkezdtem. És bármikor mutatom neki hogy hogy áll csak annyi a válasz hogy miért nincs kész már annyi hét eltelt. Fél éve dolgozom ott eddig nem szivattak ilyen extrával de most ezzel úgy érzem mintha olyan érzést keltenék mintha egyáltalán nem dolgoznék vagy nem jól mivel az "alap" az már nem érdekli hanem ezt az extra kreativ munkát várja folyamatosan ami be van ékelve ugye mint mondtam a tobbi koze.

Eleg okos szivatas. Nem tudom mit kezdjek vele. Nekem ne keltse itt azt az erzest ez a seggfej hogy rossz a teljesitmenyem amikor 120% ot nyujtok kb es 200% az elvarasa. Eddig fel evig meg mefelelt neki a 95%

Mi a cél ezzel? Kiégek és el fogok menni a cégtől ha ez komoly.

De amúgy meg jól érzem magam itt. Nem akarok sem munkahelyet keresgelni sem valtozast az eletemben. Szarjam le mit akar mondjam azt nincs rá idő? Ha meg kesz van akkor mutassam be neki? Megis mi ez az egesz?

2022. nov. 2. 23:05
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hát és ha azt mondja, hogy jó akkor holnaptól ne gyere?
2022. nov. 3. 01:23
 12/22 A kérdező kommentje:
Kirúgatni sem akarom magam.
2022. nov. 3. 01:24
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Meg kell tanulni munkát színlelni. Viszonylag hamar rájöttem erre már én is, pedig határozottan nem vagyok munkakerülő. De bocs, van egy lélektani órabérem, amin túl nem hajtom magam. Ez a 8 órából 5 óra. Ami ebbe belefér, azt megcsinálom, az megvan, ami nem, az nem az én problémám. Rúgjanak ki, ha nem tetszik a teljesítményem (még nem fordult elő).

Menj korán vagy maradj sokáig, ha tudsz, dolgozz otthonról vagy olyan helyen, ahol nem vagy szem előtt állandóan, nem látnak bele a szádba is. Amikor épp az illetékesek körülötted lebzselnek, dolgozol, mint a kisangyal. Ha épp nem, akkor meg csak annyit, amennyi a lélektani határon belül elfér.

Én mindig korán mentem, 7-8 körül, a felettesem meg 9-10-re ért be. Ő csak azt látta, hogy én lelkesen dolgozom hajnalok hajnalán, ahogy azt a beléptetőrendszer is jelzi. Faszt. Reggel befejeztem amit otthon elkezdtem, megreggeliztem békében, ittam egy kávét, gyakorizgattam, olvasgattam. Majd dolgoztam, ha volt közönségem. Szerencsére a jelenlegi munkahelyemen már nem kell színjátszani, nem mikromenedzselnek.

Az első munkahelyen elkövettem én is azt a hibát, hogy túl sokat mutattam a munkastílusomból. Sok vezető nem fogja fel, hogy a szusszanásnyi időnek funkciója van, még egy szellemi munkakörben is. Olyan, mint az edzések közötti pihenőidő. Na, hát velük ezt kell csinálni.

Ja és keress egy olyan munkahelyet, ahol előre tájékozódsz arról, hogy mennyire óhajtanak mikromenedzselni. Van egy feladat-kvóta, ami elég ha kész van és minden ezenfelül a teljesítménybónusz kategória vagy a nyakadban fognak lihegni és számolni a billentyűleütéseket, meg mindent amit ezek a gyökerek szoktak. Nagyon nem mindegy.

2022. nov. 3. 03:18
 14/22 anonim ***** válasza:
Hogyha jelenleg a kreatív feladat fontosabb és az alap dolgok nem számítanak, akkor beszéld meg vele és csináld csak azokat, míg végzel! Hogyha azt mondja az alap feladatok fontosabbak, akkor kérj segítséget, hogy csak úgy tudod a kreatív feladatot befejezni, ha valaki átveszi a feladatok egy részét, mert időigényes. Hogyha ez sem opció, akkor állj ki magadért, hogy ez így nem fog menni!
2022. nov. 3. 07:52
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz a sarkadra állni mert mindentől félsz akkor viseljed ennek a terhét.
2022. nov. 3. 09:22
 16/22 anonim ***** válasza:

13. Minden tiszteletem tied!

Manapság ritka az ilyen talpraesett ember.

2022. nov. 3. 10:06
 17/22 A kérdező kommentje:

13, ilyen válaszokat vártam, csak tőled kaptam, de ez is aranyat ér.

Én így csináltam sokáig az előző munkahelyemen aztán a jobb ajánlat miatt átjöttem ide, itt viszont kifigyelték, hogy van h olyan munka van megnyitva amit már lezártunk és pillanatok alatt kapcsoltak.

2022. nov. 3. 10:18
 18/22 anonim ***** válasza:
A fizetett szarás mindig opció. Volt olyan munkahelyem, ahol konkrétan üldözési mániám volt a végére. Esküszöm többet nézegettek engem, mint amennyit dolgoztak. Fogtam, elmentem napi 3-4x fél órákra wc-re. Szó szerint szartam a dologba, ott mégsem állhatnak fölöttem.
2022. nov. 3. 10:57
 19/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, és hogy szartál annyit? Hashajtót szedtél be? Vagy sokat ettél előtte? Hogy csináltad.
2022. nov. 3. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nem szartam, csak ott pihentem meg kockulni.
2022. nov. 3. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!