Munka mellett nyelvvizsga megszerzése, hogy csináljam?
Én is munka mellett 30 felett csináltam nyelvvizsgát, és nem olyan melóm volt, hogy 4-kor kiesik a toll a kezemben, bent pedig lógattam a lábam.
Egyrészt ki kell tényleg használni minden időt. Utazás, hétvége, munkahelyen valami miatt van egy óra láblógatás mégis, amikor a kollégák a netet kattogtatják...
Másrészt, nem tudom, hogy melyik részére kell készülnöd, vélhetően ha ennyire a finishben vagy, akkor már nem az alap nyelvtant tanulod, hanem próbálsz minél jobban ráhangolódni, szavakat tanulni ilyesmi. Ehhez a részhez pedig tökéletes az ingázás, én például idegen nyelven olvastam olyankor, ha neked szakmai a cucc, akkor az meghatározza azt is, hogy mit olvass, szövegeket hallgattam mp3 lejátszóról, stb.
Felmondani a mai világban (főleg ha jó munkád van), akkor hatalmas luxus, minden propaganda ellenére, nagyon nem 3 hónap az álláskeresés ideje, hanem simán 1-1.5 év lehet még akkor is, ha relatív jó helyzetben vagy, te viszont egy esetlegesen sikertelen nyelvvizsga után könnyen ott találhatod magad diploma és munka nélkül egy árufeltöltői poziban vagy közmunkásként.
Utolsó: a kérdésre nem létezik egzakt válasz, nem azt kérdezte ugyanis, hogy mennyibe kerül egy IELTS nyelvvizsga...
Erre a kérdésre tippeket, ötleteket lehet adni, azt valószínűleg mindenki ajánlani fogja, hogy fel ne mondjon ezért, mert kitudja, hogy mikor és milyen munkát talál újra, arra nézve viszont, hogy mit lehet tenni csak tippeket tud adni mindenki, a kérdezőnek fog kelleni belőlük valami _számára_ működő rendszert építeni.
Kérdező, mit értesz "ingázás" alatt?
Ha vonattal vagy busszal utazol, azalatt lehet tanulni, nem is keveset, ha viszont kocsival vagy, ez a tipp kútbaesik.
Jó lenne, ha kicsit konkrétabban írnál a munkádról is, vaktában ne várj érdemleges tanácsokat!
" ha viszont kocsival vagy, ez a tipp
kútbaesik."
Nem igaz mert audio anyagot ott is tud hallgatni.
Én is csak azt tudom mondani, hogy az ingázs alatti időt kellene kihasználni - volt, hogy úgy tanultam nyelvet, hogy a mentem az utcán és a fülesből szólt az idegen nyelvű szöveg. Ez pl. kocsiban is működhet, egy fülbe dugva a fülhallgatót. Tudom, a szakmai nyelv keményebb, de talán ahhoz is talál anyagot a neten... vagy ha nem, akkor megkeresnék olyan tanárt, aki pl. vizsgáztató is és megpróbálnék Tőle anyagot , ötletet kérni.
Remélem, azért tudtam valamit segíteni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!