Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi történik ha beiskolázott a...

Mi történik ha beiskolázott a munkahelyem, de teherbe esek vizsga előtt?

Figyelt kérdés

Beiskolázott a munkahelyem, ez egy 1,5 éves tanfolyam. A tanfolyam díját a cég állja, továbbá nekem plusz, hogy szja mentes leszek ameddig tart a képzés. (Kb ez lesz az éves fizuemelésünk)

Mi történik akkor, ha ezidő alatt terhes leszek?

Befejezhetem “otthonról” vagy bukom az egészet és vissza kellene fizetnem a képzés díját?

Szeretném végigcsinálni, de babaprojekten vagyunk, és 1,5 évet nem szeretném csúsztatni ha csak ez lenne az akadálya.

2022. nov. 2. 09:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%

#18: Nem vagyok megkeseredett, csak most már aránytalanul talicskázzák a pénzt a gyerekgyártóknak. Egy szavam nem lenne, ha a gyereket nevelők kamatmentes hitelt és adókedvezményt kapnának, amit az én adómból fizetnek. De az ingyen 10 millió miatt úgy felmentek az ingatlanárak, hogy ma már lehetetlen gyerek nélkül lakást venni. Nekem van egy lakásom, szerettem volna kertes házra cserélni pár év múlva, de ez most már esélytelen.

Tisztában vagyok vele, hogy sok pénz a gyereknevelés, de úgy kéne a támogatásokat adni, hogy aki egyébként is akar gyereket, annak legyen könnyebb, ne pedig azt támogassák, hogy az vállaljon gyereket, aki az ingyenpénzért csinálja csak.

A gyerekvállalás nem alapjog! Érdekes, hogy örökbe fogadás esetén megvizsgálják, hogy a leendő nevelőszülők alkalmasak-e, anyagilag és egyéb szempontból, de saját gyereket bármelyik csóró hülye gyárthat.

És miközben a gyerekeseket elhalmozzák kedvezményekkel és ingyenpénzzel, én csak fizessek, mert még az LTP-t is elvették.

És örökbe meg azért nem fogadok, mert azok a gyerekek is nagyrészt IQ nulla emberek kölykei.

2022. nov. 2. 18:24
 22/31 anonim ***** válasza:
30%
Az utolsó mondatodhoz sem tudok úgy hozzaszólni,biztos megcafolod, gondolom kikre gondolsz. Viszont van kivétel, értelmiségi körökből van erre példa, es en hiszek abban hogy értelmes, szorgalmas felnőtt válik belőle.
2022. nov. 2. 18:35
 23/31 anonim ***** válasza:
58%
Mondanám, hogy örülj a lakásnak, de at tudom érezni, mivel lqkast lakásra cserélni sem egyszerű most, nemhogy kertest venni.
2022. nov. 2. 18:37
 24/31 anonim ***** válasza:
20as a két dolgot nem lehet összehasonlítani. Az hogy természetesnek veszi hogy egy másik ember végzi az ő munkáját is nonszensz, en akkor is szegyellnem ha megengednek. Ilyen helyen nagyon rossz lehet, állandó feszültség, személyeskedés. Teljes mértékben magánügy hogy akarsz, nem akarsz gyereket, akinek van nyilván úgy érzi értelmetlen lenne már gyerek nélkül az élete, akinek nincs annak a saját döntése miért ne lehetne ugyanolyan boldog? :)
2022. nov. 2. 18:42
 25/31 anonim ***** válasza:
83%
#24 Na igen. Én is hallgattam már munkatársakat meg ismerősöket, hogy "Óh, ti itt meg ott voltatok nyaralni? De jóóó, mi nem tudunk ilyen helyekre menni". Na, hát ti a gyerekeket választottátok, én meg ezt...
2022. nov. 2. 19:06
 26/31 anonim ***** válasza:
93%
Érdekes, szerintem gyerekkel is lehet, nem akadaly, kivéve ha egész nap hegyet masznank. Nyilván 6 hónapos 1 éves korig külföldre nem megy vki, főleg messzire, de nem gondolnam hogy egy gyerek bármiben akadalyoz(hat).
2022. nov. 2. 19:17
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk lehet hogy vki nem olyan nagy igényű, de mondhatnam úgy is, hogy kevesebb a keret. :)) Gyerek nélkül sem lenne szerintem másként a nyaralás, akkor sem lenne pénz luxusra.
2022. nov. 2. 19:19
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értem így sem olyan nagy a keret es gyerek nélkül sem lenne annyival több hogy pl Maldívra utaznank. :)
2022. nov. 2. 19:20
 29/31 anonim ***** válasza:
78%

Hát, pedig két vagy három gyerekkel nemigen megy az ember egy hétre külföldre nyaralni. Eleve az utazás és szállás két embernek sokkal olcsóbb, mint ötnek, másrészt megszervezni sem egyszerű egy családi nyaralást. Mi simán elmegyünk egy hétre Balira, gyerekekkel már nem menne.

És nyáron ha szombat reggel úgy tartja kedvünk, csak bepattanunk a kocsiba és teszünk egy egynapos kiruccanást valahova. Gyerekekkel a fél nap a készülődésre menne el. Arról nem is beszélve, hogy ha kettesben akarunk elmenni valahova, a kutyát lazán otthon hagyjuk egy napra, de a gyerekeket nem lehetne.

2022. nov. 2. 20:34
 30/31 anonim ***** válasza:
De lehetne, ha van aki vigyaz rájuk. :)) Szerintem rugalmasság kérdése, anyagilag nyilván megterhelo, de vki gyerek nélkül sem vágyik Balira mert beeri pl. szerényebb hellyel. Én úgy vagyok vele több gyereket vallaljon az aki el tudja őket tartani, logisztikazni, szerencsére nálam ez nem volt opció. :)) De egy gyerekkel simán lehet jönni menni, kivéve ha nagyon lusta. :))
2022. nov. 3. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!