Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondani a “semmire”?

Felmondani a “semmire”?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, az ország nyelvét minimálisan beszélem, viszont tanulom, angolul társalgási szinten beszélek. Jelenleg hotelban dolgozom , ide elég az angol. Jelentkeztem egy állásra ami a szakmámhoz kapcsolódik, angol illetve német nyelvtudást kérnek, én angol nyelvű önéletrajzzal jelentkeztem, illetve angolul is írtak vissza, hogy lesz egy interjúm. A probléma az, hogy nekem 2 hónapos a felmondási időm, november közepén lesz az interjúm, így ha megvárom, csak november végén tudok felmondani( itt ez a szokás, hónap végén lehet csak felmondani) így legkorábban február elején tudok kezdeni, a munka decembertől tölthető be. Ha felmondok a bizonytalanra, akkor tudnék kezdeni januárban, ami még belefér SZERINTEM. Van félretett pénzem ami elég 2 hónapra, illetve párom is tudna támogatni ha nem találnék munkát, bár 4 hónap alatt erre elég kicsi az esély, hotelbe bármikor visszatudok menni.

Ti kockáztatnátok vagy inkább megvárnátok az interjút és utána lépnétek? Nem szeretek a jelenlegi helyemen lenni, nagyon mérgező az egész vezetőség illetve a kollégák is. Illetve félek is, ha nem tudnék kezdeni minél előbb akkor bukom a melót.

2022. okt. 29. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Nem csak hónap végén lehet felmondani.

Ha mást nem akkor küldj nekik ajánlott levelet és azt nem tudják letagadni.

2022. okt. 30. 01:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Itt csak a honap vegetol szamolodik a felmondas, az mindegy melyik nap adom be.
2022. okt. 30. 06:32
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Addig nem mondanék fel, míg nincs biztos új munkahelyem. A váltást úgy időzíteném, hogy amint végzek egyik munkahelyen, másnap azonnal kezdhessek a másiknál.
2022. okt. 30. 07:01
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
A helyi törvények a meghatározóak, de kizártnak tartom, hogy a felmondási idő csak hó végétől számolódik. Ez biztos illegális, hacsak nem valami seggluk diktatúrában élsz. De ott sem hiszem, hogy így van, mert nálunk pl nem így van.
2022. okt. 30. 07:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Svajcban elek es itt igy van.
2022. okt. 30. 07:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Most pont hónap vége van.

Még ma beadnám a felmondásom mert olyan helyen nem dolgozom ahol nem vesznek emberszámba.

2022. okt. 30. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!