Mennyire mernétek ilyen esetben felmondani? (többi lent)
Úgy kb. 3 havi tartalékotok van. Albérletben laktok. Jelenleg folyamatos műszakban dolgoztok, 2 nap munka, 2 nap pihenő forgásban.
A jelenlegi munkahelyen minden egyes nap ömlik rátok a *os. A szabadnapjaitokon se tudtok már fellégezni, a munka körül forognak a mindennapjaitok.
Idegeskedtek, megy a hasatok,ég a gyomrotok a munka miatt. Szabadnapokon nincs kedvetek semmihez se, egyszerűen csak feküdnétek mozdulatlanul. Már csúsztok a depresszió, kiégés felé lelkileg.
És most, az elmúlt pár napban, még nagyobb *zarba kerültetek. Pontosan olyan munkát ad a műszakvezető minden újabb munkanap, amit ti szenvedésnek éltek meg és bizonyos munkahelyekre pontosan ezen munkavégzés miatt nem akartatok jelentkezni korábban. (Régebben, ha láttátok a hirdetésben, hogy ilyesfajta munkavégzés a feladat, nem is jelentkeztetek arra az állásra, mert tudtátok, az nem menne nektek.)
A műszakvezetőt nem hatja meg a dolog. Az se hatja meg, ha valaki nappal nem tudott aludni, így nem vállalta be aznap az éjszakát. Megkapta az igazolatlanját aznapra. Pedig, ha az illető nem tud aludni nappal,tehát 0 perc alvással megy dolgozni 12 órában éjszakába,nem biztos, hogy baleset nélkül megússza a munkanapot.(Sétálás,állás, hajolgatás, nehezebb dobozok sorozatos emelgetése, békázás elképzelhető ezen a munkahelyen.)
Én ilyen helyzetben vagyok. És már ott tartok, hogy szállásos munkákra is jelentkezem (az ország másik végébe), mert már számomra tarthatatlan az állapot a jelenlegi munkahelyen. Másik munka nincs kilátásban,de rengeteg helyre beadnám a jelentkezésem. (Minőségellenőr, raktári dolgozó, stb) Igaz,az állásokra jelentkezést már most elkezdtem.
Munka mellett nem igazán tudok állást keresni, mert egyszer nappal kell aludni máskor meg egyszerűen nem lehet felvenni a telefont (meg nem is hallja az ember az üzemben a másik felet). Meg mire vége a műszaknak este 6 órakor, akkor hiába hívná fel az ember az illetőt, irodában este 6 órakor már nem dolgoznak. Szabadság egyik napról másikra nincs, pedig ugye, ha valahova kell menni interjúra, kb. azonnal ugrani kell.

Simán felmondanék.
Kész csoda, hogy még élsz.
Végső esetben, ha nem találsz jobb munkát, akkor költözz haza és képezd tovább magad, amíg még megvan a tartalékod.
#1: 10-étől kezdve mai napig bezárólag 36 állásra adtam le a jelentkezésem.
Hazaköltözés nem opció. Nem vagyok jóban az otthoniakkal. Meg ha hazamennék, rámdobnák a számlafizetést,de ez egy másik történet.
Jelenleg Miskolc. 12 órás műszakra nem igazán jelentkeznék, így több miskolci gyár kiesik.
Volt, hogy a hirdetésben az szerepelt, hogy 2-4 műszak van, de mire odajutott a sor, kiderült, csak 4 műszak van.

Mintha az előző munkahelyem lenne.
Minket állandóan túlóráztattak,persze nem volt kötelező,de valahol mégis.
Amikor a főnököm mondta,hogy maradjak bent túlóràzni,mondtam neki,hogy dehogy akarok ebből még többet.
Tipikus szöveg jött tőle,százan állnak a kapuban a helyedre várva.:D
Csak vigyàzzatok rátok ne törjék a kaput.:D
Feltudott volna robbani dühében.
Másnap persze a leghitványabb munkákat adta nekem.
Aztán nap felénél,szembe jött velem,még egy halom munkát rám sózott volna,erre képen nevettem,és mondtam neki,hogy én ezt nem csinálom tovább,ennyi volt haza megyek,tartsa meg a pénzét.
Csak hüledezett.
Igazából egyáltalán nem bántam meg,azóta van egy korrektebb munkám jobb fizetésért.

7# válaszoló vagyok
Nézd kérdező te nem egy hangya vagy,nem egy szolga és nem is egy jobbágy.
Bármennyire is erőlteti a politika a vármegyéket,főispánokat.
Te egy ember vagy,van szíved van lelked.
Ne dolgozz szívtelen lelketlen embereknek,cégeknek.
Mert azok végletekig ki fognak használni,és eldobnak,ha már kevesebb hasznot hozol nekik.
#7: azért jó, hogy így ki tudtál állni magadért.
Én meg napokban felmondtam.
A legutolsó munkanapon (akkor még nem tudtam, hogy felmondok) nehéz munkát kaptam, ami pontosan az, amit én el akarok kerülni. de ugye a második munkanap volt, így kicsit másabb volt a helyzet.
Aztán eltelt a két szabadnap, eljött az első munkanap. Na, megint odaküldött volna a műszakvezető. Én meg ezt nem hagytam. (igazából előző nap tudtam meg, hogy mi lesz másnap.)
Onnantól kezdve gondolkodtam, mikor mondjak fel. Végül felmondtam. Azóta se bánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!