Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire mernétek ilyen...

Mennyire mernétek ilyen esetben felmondani? (többi lent)

Figyelt kérdés

Úgy kb. 3 havi tartalékotok van. Albérletben laktok. Jelenleg folyamatos műszakban dolgoztok, 2 nap munka, 2 nap pihenő forgásban.

A jelenlegi munkahelyen minden egyes nap ömlik rátok a *os. A szabadnapjaitokon se tudtok már fellégezni, a munka körül forognak a mindennapjaitok.

Idegeskedtek, megy a hasatok,ég a gyomrotok a munka miatt. Szabadnapokon nincs kedvetek semmihez se, egyszerűen csak feküdnétek mozdulatlanul. Már csúsztok a depresszió, kiégés felé lelkileg.

És most, az elmúlt pár napban, még nagyobb *zarba kerültetek. Pontosan olyan munkát ad a műszakvezető minden újabb munkanap, amit ti szenvedésnek éltek meg és bizonyos munkahelyekre pontosan ezen munkavégzés miatt nem akartatok jelentkezni korábban. (Régebben, ha láttátok a hirdetésben, hogy ilyesfajta munkavégzés a feladat, nem is jelentkeztetek arra az állásra, mert tudtátok, az nem menne nektek.)

A műszakvezetőt nem hatja meg a dolog. Az se hatja meg, ha valaki nappal nem tudott aludni, így nem vállalta be aznap az éjszakát. Megkapta az igazolatlanját aznapra. Pedig, ha az illető nem tud aludni nappal,tehát 0 perc alvással megy dolgozni 12 órában éjszakába,nem biztos, hogy baleset nélkül megússza a munkanapot.(Sétálás,állás, hajolgatás, nehezebb dobozok sorozatos emelgetése, békázás elképzelhető ezen a munkahelyen.)

Én ilyen helyzetben vagyok. És már ott tartok, hogy szállásos munkákra is jelentkezem (az ország másik végébe), mert már számomra tarthatatlan az állapot a jelenlegi munkahelyen. Másik munka nincs kilátásban,de rengeteg helyre beadnám a jelentkezésem. (Minőségellenőr, raktári dolgozó, stb) Igaz,az állásokra jelentkezést már most elkezdtem.

Munka mellett nem igazán tudok állást keresni, mert egyszer nappal kell aludni máskor meg egyszerűen nem lehet felvenni a telefont (meg nem is hallja az ember az üzemben a másik felet). Meg mire vége a műszaknak este 6 órakor, akkor hiába hívná fel az ember az illetőt, irodában este 6 órakor már nem dolgoznak. Szabadság egyik napról másikra nincs, pedig ugye, ha valahova kell menni interjúra, kb. azonnal ugrani kell.

2022. szept. 13. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Simán felmondanék.

Kész csoda, hogy még élsz.

Végső esetben, ha nem találsz jobb munkát, akkor költözz haza és képezd tovább magad, amíg még megvan a tartalékod.

2022. szept. 13. 11:35
 2/9 A kérdező kommentje:

#1: 10-étől kezdve mai napig bezárólag 36 állásra adtam le a jelentkezésem.

Hazaköltözés nem opció. Nem vagyok jóban az otthoniakkal. Meg ha hazamennék, rámdobnák a számlafizetést,de ez egy másik történet.

2022. szept. 13. 11:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Merre laksz helyileg?
2022. szept. 13. 13:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Jelenleg Miskolc. 12 órás műszakra nem igazán jelentkeznék, így több miskolci gyár kiesik.

Volt, hogy a hirdetésben az szerepelt, hogy 2-4 műszak van, de mire odajutott a sor, kiderült, csak 4 műszak van.

2022. szept. 13. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Győr-mosonban tudok helyet ahol adnak szállást
2022. szept. 13. 16:49
 6/9 A kérdező kommentje:
#5: írhatod privátban, köszi előre is.
2022. szept. 13. 17:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mintha az előző munkahelyem lenne.

Minket állandóan túlóráztattak,persze nem volt kötelező,de valahol mégis.

Amikor a főnököm mondta,hogy maradjak bent túlóràzni,mondtam neki,hogy dehogy akarok ebből még többet.

Tipikus szöveg jött tőle,százan állnak a kapuban a helyedre várva.:D

Csak vigyàzzatok rátok ne törjék a kaput.:D

Feltudott volna robbani dühében.

Másnap persze a leghitványabb munkákat adta nekem.

Aztán nap felénél,szembe jött velem,még egy halom munkát rám sózott volna,erre képen nevettem,és mondtam neki,hogy én ezt nem csinálom tovább,ennyi volt haza megyek,tartsa meg a pénzét.

Csak hüledezett.

Igazából egyáltalán nem bántam meg,azóta van egy korrektebb munkám jobb fizetésért.

2022. szept. 16. 08:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7# válaszoló vagyok

Nézd kérdező te nem egy hangya vagy,nem egy szolga és nem is egy jobbágy.

Bármennyire is erőlteti a politika a vármegyéket,főispánokat.

Te egy ember vagy,van szíved van lelked.

Ne dolgozz szívtelen lelketlen embereknek,cégeknek.

Mert azok végletekig ki fognak használni,és eldobnak,ha már kevesebb hasznot hozol nekik.

2022. szept. 16. 13:30
 9/9 A kérdező kommentje:

#7: azért jó, hogy így ki tudtál állni magadért.

Én meg napokban felmondtam.

A legutolsó munkanapon (akkor még nem tudtam, hogy felmondok) nehéz munkát kaptam, ami pontosan az, amit én el akarok kerülni. de ugye a második munkanap volt, így kicsit másabb volt a helyzet.

Aztán eltelt a két szabadnap, eljött az első munkanap. Na, megint odaküldött volna a műszakvezető. Én meg ezt nem hagytam. (igazából előző nap tudtam meg, hogy mi lesz másnap.)

Onnantól kezdve gondolkodtam, mikor mondjak fel. Végül felmondtam. Azóta se bánom.

2022. szept. 16. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!