Hogyan és mikor kell felmondanom?
2 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Fel szeretnék mondani, több ok miatt is. Családi vállalkozás, így sajnos az egész család "főnök." Ha a munkáltatónak épp valami problémája van, akkor minősíthetetlenül beszél velünk, sokszor kiabált is. Fizetett szabadság, táppénz, fizetett ünnep nincs. Ha táppénzre akartam menni, akkor csak annyit mondott, hogy nem lehet. Adómentes vagyok, de eddig minden hónapban szinte könyörögnöm kellett azért, hogy utalja el nekem, mert állítása szerint "elfelejtette." Szabadnapon is simán felhív hogy üvöltsön mit rontottam el, szintén így a lánya is, akinek még csak köze sincs az egészhez.
Most találtam egy jobban fizető munkahelyet, viszont nem igazán tudom, hogyan is kellene felmondanom, és ilyen esetben mik a jogaim és a kötelességeim. Írásban kell mindenképp, hogy nyoma legyen, vagy elég közölnöm szóban, hogy augusztus elsejétől felmondok?
Őszinte leszek, félek is, mert sokszor megalázott a vásárlók előtt is, és nem akarom hogy balhé legyen, amiért leszámolok.
Felmondás után mennyi időt kell ledolgoznom?
Kérlek, ne bántsatok, hogy hülye voltam, hogy nem követeltem a fent említett táppénzt és a többit, ez az első munkahelyem.
Köszönöm, ha érdemben tud valaki segíteni.
" be se tedd a lábad oda többé"
Felmondási idő?
2.: Igen, ez lett volna az egyik kérdésem, hogy köteles vagyok e ledolgozni, esetleg van e megszabott idő, hogy például 2 hét, esetleg több/kevesebb.
3.: Nincs ilyen a munkahelyemen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!