Mit csináljak ha már 4 hónapja nem találok munkát?
Nyáron megszűnt a hely ahol dolgoztam, így álláskereső lettem. 48 helyre küldtem már életrajzot (igaz volt olyan hogy egy adott nagy cégen belül már 10 pozíciót megpályáztam), de összesen 2 helyre hívtak be, egyiket én találtam komolytalannak a másiknál pedig 3 műszakra sokalták, hogy 250.000 Ft-ot kérek. Most már bosszant ez a helyzet és tanácstalan vagyok.
Vidéki megyeszékhelyen élek. Sajnos nincsen jogosítványom és a nehéz fizikai munkát egészségügyi állapotom miatt nem végezhetek. Egész életemben irodában dolgoztam, ügyfeleztem. Nem ragaszkodok az irodához, csak az emelés a gond.
Az olyan munkák, hogy költöztetés, gyári szalagmunka kizárva.
Igen mert 8-16 ig vagyok bejelentve (egyébként is munkaerőkölcsönzés keretein belül) és a telefonok már reggel 5 kor csörögnek, és este 8 ig.
Céges telefon, laptop állandóan nálam kellett legyen. Ez is nettó 200.000-ért. Nagyon kell a meló igen, de velem nem lehet bármit megcsinálni.
Azért a munkáért fizessenek vagy 400.000-at, ellenben ha 200.000 akkor legyen 8-16 ig és csak legyek túl rajta. Tényleg nem tudom annyi pénzért mit várnak...
Akkor haljál éhen. Most mit lehet mondani?
A sz*r munka mellett is lehet keresni másikat. Egyszer a te tartalékaid is elfogynak, ha se fizikai munkát nem bírsz, se jogait nincs, se nyelvet nem beszélsz jól, akkor nem tudom, mit vársz?
A szakképzettséget nem igénylő irodai melókra sokszoros a túljelentkezés.
Én is a költözést javaslom, de nem Budapestre. Bármelyik másik megyeszékhely, ahol abban a munkakörben amiben van tapasztalatod és amiben szeretnél dolgozni, van lehetőség.
A fővárosban a szolgáltatások árai borzasztó magasak, lakhatást nem is említem, 250-300 eft-os bérrel egyedül semmiképp sem ajánlom. De még fölötte sem, ha élni is akarsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!