Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még olyan rajtam kívül,...

Van még olyan rajtam kívül, aki nagyon lelkesen programozónak tanult, de végül rájött, hogy más munka sokkal jobban boldogabbá tette?

Figyelt kérdés
2022. okt. 25. 02:18
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Honnan tudod hogy boldogabb lettel ha a masikat nem is probaltad? Ez megint valami proli onfenyezo kerdes?

Esetleg akkor lenne releváns a velemenyed ha pld 5 evig dolgoztal volna programozokent es utana valtottal volna a gyarra es ugy irnad ezt...

2022. okt. 25. 02:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, dolgoztam benne pár évet is. Nem, nem gyári melós lettem. Önfényezést meg nem értem...
2022. okt. 25. 02:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Fogjuk rá. Igazából szakma közelében maradtam (big data), de hamar rájöttem, hogy a hagyományos fejlesztői munkát (értve ezalatt a mindenféle rétegezéses, osztályos-interfészes-modulos kvaanyját) gyűlölöm. Inkább hozzátanultam annyi matekot, hogy kompetens legyek elemzői területen. Sokkal komfortosabb számomra az, ha a programozás nem maga a termék, hanem egy eszköz.
2022. okt. 25. 04:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
En is igy vagyok bar en tesztmernok lettem
2022. okt. 25. 04:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan van valahol
2022. okt. 25. 06:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csináltam pár évig de aztán végleg elegem lett, hogy folyton van egy felettes aki a megkérdezésem nélkül beígér funkciókat és határidőket aztán rajtam akarja elverni miért nincs kész.

Nem egyszer, nem kétszer hanem kéthetente az idők végezetéig.

#Agile

Végül üzemeltetésre mentem át és hibatűrő rendszereket tervezek-építek.

Nekem nagyon bejött, hogy előre kell gondolkodni és nem utólag kapkodni.

2022. okt. 25. 06:29
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Nem a programozással van baj, hanem a mukakörnyezettel.

Olyan helyre kell menni, ahol nem mérgező a környezet. Jó fejek a kollégák, normális a főnök, változatos a feladat.

Ha ilyen helyet találsz és szeretsz is programozni, akkor nem is munkának fogod érezni, hanem hobbinak.

2022. okt. 25. 06:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Ahogy #7 mondta nagyon sok múlik a munkahelyen. Néha ledöbbenek hogy cégek miket képesek megtenni és milyen katasztrofálisan csinálják a dolgukat.

Persze az is simán előfordulhat, hogy szimplán rájössz hogy nem szeretsz programozni. Mert más az hogy napi 1-2 órát programozol meg az is ha teljes munkaidőbe. Egyik barátom pl átment, HR re ahol programozókra specializálódott

2022. okt. 25. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!