Van még olyan rajtam kívül, aki nagyon lelkesen programozónak tanult, de végül rájött, hogy más munka sokkal jobban boldogabbá tette?
Honnan tudod hogy boldogabb lettel ha a masikat nem is probaltad? Ez megint valami proli onfenyezo kerdes?
Esetleg akkor lenne releváns a velemenyed ha pld 5 evig dolgoztal volna programozokent es utana valtottal volna a gyarra es ugy irnad ezt...
Csináltam pár évig de aztán végleg elegem lett, hogy folyton van egy felettes aki a megkérdezésem nélkül beígér funkciókat és határidőket aztán rajtam akarja elverni miért nincs kész.
Nem egyszer, nem kétszer hanem kéthetente az idők végezetéig.
#Agile
Végül üzemeltetésre mentem át és hibatűrő rendszereket tervezek-építek.
Nekem nagyon bejött, hogy előre kell gondolkodni és nem utólag kapkodni.
Nem a programozással van baj, hanem a mukakörnyezettel.
Olyan helyre kell menni, ahol nem mérgező a környezet. Jó fejek a kollégák, normális a főnök, változatos a feladat.
Ha ilyen helyet találsz és szeretsz is programozni, akkor nem is munkának fogod érezni, hanem hobbinak.
Ahogy #7 mondta nagyon sok múlik a munkahelyen. Néha ledöbbenek hogy cégek miket képesek megtenni és milyen katasztrofálisan csinálják a dolgukat.
Persze az is simán előfordulhat, hogy szimplán rájössz hogy nem szeretsz programozni. Mert más az hogy napi 1-2 órát programozol meg az is ha teljes munkaidőbe. Egyik barátom pl átment, HR re ahol programozókra specializálódott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!