Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik (IT-sként vagy más...

Akik (IT-sként vagy más foglalkozással, mindegy is) hirdetik a saját sikerieiket, álomfizetéseiket és munkakörülményeiket vajon kicsodák?

Figyelt kérdés

1) Semmi sem igaz belőle. Sem a fizetésük, de még talán a végzettségük, állásuk sem, csak előadják magukat, aztán ki tudja kicsodák, talán kétkezi munkások.

2) Jobb esetben a végzettség, foglalkozás és a fizetés passzol. De emellett barátok, haverok, barátnő, párkapcsolat, szórakozás, kinézet, külső, sport, stb... terén nullák és az internet mögé bújva akarnak valami kicsit kompenzálni.

Mert szerintem 99% a két fenti kategóriába esik közülük.

Ha a jövedelem, beosztás passzol is, a magánéletükben vajon mennyire van normális életük?

Ezek a férfiak és nők milyenek lehetnek.

2022. okt. 25. 00:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%
Ez az egyszeru proli latasmod... Ha valaki jol keres akkor biztos az elet mas teren szar valamiben. Igen lehet, de az is lehet hogy nem. Ugyanolyan egy ITs es egy proli gyari munkas ha hiszed ha nem, nem lehet altalanositani. Esetleg annyit hogy valoszinuleg az ITs IQja joval nagyobb
2022. okt. 25. 01:53
 12/22 anonim ***** válasza:
6%
10: Miből jön le az az adó? 1,5 millió az a bruttó bevétel, és 750 a havi megtakarításod? Az úgy akkor 10 év alatt 90 000 000. Vegyél azért egy olyat, amit bérbe is ad neked a kivitelező. De szivesen segítek is neked, csak még nem adtam másnak tanácsot és nem tudom, mi kell ennek a tevékenységnek az adminisztrációjához, meg milyen jutalékokat kérhetek.
2022. okt. 25. 01:53
 13/22 anonim ***** válasza:
6%

Igen most alkalmazottként tehát 1,5*0.666 marad 1.

Kft alapítás túl bonyolultnak tűnik.

Lejön 0,2 megélhetésre és 0,1 egyebekre.

Összesen marad 700 megtakarításra.

2022. okt. 25. 02:18
 14/22 anonim ***** válasza:

13: Egy könyvelő 1 nap alatt alapít neked egy Kft-t.

De magánszemélyként mért nem tudsz nekik dolgozni?

2022. okt. 25. 02:32
 15/22 anonim ***** válasza:
45%

Miért akarod mindenáron validálni, hogy másnak az élete is van olyan szar, mint a tiéd?

Tények:

-Nem sok olyan szakma van, ami mellett ennyire jól fenn lehet tartani a munka-magánélet egyensúlyt. Kényelmes, fix 8 órás munkaidő minimális túlórával, a többség részben vagy teljesen otthonról dolgozik, nem fárad el, jut ideje és ereje kikapcsolódásra. Miből gondolod, hogy nincsenek mellette barátai, családja? Konkrétan többet tud velük lenni, mint bármelyik gyári munkás, pénztáros, orvos, ápoló, tanár stb. Marad energiája munka után elmenni edzeni, mert fizikailag nem zsigereli ki magát. Lehet, hogy nem mindenki él ezzel, de a lehetőség sokkal inkább biztosított, mint a többség számára.

Én csak magamról tudok nyilatkozni, a fizetésemet csak én és a párom tudom, nem szoktam róla beszélni, maximum annyit, hogy nem panaszkodom és nem sokat aggódok az anyagiak miatt. A tudásommal, végzettségeimmel viszont nem fogok szerénykedni. Bocs, de nem azért tanultam majdnem 10 évet egyetemen, hogy majd valami magától eltelt fasztartály kioktasson foghegyről, én meg tűrjem, hogy hülyeségeket állít és félrevezet másokat. Ez a része számomra hivatástudat. Mármint az, hogy a hozzá nem értőket ledominálom. Így is idióták irányítják a világot, mert a kompetensek többsége még ott tart, hogy pirulgat meg letagadja az eredményeit ha megdicsérik ahelyett, hogy megköszönné. Beletettem a munkát abba, hogy tartsam valakinek magam. Nem leszek álszent és nem fogom bemesélni senkinek, hogy ki lehet ezt spórolni azokból a dolgokból, amik megérik.

2022. okt. 25. 04:44
 16/22 anonim ***** válasza:
40%
Na megint a sok its szido irigy proli:)
2022. okt. 25. 06:10
 17/22 A kérdező kommentje:

A válaszolok nagy része elment teljesen más irányba. Függetlenül attól, hogy helyes-e amit leírtak.

A kérdésem alatt kifejtettem, hogy mire gondolok.

Az internet anonimitása mögé bújva az is előadja magát aki nem is IT-s vagy ha igen, nem is úgy keres, csak itt élheti ki magát, hogy ő rá mások irigykedjenek.

Másik opció, hogy a munkája, jövedelme amit állít valós, de érzelmileg annyira analfabéta, magánéletben sikertelen, korlátolt, szorongó, stb... hogy így akar kompenzálni magának.

Külsejére nem ad, fiatal kora ellenére nem szórakozik, barátai nincsenek vagy ha vannak is milyenek, stb...

Erre gondoltam.

Szerintem a két kategória kiteszi nagyrészüket és nagyon kevés van aki nem ezek egyikébe esik.

2022. okt. 25. 09:47
 18/22 A kérdező kommentje:

16:

Ezt kinek írtad?

15:

Amit tényekként leírtál az oké, az nem kérdés.

Kérdés például hogy honnan tudod, hogy akik itt előadják magukat azok tényleg IT-sek, tényleg igazak rájuk ezek vagy csak anonim módon állítják?

Én akarom validálni, hogy másnak az élete is olyan sz*r mint az enyém?

Legyen nekik olyan sz*r azt kívánom és nem kívánok vele rosszat, hidd el. :)

Ki mondta, hogy szerénykedj? Ki mondta, hogy tagadd le amit elértél?

A kérdésben nem az van, olvasd el újra!

Én sem szerénykedem az eredményeimre, nem szerénykedtem már középiskolásan sem, utána sem később sem.

A kérdésben ami szerepel megint csak olvasd el újra!

2022. okt. 25. 09:50
 19/22 anonim ***** válasza:
En sajat kornyezetemben pont azt tapasztalom, hogy ezek teljesen atlagos emberek. Csak inkabb itt eresztik ki a gozt, minthogy otthon verjek az asszonyt, vagy igyanak. Mint mikor az atlag proli elmegy lereszegedni a haverokkal.
2022. okt. 25. 09:56
 20/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt így nem feltétlenül lehet eldönteni, de nyilvánvalóan sok a troll is ebben a topikban.

Nekem inkább a magas lóról beszéd nem tetszik, ahogy más is írta. A kivagyiság, a pökhendiség, ami itt az elvileg IT szektor sok esetben képvisel. Egyszerűen nem akarják látni a kérdések többségénél, hogy a bevételeik nem számítanak itthon átlagosnak, így sok kérdésben nem releváns a megjegyzésük, mert képtelenek felvenni a reális szemüvegüket, amiben a valóságot nézik. Ez nyilvánvalóan nem csak IT-re vonatkozik, ez így sarkítás, de ezeknél a kérdéseknél ezek az emberek durrogtatják, hogy miért nem mentél te is IT szektorba dolgozni!? Azt felejtjük el, hogyha mindenki ebben a szektorban dolgozna, akkor ad1 nem lenne munkahelyed, avagy ad2 lenne, de valahol a garantált bérminimum körüli fizuért, míg a megszokott kényelmes kis világunk összeomlana, mert nem lenne kétkezi munkás, bolti eladó, pék, stb.

Mérnök vagyok. Jól keresek, de közel sem annyit, mint amiket IT-sek itt bemondanak. Nem érzem magam értéktelenebbnek emiatt, az életet, az ember értékét nem lehet csupán pénzben mérni. Ilyen szempontból ez a kategória egy kicsit korcs képet mutat a valós helyzetről, sok esetben nulla empátiával. Teljesen mindegy, hogy trollkodás megy, vagy az embernek milyen a magánélete, számomra az az ember nulla, aki csak az anyagiak színpadán képes fényezni önmagát. Vegyük le a kocka szemüveget és nézzünk körül egy kicsit a környezetünkban.

2022. okt. 25. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!