Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzért dolgoznátok...

Mennyi pénzért dolgoznátok saját autóval?

Figyelt kérdés
A főnököm elvette tőlem a céges autót, mert szüksége van rá, és már egy hete a sájátommal intézem a céges dolgokat. Kb. havi 500 kilométert utazok és csak az üzemanyagot fizeti ki, arra is csak 8 literes fogyasztást számol, ami nekem nem igazán éri meg, mert az amortizáció nincs megfizetve. Egy 14éves Golf 5-ről van szó, nem egy értékes autó, de akkor sem szívesen koptatom ingyen, azért, hogy a főnököm spóroljon.

2022. okt. 6. 17:05
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ, mennyi a fizetés.
2022. okt. 6. 17:09
 2/30 A kérdező kommentje:
Kevés a fizetés, kicsivel minimálbér fölött. És nem vagyok az adósa, soha nem tett nekem szivességet, amit viszonoznom kellene azzal, hogy beáldozom az autóm.
2022. okt. 6. 17:17
 3/30 anonim ***** válasza:
27%

Havi 500 km nem egy nagy táv. Ezenkívül egy 14 éves golfnak már tökmindegy így is úgyis le van élve.

Azt mondjuk nem értem, milyen munka az ha csak ennyit mész per hó? Ez nekem egy szimpla kiruccanás hétvégén.

2022. okt. 6. 17:19
 4/30 A kérdező kommentje:

Havi 500 valóban nem nagy táv, de ő már eltervezte, hogy nem is vesz új autót, merthát minek? Nekem úgyis ott van a sajátom, amivel intézhetem a céges dolgokat. így ő évi több százezret spórol biztosításon, szervizen meg stb.

Én meg hülye legyek és csak bsszam szét a saját autómat, azért, hogy ő spóroljon?

2022. okt. 6. 17:30
 5/30 anonim ***** válasza:
14%
Annyira félted azt az ócska fostalicskát mintha legalább egy Bugatti lenne. Miért nem jó ha elszámoltok 8 literes fogyasztássál? Annyit úgysem fogyaszt max 6ot. Már így is nyertél havi 10liter benzint.
2022. okt. 6. 17:33
 6/30 A kérdező kommentje:
1.4TSI motorral városban simán bezabálja a 8at, szóval nem nyertem semmit. Egy autó fenntartása nem csak abból áll, hogy megtankoljuk és kimegyünk a világból. Tudod te mennyi éves szinten a szerviz, kötelezők, stb?
2022. okt. 6. 17:38
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Szóval keveset keresel és a saját autódat kell hogy használjad, kérdem én, miért nem váltasz munkahelyet?
2022. okt. 6. 17:40
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én így nem csinálnám, az anyagi helyzetemtől és az autóm árától függetlenül. Ha céges ügyeket intézel az autóval akkor az autó neked munkaeszköz, amit a munkáltatónak kell biztosítania. Ezt szerintem normális hangnemben meg lehet beszélni. Mi lesz a következő, hogy otthonról kell bevinned az asztali számítógépet, hogy munkaidőben a céges levelezést tudd intézni? Nem szabad ezt hagyni.

Ha nem lehet beszélni az emberrel, akkor szólsz neki legközelebb hogy sajnos elromlott az autó, nem tudod, hogy mikor lesz pénzed megjavíttatni. Amikor munkába mész akkor meg pár sarokkal odébb parkolsz, és gyalog mész be. Jól el kell húzni addig, amíg keres valami más megoldást. Ha meg nem keres, és jó az neki hogy 10 perc autózás helyett 2 órát buszozol amíg elintézed a céges ügyeket, akkor az szerintem neked is jó.

2022. okt. 6. 17:43
 9/30 anonim ***** válasza:
19%
De te a kötelezőket ígyis-úgyis kifizeted attól függetlenül hogy céges vagy csak személyes célokra használod. Ha már ennyire szarrágó vagy akkor kérj 9litert és mindenki jól jár.
2022. okt. 6. 17:44
 10/30 anonim ***** válasza:
81%

Én a helyedben rákérdeznék, hogy kaphatnál-e akkor fizuemelést, hamár az autód is bent dolgozik a cégnél.

Mert úgy alapvetően az autód megvan, szervizelni, biztosítást fizetni amúgy is kell rá, szóval azzal igazából nem jársz jól, ha munkára kapsz egy másikat, de a tiédet még mindig finanszíroznod kell.

Ha meg elzárkózik minden elől a főnök, akkor ideje új állás után nézni.

2022. okt. 6. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!