Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lakásfelújítási-építőipari...

Lakásfelújítási-építőipari munkáink miért álltak le? Lényeg a folytatásban...

Figyelt kérdés

Hosszú évek óta folyamatosan nagyon sok munkánk volt,általában ketten csináltuk,de nagyobb munkáknál 3-4-5-en is voltunk,pl.külső szigetelések,lakásfelújítások.Télen is volt mindig munka,vidékre is jártunk,ebben az évben már szombatokon is dolgoztunk,hogy utolérjük magunkat.Korrekt árakkal,számlával,jó munkával,tehát minden gond nélkül ment.

A hely Budapest,a sok elvégzett munka által sok ismerőssel.Gépekkel,szerszámokkal,teherautóval,stb.itt "állunk" és megállt minden.Semmi megrendelés,amik lettek volna,visszamondták.Egyszerűen hihetetlen és nem gondoltuk volna,illetve semmi jel nem mutatott arra,hogy ez így alakulhat.

A lényeg,amit szeretnék kérdezni,hogy saját,vagy ismerősök meglátásai alapján írjátok le,hogy valószínűsíthető e az,hogy elindult a fűtési szezon,jön a tél,és az egyre emelkedő árak,a bizonytalanság okozza vajon ezt?Tehát hogy az emberek nem költenek,csak a legfontosabbakra és inkább (ha van) megtakarításuk,próbálják megtartani és minél kevesebbet költeni belőle(?)

Én jelenleg ezt látom oknak,nem tudok másra gondolni.

Pár hete más formában kérdeztem hasonlót,ahol nem konkrétan a következőket írtam,de hasonló volt a kérdés lényege:

Ez most tény amúgy: Lenne a kocsimon egy két javítani való,de nem viszem el a szerelőhöz,mert a megtakarított pénzemből pont a fent írtak miatt nem szeretnék most erre költeni,most jó még így a kocsi.De az ilyenek miatt a szerelőnek is kevesebb munkája lesz és ez az egész egy leépítő láncfolyamat.

No,szóval gondolom értitek a lényeget,ki hogy áll hozzá a jelenlegi helyzetben a spórolásoz,pénzköltéshez?

2022. okt. 23. 12:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
94%

Érdemben semmi sem történik amikor bíróságra visszük a szerződést, hogy kivitelezők elbaszúrták a felújítást.

Ezt tudják és jól ki is használják az átverőbrigádok.

2022. okt. 24. 15:29
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

a bíróság, nav csak egy esetben működik 100%-osan:

ha neked van tartozásod az állam felé, vagy büntetést kell behajtaniuk rajtad.

Pereskedhetsz te éveket, átirat mindent jóval előtte a családtagjainak a nevére, meg max ott a Kft, majd vesz egy másikat.

2022. okt. 24. 15:37
 33/44 anonim válasza:
100%
Azért az hosszútávon nem működik, hogy az építőiparban egy 6 általános segédmunkás keres napi 20 ezret, 3 iparis szakmunkás 60 ezret, közben egy tanár, orvos, szakápoló, diplomás ember ennek a tizedét. Ez egy szolgáltatás, és mivel beütött a valódi piac,a kereslet szabja az árakat, és nem a kínálat. A kereslet visszaesett, egyrészt ahogy előttem írták a rengeteg sunyi miatt, másrészt ilyen árakon már nincs vevő. Majd lesz olyan amikor a kereslet és a kínálat találkozik, de ez nem most lesz.
2022. okt. 30. 08:50
 34/44 A kérdező kommentje:

33-as!

Teljesen igazad van az anyagi részét tekinve és én is azt veszem észre,hogy nagyon sok az igénytelen kontár,akik miatt sokan általánosítják az összes szakmunkást.

Viszont ez a része a dolognak kicsit fura:

"közben egy tanár, orvos, szakápoló, diplomás ember"

Ez utóbbival kapcsolatban a következőt írnám le:

A társadalomban mindenkinek a munkájára szükség van,és hidd el,egy szakmunkásnak is rengeteget kell tanulnia,igaz főleg gyakorlatban,ahhoz,hogy kitűnően el tudjon végezni egy szakmunkát,illetve egy fizikai munkás szinte 50 éves korára egy "testi roncs",ezért sosem értem meg,hogy miért is kell kiemeni azt,ha valaki diplomás(?)

Sok diplomás embernél dolgoztunk,ahol olyan igénytelen mocsok volt,hogy elképesztő,olyan is volt,hogy inkább a lépcsőházban ettünk egy gipszkarton lapon,mint bent a lakásban.Persze ez nem mindenhol van így,de előfordult többször.

Persze az árakkal elszállni nem szabad(nem illik),de a kiadás is sok,sokan ezt nem veszik figyelembe.

Akik 60ezret akarnak kaszálni naponta,azt én sem tartom normálisnak(korrektnek),de azért azt is hozzá kell tenni,hogy az adott megrendelő is hibás ebben,hogy elfogad egy ilyen árat,és előtte nem tájékozódik máshol,vagy másnál.

Mi a Kollégámmal 28-ért dolgozunk egy nap és sokan ezt is sokallják.Hozzáteszem,hogy a 28-ból még mennek le a kiadások.

2022. okt. 30. 10:55
 35/44 anonim ***** válasza:
93%

" ,de azért azt is hozzá kell tenni,hogy az adott megrendelő is hibás ebben,hogy elfogad egy ilyen árat "

ezzel az a baj, hogy a legtöbb melós között már-már egymásra licitláltak, én ennyiért- én annyiért csinálom meg, én az ablakcserére bekértem tényleg kb 20-30 árajánlatot, mivel egy sablon panel lakás.

A legolcsóbb keresett rajta csak 300ezret, volt olyan aki takarólécezésre kiírt 80ezres munkadíjat( amit kb 15 perc végigragasztani).

Nagyon elszálltak az árak, de itthon tényleg csak ilyen napi minimum 25-30k-ból lehetne megélni nyugati árak mellett, én nem vitatom, csak attól még az átlag megrendelő ezt 2 nap alatt keresi meg.

De ez nem csak az építőipari szakmunkásokra igaz, fogorovsok, fodrászok, műkörmösök stb.. mindenki rabolni akart az elmúlt években.

2022. okt. 30. 11:20
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már egyszerűen nincs pénzem szakira.

Előző elvitte a pénzt és esik szét amit csinált.

Most így internetes videókból próbálom összerakni, hogy legalább minimális szinten használható legyen.

2022. okt. 30. 12:00
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is bepróbálkoztak ezzel az előleg dumával, hogy anyagra kellene..Mondtam hogy oké, beülünk a kocsiba együtt, elgurulunk a tüzépre megveszzük ami kell. Erre: á az nem jó mert neki haverja a tüzépes, meg számla nélkül izé... Beszélt össze-vissza, végül elküldtem.Ha már az elején át akar vágni,akkor mi lesz később?
2022. nov. 5. 21:06
 38/44 A kérdező kommentje:

37

Igen,sok az ilyen és ezek miatt nagyjából általánosítják az összes vállalkozót ("melóst").

Én is olyan arcokat látok,hogy hihetetlen :)

2022. nov. 6. 07:11
 39/44 anonim ***** válasza:
88%

38

Az a baj, hogy jelenleg 10-ből 8 ilyen. A kettő aki még nem vagy külföldre dolgozik vagy 3 évig van betablazva...

2022. nov. 6. 08:15
 40/44 anonim ***** válasza:
90%
27-éve csinálom. 2008-2011 ig katasztrófa volt. 2010 ben egész évben 2-munka volt. Soha előtte nem volt olyan helyzet, na akkor mi is kimentünk Németbe, Osztrákba. Hasonló lesz hamarosan a helyzet ha nem roszabb. Találkoztam itthon német kollegákkal akik itt élnek és dolgoznak. Nem akartam hinni a szememnek, és azt mondják élhetetlen németország. Olyan adókat kell befizetniük hogy nem éri meg csinálni. Van már aki itt panzióztat stb.. De sok német van itt most is (balatonpart). Máskülönben tényleg véget kell vetni ennek az őrületnek ami az építőiparban zajlik. Tartsatok ki, mi is azt fogjuk tenni, kihullik a szemét a kosárból..
2022. nov. 14. 21:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!