Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elveheti a szabadnapot?

Elveheti a szabadnapot?

Figyelt kérdés

Heti 5 napot dolgozom. Szombaton nem illetve egy hétköznap (ez mindig változó). A kolléganőim most mondták, hogy halottak napja keddre esik, amikor is nem dolgozunk ugye, de arra a hétre nem is jár szabadnap,mert az ünnepnap lesz az. Ugyan ez igaz az összes piros betűs napra.

December 25 vasárnap, azon a héten csak vasárnap leszünk otthon. 26 hétfő így azon a héten is 6 napot dolgozunk majd

Ez valóban így működik?

2022. okt. 23. 09:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a halottak napja keddre esik, akkor nyilván hétfőre adják ki nektek a heti szabadnapot, s így megvan a 4 napos ünnep.
2022. okt. 23. 09:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

December 24 szombat, nem munkanap. 26. is ünnepnap. 27-én kezdődik a munka.

31. is vasárnap, 1-je hétfő.

2-án már munkanap.

2022. okt. 23. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

A magyar munka törvénykönyve szinte bármit megenged, de amit mégsem engedne azt úgyis kikerülik a munkaszerződésbe foglalt egyéb pontokkal, magyarul elfogadtatják veled aztán ha nem tetszik "nem kötelező itt dolgozni."

Csicskaztánia, hárommillió koldus országa...

2022. okt. 23. 09:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha hét közben esik az ünnepnap, attól a heti szabadnapodat köteles kiadni.
2022. okt. 23. 09:24
 5/13 anonim ***** válasza:
39%

Kollégám 9 én 5 éve dolgozok úgy, hogy semmilyen pótlék, nincs, és fizetett szabadság se. Nyugdíjjárulék befizetése úgy egy éveket késik.

6-8 havonta jelentenek át másik céghez, bérlapokat meg csak utólag, vagy egyáltalán nem is kapunk.

Miért csinálom ezt a melót?

Mert ez veszélyezteti a legkevésbé az egészségemet, és a tiszta ingen kívül, meg a pontos megjelenésen kívül nem várnak el szinte semmit! Egyeztetni nem tíz emberrel kell, hanem csak kettővel, ha jövőhéten kéne pár nap "eltáv".

A fizetés relatív a tripla munkaidő miatt, ami nem lótifutiról szól, meg 10-20 kilók ráncigálásáról a hidegbe / hőségbe, hanem gyakorlatilag "szabadfoglalkozás"..

Szerintem nem mindenki főzheti meg az ebédet egész hétre, vagy aludhat a munkahelyén, esetleg szerelheti meg a kocsiját munkaidejébe.

Mindennek "ára" van...

2022. okt. 23. 09:33
 6/13 A kérdező kommentje:

Én egy kínai ruha üzletben dolgozom ami hétfőtől vasárnapig nyitva van. Nálunk nincs olyan hogy szombatra esik vagy vasárnapra esik és az nem munkanap, de nekünk az.

Kedves első nem adja ki hétfőn a szabadnapot. Én előző hét Vasárnap is dolgozom majd 30-án. Másnap Hétfőn is, kedden nem és szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap szintén. Azon a héten szombaton nem fogok dolgozni csak vagyis 6 napot megyek ahigy a kolléganőim is.

Kedves 2 válaszoló. December 24 szombat, szí ten dolgozunk csak rövidebb nyitva tartással, ahogy előtte hétfő, kedd, szerda, csütörtök, pénteken is és majd csak vasárnap 25en nem, tehát megint 6 nap megyünk mert ő úgy van vele hogy az ünnepnap a mi szabadnapunk.

2022. okt. 23. 10:06
 7/13 A kérdező kommentje:
Illetve 5 napot de ő az ünnep napot veszi szabadnapnak. Pedig ha az hétköznapokra esik attól ugyan úgy köteles kiadni a heti szabadnapot ahogy az egyik válaszoló is írta
2022. okt. 23. 10:09
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös a válaszod nem a kérdésemre irányult. Nem az érdekel ki mit néz el a munkáltatójának, én nagyon sajnálom hogy sokunkat kihasznalnak, mindenkinek saját döntése mit vállal el, el vállalja-e így. A kérdésem az volt hogy elveheti a heti szabadnapom át mondván hogy azon a héten van egy ünnep és akkor úgy is otthon vagyunk...
2022. okt. 23. 10:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha elveszi mit tudnál tenni?

Most komolyan...

Felmondasz vagy perelsz?

Egyik se ér semmit...

5-ös válaszoló voltam.

Ha megteszi szivasd vissza négy nap táppénz / betegszabi.

Nagyobbat bukik ha nincs embere akit berakjon, aztán majd legközelebb nem szívózik ha tanul belőle.

2022. okt. 23. 10:28
 10/13 A kérdező kommentje:
Van egy másik munka ahova mehetnék. Nem maszek hanem üzletlánc, csak gondoltam mielőtt lépek tájékozódok. Tudom hogy nem ér semmit. Tavaly 4en mondtak fel és nem érdekelte, a maradék 3 ember aki bent volt végig nyomta a decembert, 1 napjuk nem volt szabad, a szabadságról nem is beszélek mert azt sem vehették ki :(
2022. okt. 23. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!