2 középfok vagy egy felsőfok?
Figyelt kérdés
Angolból pár éve csináltam középfokú nyelvvizsgát, de sajnos azóta ritkán használom (sorozatok nézésére) de ha kell megtudom értetni magam.
Németet elkezdtem tanulgatni, kb. A1-A2 szinten lehetek.
Az angolt érné meg visszahozni aktív középfokra aztán felsősfokra?
Vagy
A németet felhozni középfokra?
Illetve melyik igényelne kevesebb idő/energia ráfordítást?
2022. okt. 19. 15:10
11/12 anonim válasza:
"A beszélők száma szerint a kínai után a második nyelv a spanyol."
A szükséges szókincs: bikacsök, patkó, birkafej, konyhakés, kasza és 100-as szög. Angolul meg németül meg a világ élvonalába tartozó tudományos cikkek szókincse is.
12/12 anonim válasza:
2 középfok egyértelmű, de egyébként a b2 és a c1 között a lényegesebb különbség a szókincs. Nekem van 2 felsőfokú nyelvvizsgam anfolbol és franciabol. Angolbol kozepszinten a családi élet a mai világban és a 100 évvel ezelőttrol kellett beszélnem míg felsőfokon a klonozas hasznossagarol és az allatkiserletek betiltasarol. Természetesen a writing is nehezebb c1en, több szokincset igényel és ott már elvarnak olyan nyelvtant amit b2on nem. Francia kettanba jártam, így abból nem nyelvvizsgaztam külön, de ha megcsinaltad a német közepét utana pár hónap gyakorlással simán megcsinalod a felsőfokot angolbol, sőt akár németből is, bár egy mukkot nem beszélek úgy, de elég sok szó hasonlít az angolhoh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!