2 középfok vagy egy felsőfok?
Angolból pár éve csináltam középfokú nyelvvizsgát, de sajnos azóta ritkán használom (sorozatok nézésére) de ha kell megtudom értetni magam.
Németet elkezdtem tanulgatni, kb. A1-A2 szinten lehetek.
Az angolt érné meg visszahozni aktív középfokra aztán felsősfokra?
Vagy
A németet felhozni középfokra?
Illetve melyik igényelne kevesebb idő/energia ráfordítást?
Köszönöm!
Itthon szeretnék maradni, a munkahelyen nem tudom melyik lesz a fontosabb/ egy felsőfok vagy két középfok ér többet?
Nekem a német nyelvtudásom C1 az angol pedig B2 szinten van.
A némettel tudok érvényesülni külföldön, itthon nem tervezek jövőt, így nem tudom, hogy itthon mi a helyzet. Egy középfok angol szerintem az alap már mindenhol. 1992 óta tanulok németül, és még mindig nem beszélek anyanyelvi szinten németül. Nehéz nyelv a német, vagy csak nekem megy nehezen:D Neked kell eldönteni, hogy mi a célod vele, és úgy tanulni.
Vagy esetleg olaszból egy közép/felsőfok (tetszik és elvileg “könnyű” nyelv is) aztán egy felsőfok angolból? [2 középfokú nyelvtudás jobban mutat, mint egy felső?!]
Esetleg még az orosz hasznos lehet az üzleti világban?
A német angol kombótól nincs hasznosabb európában.
Olaszt nem értik csak Olaszországban, az oroszt pedig nem ajánlom jelenleg eléggé írtóznak mindentől ami orosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!