Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2 középfok vagy egy felsőfok?

2 középfok vagy egy felsőfok?

Figyelt kérdés

Angolból pár éve csináltam középfokú nyelvvizsgát, de sajnos azóta ritkán használom (sorozatok nézésére) de ha kell megtudom értetni magam.

Németet elkezdtem tanulgatni, kb. A1-A2 szinten lehetek.

Az angolt érné meg visszahozni aktív középfokra aztán felsősfokra?

Vagy

A németet felhozni középfokra?

Illetve melyik igényelne kevesebb idő/energia ráfordítást?

2022. okt. 19. 15:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A német sokkal nehezebb mint az angol. Igazándiból erre csak te tudsz válaszolni. Mire szeretnéd használni a nyelvet? Mert ha angol nyelvterületre szeretnél menni akkor az angolt éri meg tanulni, ha pedig német nyelvterületre szeretnél menni akkor a németet éri meg tanulni.
2022. okt. 19. 15:18
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Itthon szeretnék maradni, a munkahelyen nem tudom melyik lesz a fontosabb/ egy felsőfok vagy két középfok ér többet?

2022. okt. 19. 15:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a német nyelvtudásom C1 az angol pedig B2 szinten van.

A némettel tudok érvényesülni külföldön, itthon nem tervezek jövőt, így nem tudom, hogy itthon mi a helyzet. Egy középfok angol szerintem az alap már mindenhol. 1992 óta tanulok németül, és még mindig nem beszélek anyanyelvi szinten németül. Nehéz nyelv a német, vagy csak nekem megy nehezen:D Neked kell eldönteni, hogy mi a célod vele, és úgy tanulni.

2022. okt. 19. 15:25
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Inkább a tudás a papír senkit nem érdekel.
2022. okt. 19. 15:27
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Én az angolt tornásznám fel elsőre, kb mindenhol tudod használni. Viszont semmikép se állj meg ott és utána told a németet. Nyelvtudás az egyik leghasznosabb dolog.
2022. okt. 19. 15:27
 6/12 A kérdező kommentje:

Vagy esetleg olaszból egy közép/felsőfok (tetszik és elvileg “könnyű” nyelv is) aztán egy felsőfok angolból? [2 középfokú nyelvtudás jobban mutat, mint egy felső?!]

Esetleg még az orosz hasznos lehet az üzleti világban?

2022. okt. 19. 15:32
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

A német angol kombótól nincs hasznosabb európában.

Olaszt nem értik csak Olaszországban, az oroszt pedig nem ajánlom jelenleg eléggé írtóznak mindentől ami orosz.

2022. okt. 19. 15:37
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
#4 +1, senkit sem érdekel a nyelvvizsga megléte.
2022. okt. 19. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:
A legtöbb munka esetén két középfok jobb, mint egy felsőfok. Mármint TUDÁSBAN, mert a nyelvvizsga papír közszférán kívül a lőtéri kutyát sem érdekli.
2022. okt. 19. 20:29
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#6: Ha már harmadik idegenyelv, akkor inkább spanyol, mint olasz. A spanyolt világszerte sokkal többen beszélik. A beszélők száma szerint a kínai után a második nyelv a spanyol.
2022. okt. 19. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!