Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tehetek ha nem fizet?

Mit tehetek ha nem fizet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

1 hete mondtam fel a munkahelyemen, azóta csak ígérgetnek. Nem kaptam még se fizetést, se papírokat. A kérdésem az lenne, hogy mit tudok ebben az esetben tenni? Kihez tudok fordulni?

Köszönöm előre is.

2022. okt. 17. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

"A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat."

Munkaszerzodesedben van erre vonatkozo resz?

2022. okt. 17. 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Helyileg érintett, Munkaügyi bíróságra bebatyogsz a szerződéssel, ott elmondják mit hogy tesznek és ez ingyenes .
2022. okt. 17. 09:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen van a szerződésben ilyen rész. Addig nem szoktam alá írni semmit míg tüzetesen el nem olvasom.

Köszönöm akkor ehhez folyamodok.

2022. okt. 17. 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Nehogy már bíróságra menj!!!

Kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságot/felügyelőséget. Ők az illetékesek ilyen ügyekben.

Bíróságra csak jogvita esetén megyünk. Itt nincs ilyen. Egyszerűen a munkáltató a törvényben előírt kötelezettségét nem teljesíti határidőben. Majd fogja, ha kimennek a munkaügyi ellenőrök.

Türelem...

2022. okt. 17. 17:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt vannak a felügyelőségek elérhetőségei. A nevük ne zavarjon meg, ők az illetékesek:

[link]

2022. okt. 17. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!