Mit tehetek ha nem fizet?
Sziasztok.
1 hete mondtam fel a munkahelyemen, azóta csak ígérgetnek. Nem kaptam még se fizetést, se papírokat. A kérdésem az lenne, hogy mit tudok ebben az esetben tenni? Kihez tudok fordulni?
Köszönöm előre is.

"A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat."
Munkaszerzodesedben van erre vonatkozo resz?

Igen van a szerződésben ilyen rész. Addig nem szoktam alá írni semmit míg tüzetesen el nem olvasom.
Köszönöm akkor ehhez folyamodok.

Nehogy már bíróságra menj!!!
Kormányhivatalokban találod a munkaügyi hatóságot/felügyelőséget. Ők az illetékesek ilyen ügyekben.
Bíróságra csak jogvita esetén megyünk. Itt nincs ilyen. Egyszerűen a munkáltató a törvényben előírt kötelezettségét nem teljesíti határidőben. Majd fogja, ha kimennek a munkaügyi ellenőrök.
Türelem...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!