Gyakran csinálnak ilyet a munkahelyen?

"és felajánlotta hogy ha bejövök dolgozni egész hónapba akkor minden egyes hónapba szabadságomat kifizeti elintézi nekem."
Tehát ahelyett, hogy kivennéd a szabadságod, kipihennéd magad, Ő ezt pluszban kifizeti Neked? Ha kifizeti, akkor azt csak nem hivatalosan tudja megtenni. Magyarul: feketén...
Cserébe elfáradsz, és nem fogsz tudni szabadságra menni, hiszen pénzben azt már megváltotta Neked (nem hivatalosan). Úgy fogja lepapírozni, mintha kivetted volna azokat a szabadnapokat.

Kérdező, privátodra válaszolva, valószínűleg csak te gondolod, hogy 100% jó vagy.
De mindegy is. Motivációs eszköz a plusz pénz.

"Gyakran csinálnak ilyet a munkahelyen?"
Mint írtam már, a szabadság kifizetése törvénnyel szembe megy. Azt kizárólag akkor lehet/kell pénzben megváltani, ha véget ér a munkaviszonyod, és van még ki nem vett/ki nem adott időarányos szabadságod a munkaviszony végéig.
Egyébként a szabadságot ki kell adni/ki kell venni, hogy elérje célját -> regenerálódj...
Ha mégis kifizeti ahelyett, hogy kiadná/kivennéd, azt csak feketén tudja megcsinálni. Lepapírozza, mintha kivetted volna, és feketén kifizeti.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit csinálna akkor a munkáltató, ha szabadnapot írna be Neked X. Y. napra, közben meg bent dolgozol, a munkagép pedig levágja szépen a kézfejed, vagy éppen váratlanul ellenőrzést tart a munkáltatónál a munkaügyi felügyelőség.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a munkaidő-nyilvántartás naprakész vezetése a munkáltató kötelessége.
Láttam én már nem egy munkáltatót hasonló szituban megbukni az évtizedek alatt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!