Csak én vettem észre, hogy hirtelen megugrott a munkáltatók elvárása?

odaírtam: kereslet-kínálat.
Ez szabályozza a piacot.
Ha nagyobb a kínálat, mint a kereslet, akkor nyilván megnő a munkaadók választási lehetősége. És nyilván azt választják, aki jobb, rátermettebb.

1 esnek igaza van, igy mukodik a piac. Lehet hogy sokan elvesztik az allasukat, de latni kell hogy ez javitsa a munkajelentkezok minoseget.
A tobbszazezer ember meg kicsit tulzas, magyarorszagon osszesen 177.000 munkanelkuli van, es 0.1 szazalekkal novekedett egy honap alatt, vagyis kb 15.000 emberrel lett tobb.

Egyrészt több százezer ember nem vesztette el a munkáját. Pont.
Másrészt valóban a piaci mechanizmusok lépnek életbe. Ha meghirdetek egy pozíciót, akkor nyilván több ember közül tudok válogatni, ha ötvenen jelentkeznek, mintha csak ketten, ezáltal magasabbak is lesznek az elvárásaim. Lehet, hogy alapvetően nem vártam volna el, hogy az illetőnek legyen mondjuk tapasztalata, de ha jelentkezik 10 olyan, akinek van, akkor nyilván olyan fogok felvenni ugyanazért a pénzért.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!