Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit tudtok felretenni es...

Mennyit tudtok felretenni es milyen szinvonalon eltek a megitelesetek szerint?

Figyelt kérdés
Tehat ilyenekre lennek kivancsi hogy hanyan eltek mennyi penzbol, nagyjabol mennyit koltotok kajara, szorakozasra, kozlekedesre (auto stb), nyaraltok-e stb stb. meg ugy osszessegeben milyen eletszinvonalon eltek sajat megitelesetek szerint, illetve mennyit tudtok felretenni havonta?
2022. okt. 12. 18:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
utolsó (10-es) csak így tovább, jó olvasni az ilyen céltudatosságot:)
2022. okt. 14. 06:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Igyekszem :)
2022. okt. 14. 08:50
 13/16 anonim ***** válasza:

45 éves elvált nő vagyok, budapesti, 1 kiskamasz gyereket nevelek egyedül.

Bevételek:

- havi nettó fizetés (bankszektor) adókedvezménnyel és a ÖNYP, EP tagsági díjak (tk megtakarítás) levonása után 500 eFt

-cafeteria 30 eFt (jellemzően SZÉP kártyára kérem)

- csp 13 eFt

- éves prémium/jutalom hónapra elosztott arányos része 80 eFt

-gyerektartás: inkább hagyjuk, rendszertelen, de nagylelkűen most beírok erre havi 20 eFt-ot, de sajnos tényleg nem lehet az apára ebben (sem) számítani. Hiába van ítélet, külföldre költözött, pereskedni sem érné meg, a nyugalmam többet ér, nem vagyunk kisebbségiek, normális életem van, így letettem erről 10 év után- ha utal pénzt, kb úgy fogom fel, mint a cigánysoron a kaparós sorsjegy nyereményt :D

Szóval havi bevétel átlagosan mondjuk 630 eFt (ebből 530 eFt havi fix, 100 eFt évi 2x vagy változó időközönként).

Kiadások havonta:

- rezsi (saját, újépítésű, felújított, korszerű energetikai eszközökkel felszerelt kb. 65nm lakás): villany 6 eFt, víz-csatorna: 6-7 eFt, fűtés (év max harmadában kell, ezért a havi összeg itt ezért kicsi, meg mert korszerű): 6-7 eFt, közöskltg 20 eFt (felújítási alappal), tv-telefon-internet: 10 eFt, biztosítások (lakás,kocsi, baleset, casco): 12-15 eFt körül- eddig összesen: 60-65 eFt

- autó: saját, új, nem hiteles: havi tankolás (most még) 15-20 eFt (cserébe nem veszek bérletet), gyerek még 14 alatti, ingyen utazik, éves kötelező szervíz egyelőre elég, illetve pár mosás, 4 évszakos jó gumik vannak városi használatra, már megvettem, így nem számolom, pár pályamatrica, ha valahová menni kell a várostáblán túl is, súlyadó mondjuk mindezek havi bontásban (80+30+20+30)=12, kerekítve egy 15 eFt, vagyis kocsifenntartás: 35 eFt/hó (biztosításait a rezsibe vettem)

- élelmiszer, alap háztartási bevásárlások (ebben mondjuk a tisztítószer, kisebb lakásdekor, egy konyhai kis tárolóedény vagy hasonlók is benne vannak): heti 25 eFt boltok, heti 8-10 eFt piac, mondjuk havi 130-140 eFt, DE: magam sütöm a kenyeret, nyáron kettőnkre 170 (!) üveg befőttet, zöldséget, savanyút, lekvárt eltettem, süteményt készítek, sosem szoktam házhoz ételt rendelni, naponta-kétnaponta főzök, gyereknek, magamnak heti 5 napon tízórait csomagolok, néha viszek itthonról is ebédet (nem mindig, mert a bevételekből a cafeteria legalább felét a céges étteremben költöm el ebédre, néha egy kávé stb- de jut még belőle másra is, pl. Szabadidős programok és amíg lehetett, pl tavasszal élelmiszerboltban is vásároltam vele)

- gyerek iskolai étkezés havi 18 eFt (csak ebéd… tényleg ennyi, de legalább normális, megeszi, ennél olcsóbban ebédet én sem tudnék elé tenni…)

- gyerek sport-versenysportoló így egyesületi díjak, verseny nevezési díjak, plusz fizetnivalók) havi fix 25 eFt (úgy, hogy pl EP terhére veszek neki sportcuccokat)

- tehetséges, így plusz tanulás, magántanár stb. Havi 15 eFt átlagban

Ezek a nagyon fix és tervezhető kiadások, havi 285-300 eFt és nincs benne luxus.

- havi átlag 50 eFt mondjuk a ruházkodás, egyéb kiegészítők (változó)

- havi 100 eFt-ot megtakarítok LEGALÁBB (sajnos nem nagyon tudok mostanában értékálló befektetési formát, de a számlapénznél, kp-nél minden jobb)

- jelenleg havi 50 eFt értékben fixen “betárazok” (mivel sütök-főzök, ezért nem rohad rám a hatósági áras liszt, olaj, cukor- de ami akciós és tartós pl tisztítószer, papíráru stb.)

-havi 50 eFt-ot teszek félre aktuális, rövid lejáratú megtakarításba- pl karácsonyra, nyaralásra, ajándékokra, mindig van valami háztartási dolog, amit esetleg cserélni kell vagy jó lenne (most pl tésztakészítő gépet néztem 70 eFt-ért, lassan telefoncsere aktuális nekem, de cégessel talán megoldom, gyerekkel megyek rendszeresen külföldi versenyekre, oda is kell benzin, zsebpénz, szállás stb.)

- hó végén mindig marad még valamennyi- abból a gyerek is kap zsebpénz, de a maradékból veszek kisebb dolgokat, pl egy éves kincstárjegyet vagy hasonlót (nem kell lehurrogni, tudom, hogy BŐVEN infláció alatt hoz, de az abszolút maradékból max 1 éves lekötést indítok, mert nekem a mai körülmények elég kiszámíthatatlanok).

Nem élünk nagy lábon, de jut mindenre.

(Kultúrára, könyvekre is költünk, de könyvtárba is sokat járunk, kedvezményeket is figyelek stb.)

2022. okt. 14. 12:43
 14/16 anonim ***** válasza:
41%
Azért gondolom a válás nem volt rossz bolt, ha csurrant-cseppent új lakásra és kocsira 💁
2022. okt. 14. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:

13. Válaszoló vagyok: SZÉGYELJED magad 14-es.

Majdnem 10 éve váltam el- bár közöd nincs hozzá- a kocsim új, mivel magamnak vettem.

Normális végzettségű, tanult, többdiplomás nő vagyok, így megtehetem.

A volt férjem nem járult hozzá semmilyen vagyontárgyam megszerzéséhez.

Gusztustalan és személyeskedő a kommented- de gondolom azért ragadtattad el magad erre az alacsony színvonalra, mert otthonról ezt láttad, igaz? :D

Attól, hogy elvált vagyok (jó régen, tehát még egyszer: mind a házasság előtt volt különvagyonom, mind az elmúlt 10 évben ÖNÁLLÓAN tudtam azt gyarapítani!), még nem kell sem beszólni, sem megjegyzéseket tenni.

Nagyon ferde és buta a gondolkodásod, hogy egy nő csak a válásból tud jól kijönni.

Hidd el, nem buli elválni és én is azok táborát erősítem, akik nem a menyasszonyi ruháért mentek anno sem férjhez… komolyan gondoltuk az elköteleződést a volt férjemmel. Az élet nyilván mást hozott, de tudod büszke vagyok arra, amit elértem.

NEM MÁS HÁTÁN. Depláne nem a volt férjemén.

Szánalmas általánosítás.

2022. okt. 14. 19:46
 16/16 anonim ***** válasza:

…folyt: bár nem ez volt az otthonom a házasságom előtt, de az is a HÁZASSÁG ELŐTT SZERZETT KÜLÖNVAGYONOM volt és képzeld: azért adtam el a válás után, hogy valóban új életet tudjak kezdeni.

(A volt férjem külföldi állampolgár: házassági vagyonjogi szerződéssel kötöttük össze az életünket és mindkét állam hatóságaival elismertettük- így még a “csurran-cseppen lakásra” hányingerkeltő hozzászólásod sem fedi a valóságot cseppet sem.

Szégyeld magad a trollkodásért.

2022. okt. 14. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!