Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon jól tapasztalom...

Magyarországon jól tapasztalom,hogy most 240-250 ezer Ft az átlagfizetés?

Figyelt kérdés

2022. okt. 8. 15:52
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
96%
Az enyém áprilisig nettó 215 volt, akkor volt egy emelés, most 250. Pedig nem vagyok tanár. Rengetegen keresnek garantált bérminimumot, vagy minimálbért. Egyik sem bruttó 400-nál kezdődik.
2022. okt. 10. 21:54
 42/55 anonim ***** válasza:
0%
brutto 400 kvazi mindenhol adott
2022. okt. 10. 22:55
 43/55 anonim ***** válasza:
87%

Annyira jó fejek vagytok ezzel a bruttó nettó dolgokkal. Meg a vállalkozókkal, hogy mennyit keresnek, meg leírja az adójából, meg vissza igényli az Áfát.

Azt gondolom ma Magyarországon a középréteg szinte csak minimálbér. Alig van olyan hely ahol többet adnak.

Akinek már van egy kissé komolyabb képesítése, ott már lehet nagyobb fizetés.

A vállalkozók meg azért keresnek annyit, mert a szartól a repülőig mindent nekik kell kikaparni a vállalkozásukhoz, és minden költség az övég ami a vállalkozásukat terheli.

Én is kerül fordul össze kapok 1 milliót néha többet, de

Kapásból 120 ezer a járulékok és a könyvelő, aztán mivel a hátamon nem vihetem a gépeim, autóval járok. Tankolás havi 100 000. Járulékos költségek az autóra, biztosítás, adó, szerviz újabb havi 40-50. Gépek beszerzése, javítása, mert ha dolgozok vele bizony kopik újabb 20-30-40 ezer, mikor mennyi. Aztán Budapesten dolgozom 98%-ban így van parkolási díj havi közel 40 az is. Még nincs is minden benne és már 350-400000-nél járunk.

Ezen felül nem napi 8 órát dolgozom, mert amikor befejezem az aktív munkát, haza érve jöhet a számlázás, ajánlat írás, előkészülés a következő napra, anyag beszerzés. Plusz nekem is van kaja idő szóval 10-11 óra tuti kijön. Ennyi munkaidőre gondolom nem túlzás ha a nettó bér igényem 380-400000 Ft És ezzel máris ott vagyunk,hogy 800 000 Ft és ennyiből egyáltalán nem élek túl jól. Szóval hajtok én is az 1-2 millióra, hogy jó legyen.

Szóval amikor leírjátok ezeket a havi 1-2 millát keres mert vállalkozó ezen is érdemes elgondolkodni.

2022. okt. 11. 07:08
 44/55 anonim válasza:
100%

Akiket én ismerek:

Pékség, eladó 210

Riasztós cég, szerelő 230

Presszó,pultos 210

Műszaki eladó 260

Anyagbeszerző 270

Kőműves 400

Üzletkötő 300

2022. okt. 11. 08:51
 45/55 anonim ***** válasza:
5%
brutto 400 minimum mindenhol
2022. okt. 11. 17:02
 46/55 anonim ***** válasza:
100%

"#26 Akkor ezt most fogalmazd át úgy, hogy érthető is legyen. Sajna az ilyen "szart sem érnek" megjegyzésekkel nem tudok mit kezdeni. Hiszek benne, hogy a képességeidet nem haladja meg, hogy normálisabban fogalmazz. Bár előfordulhat, hogy tévedek."

Teljesen érthető amit írtam, esetleg a te képességeidet múlja felül ezek szerint.:)) Tudod a kommentemben nem csak az volt olvasható, hogy szart sem érnek, hanem van ott más is. De akkor lebutítom a te szintedre, hátha azzal tudsz majd mit kezdeni. Magyarországon él sok millió ember. Ha valakinek van egy 50 fős ismeretségi köre, az nem egyenlő az országos átlaggal, mert abban benne van több millió ember is. Tehát nem releváns infó országos átlagban, hogy xy mondjuk 50 ismerősei között ki mennyit keres. Remélem így érthető neked is.

2022. okt. 13. 16:36
 47/55 anonim ***** válasza:
30%
Én a saját környezetemben sokkal de sokkal magasabb átlagfizetést tapasztalok, mint amit a kérdező írt le. Bár lényegesen jobb környéken élek, mint az országos átlag. Valahol 300 ezer az átlag, van ahol meg 700 ezer vagy több is. Persze több szegényebb régió van mint gazdagabb de az a 240-250 ezer elég karcsúnak tűnik nekem. Annál biztosan több.
2022. okt. 13. 16:40
 48/55 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nettó 266 ezer, plusz évi 400 ezer cafeteria.
2022. okt. 23. 20:12
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

A fővárosban többet keresnek, az ország keleti részében, ahol alig van munkalehetőség, ott meg a törvényben garantált bérminimum.

A vállalkozók meg ahogy a 43-as leírta. Minimum 1 millát meg kell forgatni ahhoz, hogy legyen 100.000 ft tiszta bevétele. Nem az a lényeg, hogy mennyit kap kézhez, hanem az adózás utáni eredmény. Mert anyagot ő vesz, ő fizeti a rezsit, esetleg ha van alkalmazott, akkor munkabért, munkaeszközöket stb.

Lehet irigyelni a vállalkozókat, de a legtöbb még annyit sem keres, mint multinál egy átlag mérnök, mint alkalmazott. Ráadásul minden rizikó az övé, mert adót és munkabért fizetni akkor is kell, ha nincs bevétel éppen abban a hónapban. Apám vállalkozó volt, jól tudom. Igaz, hogy elég jól élt, de gyakorlatilag nem volt pihenőnapja, még szabi alatt is hívogatták.

Sokat kell ügyeskedni, zsebbe megy a dolog, számla nélkül, meg ilyesmi, mert ha mindent tényleg úgy csinál, ahogy kéne, nem sok marad neki.

Nekem nem kéne ez az életmód!

2022. okt. 23. 21:05
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Ksh szerint nettó 343 ezer forint az átlagkereset.
2022. okt. 24. 13:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!