Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szellemi munka helyett miért...

Szellemi munka helyett miért csinál fizikai munkát?

Figyelt kérdés

Hotelben ajánlottuk egyik londínernek (csomagokat viszi fel a vendégeknek szobába) és mellékesen szobaszervízt is szokta csinálni, hogy a vezetőség szívesen átvenné recepcióra, mert nagyon jól beszél angolul, jó megjelenésű, kultúrált, szóval van neki hely magasabb pozícióban. ÉS természetesen több fizetésért.

De nemet mondott, jobb neki bőröndöket hurcolni egész nap.

Egyszerűen nem tudom megérteni ezt a gondolkodást. Ha egyszer van benned lehetőség többre, jobbra, előrelépésre, akkor miért nem?

2022. okt. 2. 14:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert van esze! :)

Fizikai munka kevésbé stresszes és kevésbé fárasztó + kondiban tart + itt játszik a borravaló és a jövés-menés szabad mozgása, a nem egy kis helyhez, szemromboló számítógéphez való kötöttség, + a szabadság érzése és valszeg szereti is a munkáját.

Hlye lenne váltani, ha a jelenlegi poziján jól érzi magát és a pénze is meg van!

Én teljesen megértem, mivel magam is mindkét oldalát ismerem az éremnek és elmondhatom, hogy míg szellemi munka után mosott xarként tértem haza agyilag kifacsarva, de a fizikai fáradtság után mégis boldogabban, jobban, vidámabban éreztem magam, lelkileg nem kifacsarva!

A recepciós tartja mindenért a hátát, valszeg nem kér ebből és a lelki visszafejlődésből - nagyon okosan!

Örüljetek annak, hogy van egy elégedett londíneretek, aki nálatok találta meg a tökéletes helyét, amivel elégedett és így valszeg nem fog lelépni, mint a recepciósotok, akinek a helyére akartátok..! :)

2022. okt. 2. 19:41
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
az utolsó elmondott mindent!
2022. okt. 3. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!