A fizikai vagy a szellemi munka nehezebb?
Én is végeztem mindkettőt, nem tennék különbséget ez alapján.
Hosszú távon nekem az a nehezebb, ahol nagyobb a felelősség és elvárás - általában a szellemi, hacsak nem veszélyes foglalkoztatású vagy.
Végeztem mindkettőt. A fizikai nyílván fizikailag megterhelőbb de a szellemi munka sokkal stresszesebb, sokkal nagyobb felelősség, nagyobb tudás is szükséges hozzá.
A szellemi munkák összességében nehezebbek.
Már csak ha abból indulsz ki, hogy mennyi befektetett munka kell ahhoz, hogy valaki burkoló legyen vagy ahhoz, hogy mérnök.
Mind a kettőt végeztem, és én úgy tapasztaltam hogy a szellemi meg terhelőbb.
A fizikai munkát pár nap alatt vagy egy hét alatt ki lehet piheni nagyrészt, de szellemit már nem. Ha valaki szellemileg nagyon le van terhelve a munkahelyén akkor azt 1 hónap alatt se lehet ki pihenni.
Persze ez nagyban függ attól, hogy milyen feladat kört kell neki napi szinten csinálnia.
Egy irodában is ki lehet készülni szellemileg és egy gyártósoron is.
Fizikai munkából is van olyan amit egy irodai aktakukac nem fog tudni megcsinálni.
Szellemiből is van olyan amit egy jó fizikumu ember nem fog megcsinálni.
Nincs ilyen, hogy nehezebb meg könnyebb. Le tudsz fáradni mind a kettőtől egy komoly nap után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!