Miért tartunk ott, hogy sokan diplomával és nyelvtudással kapnak alacsony béreket míg mások kétkezi munkáért kapnak jó fizetéseket?
biztos hallottäl mär a keresletröl es a kinälatrol...
amugy miert kellenne egy jo szakmunkäsnak keveset keresnie?
Kereslet-kínálat és munkahely, lokáció, hasznosság alakítja a dolgokat. Diplomával és nyelvtudással is végezhet bárki fizikai munkát, de a fizetése nem ezen fog múlni.
Egy kis cégnél diplomával, nyelvtudással nem fogsz annyit keresni még lehet vezetőként sem mint mondjuk egy nagy multinál operátorként kétkezi munkával.
Nem mindegy a munkaórák száma, a pótlékok, műszakozás, bónuszok, egyéb juttatások sem.
Én még mindig dologoznék napi 8 órát, 1 "műszakban", heti 5 napot mint 12 órázzak 2 műszakban és hétvégén is húzzam az igát, ráadásul kemény, megterhelő fizikai munkával... Kösz de nem.
Ahogy írják, kereslet-kínálat.
Ha valaki megcsinál egy büfé szakot meg szociológiát, esetleg teológiát mellé, akkor van 3 nem piacképes diplomája.
Nálunk pl. a főtésszerelőre 4-5 hónapot várok egy 45 perces karbantartásra a kazánon, nyilván jobban fog keresni egy fűtésszerelő.
De ha pl. egy informatikust nézek picaképes tapasztalatokkal, akkor jobb eéllyel kap munkát és jobb fizetést, mint egy cipőfelsőrészkészítő.
Én nem is értem. Hogy gondoltad? A kétkezi melós majd napi 10 ezerért fog dolgozni, amikor el tud kérni napi 100 ezret?
Te meg majd a semmire fogsz keresni vagy hogy???
Értem, hogy szépen megtanultad az angol nyelvet, de fizet neked ezért valaki?
7.
Nagyon egyszerű. Indítsd vállalkozást, aztán foglalkoztasd ezeket a 3-4-5 diplomás doktoris embereket havi 2 millióért.
Jah, hogy nincs olyan tudásuk, ami pénzt ér és fizetne valaki?
Hát sorry.
Ezt te se gondolod komolyan, hogy mástól elvárod.
"Nagyon egyszerű. Indítsd vállalkozást, aztán foglalkoztasd ezeket a 3-4-5 diplomás doktoris embereket havi 2 millióért."
Neked a magyarodon is van mit csiszolni. Miért kéne nekem vállalkozást inditani, amikor ezirányú tudásom nincs,de a hobbimnak élhetek munkaidőben, és megfizetik azt a 2,5 milliót?
"Jah, hogy nincs olyan tudásuk, ami pénzt ér és fizetne valaki?
Hát sorry."
Ha téged nem zavar, hogy hülye marad a kölked, mert őrmester meg takarító tanítja az iskolában, sorry.
Az értelmesebbek magánban már 15 éve is 3000-5000 ft-okat fizettek óránként magánban, és átmentek a nyelvvizsgákon. :)
Emellett a magániskolák 300 Ft-os órabért fizettek a csoportos céges tanfolyamokért, amiért emberenként szedték be a többszörösét a cégektől.
Tehát kereslet lenne, csak nem mindenki akar vállalkozó lenni.
Németeknál meg most 30-40 euró a tarifa, és az ügyfelek sorban állnak a határon.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!