Nagyon alul vagyok fizetve?
Adatelemzőként kezdtem úgy 5 hónapja egy jóhírű multinál.
Angliában diplomáztam, munkában szinte csak angolt használunk.
A bruttóm 460 ezer és ebből 25 alattiként megkapok 370 ezret.
Eleinte jónak tartottam, mert laza volt, sokszor csak pár órát dolgoztam egy nap. Ez ment pár hónapig, de jó ideje a munkaidő ténylegesen, és még otthonról dolgozva is 8 órát kitesz, sőt sokszor nincs időm az 1 óra ebédre sem. (És sajnos elég gyakori az, hogy nem ugyanannyit vállal a csapat minden tagja, és hatalmas különbségek vannak ha a munka mennyiségét nézzük)
Majd egy rokonom felcsapott 8 általánossal support-osnak egy szintén multinál és 500 bruttót kap..😅
(Viszont 6 havonta van 8% fizetésemelés nálunk)
És itt gyk-n is mindenki milliókat keres.
Érdemes lenne majd körbenézelődnöm mondjuk 1-1,5 év tapasztalat után és dobbantani innen?
"Majd egy rokonom felcsapott 8 általánossal support-osnak egy szintén multinál és 500 bruttót kap..😅
(Viszont 6 havonta van 8% fizetésemelés nálunk)"
Melyik multi ez?
Magyarországon nem vagy alul fizetve, mert kb felsőfokú angollal is hasonlóan keresnek diplomás ismerőseim, sőt én diplomával még ennyit se kapok. Nem sokat számít, ha a corvinuson vagy egy angol egyetemen végeztél, az oktatás színvonalát nem kérdőjelezik meg. Illetve azért angliai diploma se mindegy, h oxford vagy egy noname egyetem.
Én a rokonodat irigylem, mert pénzügyesként nem kapok bruttó 380-nál többet.
Azt elfelejtettem írni, hogy IT szakon végeztem, és az én multim pénzügyi szektor.
#1 Két különböző multiról van szó azokban a sorokban, a rokon máshol dolgozik.
"mert pénzügyesként nem kapok bruttó 380-nál többet."
Az azért durva. Én érettségivel vagyok csoportvezető pozícióban egy multinál, minimális nyelvhasználattal és megkapom a bruttó 385e-et.
"Érdemes lenne majd körbenézelődnöm mondjuk 1-1,5 év tapasztalat után és dobbantani innen?"
Ha nem emelnek normálisan... Pályakezdőként br. 600-700 ezer is elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!