Ha azt mondták most lépett vissza valaki akit fel akartak venni, de jo hogy most hívom kuldjem el a pályázatom, akkor meddig ülnek rajta, vagy hívogassam?
Felhivtam egy álláshirdetést, hogy jelentkezhetek e rá mert lejárt a határidő.
Azt a választ kaptam de jo hogy hívott, mert akit felvettünk visszalépett, küldje el a pályázatát most, várjuk!
Elküldtem(iskolai vegzettségben, tapasztalat gyakorlatban pont megfelelek az álláshirdetésben leközölt feltételeknek)
És azóta még annyit sem irtak hogy köszönjük a jelentkezését, (a legtobb cég visszajelez hogy megkaptuk a pályázatát stb), de annyit sem, hogy várjuk interjura vagy bármi.
Meddig nézzem a nagy semmit a levelezőmben? Vagy hívjam fel őket megint?(nem nagyon akarnék telefonálgatni, mert utálom már hogy kapcsolom ezt vagy azt kérem várjon, most nincs bent az illetékes adjak át üzenetet?, hivja később, vagy majd megkérdezem az illetekest nem tudok válaszolni, vagy még elbírálás alatt van, még nem tudunk semmit, a vezetőnk nincs itt, nem tudjuk mikor lesz, meg ugy amblokk utálok ilyen beszélgetéseknek neki is kezdeni)
Mennyit illdomis várni hogy jelentkeznek maguktól?
Kedden kbeszéltunk (2napja)és aznap kuldtem az önéletet nekik
Felhívtam. Azt mondták továbbították a gazdasági vezetőnek az önéletet, nemhiszik hogy sokáig ülne rajta mert azonnal kellene nekik a munkaerő, de csak azokat hívják fel akiket behívnak ingerjura, a sok más pályázatra vissza sem jeleznek. Hívjam majd érdeklődni jövőhéten újra,ha nem hívnának be, hogy ne várjak a végtelenségig egy visszajelzésre.
Akkor ezen a héten még próbálom elhúzni a másikkal az interjút vagy felvételt addig
Sajnso nagyon jó megoldás nincs erre az egyébként jellemző esetre, hogy az álláskereső hogyan tudná megoldani a több helyről érkező megkereséseket. Erre kellene egy hivatalos határozat, hogy a 3 hónap próbaidő alatt a próbaidős bármikor elmehet egy-egy nap fizetés nélküli másik helyre interjúra. Hivatalosan kellene szabályozni, mert a cégek előnyben vannak, ők tudnak konkrétan válogatni akár 100 jelentkező közül is, de aki állást keres az nem tud az elhelyezkedés megkezdése miatt válogatni.
Na mindegy. Azt tudod csinálni, hogy ahol felvennének ott kérsz valamilyen indokkal egy-két hét haladékot a kezdéshez. És hátha bejön egy másik. De azért ne válogass nagyon, mert két szék közül a földre is ülhetsz miatt. Szóval normálisan okésan.
És még az interjú is olyan, hogy még az sem biztos, tehát próbálj variálni úgy, hogy az egyik azért összejöjjön.
És hajrá! :)
Köszi:)
Hetfőn olyan helyre várnak ami a legjobb nálam.
A többi mind vagy alulfizetős, vagy bőven többet adna de be kéne járnom napi 1-2 óra utazással csak oda, nem helyben van, ha utazást levonok vagy albit máshol, akkor lehet meg sem érné.
A hétfői interjúm közepkategoriás fizetésű de helyben van.
A 3 hónap próbaidő alatt én is sajnálatosnak tartom, hogy nem tudok interjúkra rohangálni máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!