Létezik még szakmunkás aki nem keresi meg a havi nettó 1 milliót?
Ma beszéltük kollégákkal hogy az utóbbi néhány évben nagyon megszaladt mindenkinek.
Tömegével ismerünk az építőiparból embereket, lassan nem találni olyat aki nem rakja össze a havi 1 milliót, ők is max rész munkaidőben dolgoznak.
Mondjuk nem csoda, egy segédmunkás nincs napi egy Deák Feri alatt.
"Nyilván ez nem igaz mindenkire. Mindenhol vannak kivételek. A programozóknál is. Csak még egy ilyen kivétellel sem találkoztam."
De ennek mi köze van az ember szakmájához? :D Nem kell semmi extra ahhoz, hogy valaki programozni tanuljon vagy ebben dolgozzon, nem igényel semmiféle kicsavart gondolkodást vagy személyiséget. Ja, számítógép előtt ül a munkaidejében, és? Melyik szellemi munka manapság az, ahol nem számítógép előtt történik a munkavégzés java? A tanároknál meg az orvosoknál talán (bár még ők is egész nap számítógép közelben vannak).
Én is szoftverfejlesztő vagyok, a kollégáim is teljesen normális emberek és én is annak tartom magamat. Normális hobbikkal, baráttal/barátnővel, férjjel/feleséggel, gyerekekkel. Nem abból kellene kiindulni, hogy ismersz 3 IT-s arcot és mindhárom unszimpatikus neked, mert nem voltak jófejek a Piri néni borozójában. Én is ismerek 2 villanyszerelőt, mindkettő egy orbitális ökör, mégsem irogatok olyanokat fórumokon, hogy minden villanyszerelő ostoba. Festőt is csak hülyét ismerek, mégsem gondolom azt, hogy akár csak a többségük az lenne, vagy bármi köze lenne a szakmájuknak ahhoz, hogy milyenek emberként.
Ja igen, még valami, csak hogy a kérdésre is válaszoljak.
Létezik még olyan szakmunkás, aki nem keresi meg az 1 milliót, naná. A többség a közelében sincs. Most festettem, a két egyéni vállalkozó szaki napidíja nem volt annyi, mint az én napi nettóm... Olcsóbb volt őket fizetnem és dolgoznom, mintha a munkából vettem volna ki emiatt fizetetlen szabadságot és én csináltam volna.
Kb 400.000 forintot keres egy szakember videken.
1 milliot csak a valallkozok tudnak megkeresni ha sok a munka es van tobb alkalmazott is.
En ugy keresek 1 millio felett hogy Amerikaban dolgozom, dollarban fizetnek es most gyenge a forint :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!