Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik még szakmunkás aki...

Létezik még szakmunkás aki nem keresi meg a havi nettó 1 milliót?

Figyelt kérdés

Ma beszéltük kollégákkal hogy az utóbbi néhány évben nagyon megszaladt mindenkinek.

Tömegével ismerünk az építőiparból embereket, lassan nem találni olyat aki nem rakja össze a havi 1 milliót, ők is max rész munkaidőben dolgoznak.

Mondjuk nem csoda, egy segédmunkás nincs napi egy Deák Feri alatt.

2022. szept. 28. 00:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

"Nyilván ez nem igaz mindenkire. Mindenhol vannak kivételek. A programozóknál is. Csak még egy ilyen kivétellel sem találkoztam."

De ennek mi köze van az ember szakmájához? :D Nem kell semmi extra ahhoz, hogy valaki programozni tanuljon vagy ebben dolgozzon, nem igényel semmiféle kicsavart gondolkodást vagy személyiséget. Ja, számítógép előtt ül a munkaidejében, és? Melyik szellemi munka manapság az, ahol nem számítógép előtt történik a munkavégzés java? A tanároknál meg az orvosoknál talán (bár még ők is egész nap számítógép közelben vannak).

Én is szoftverfejlesztő vagyok, a kollégáim is teljesen normális emberek és én is annak tartom magamat. Normális hobbikkal, baráttal/barátnővel, férjjel/feleséggel, gyerekekkel. Nem abból kellene kiindulni, hogy ismersz 3 IT-s arcot és mindhárom unszimpatikus neked, mert nem voltak jófejek a Piri néni borozójában. Én is ismerek 2 villanyszerelőt, mindkettő egy orbitális ökör, mégsem irogatok olyanokat fórumokon, hogy minden villanyszerelő ostoba. Festőt is csak hülyét ismerek, mégsem gondolom azt, hogy akár csak a többségük az lenne, vagy bármi köze lenne a szakmájuknak ahhoz, hogy milyenek emberként.

2022. szept. 28. 13:43
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Ja igen, még valami, csak hogy a kérdésre is válaszoljak.

Létezik még olyan szakmunkás, aki nem keresi meg az 1 milliót, naná. A többség a közelében sincs. Most festettem, a két egyéni vállalkozó szaki napidíja nem volt annyi, mint az én napi nettóm... Olcsóbb volt őket fizetnem és dolgoznom, mintha a munkából vettem volna ki emiatt fizetetlen szabadságot és én csináltam volna.

2022. szept. 28. 13:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kb 400.000 forintot keres egy szakember videken.

1 milliot csak a valallkozok tudnak megkeresni ha sok a munka es van tobb alkalmazott is.

En ugy keresek 1 millio felett hogy Amerikaban dolgozom, dollarban fizetnek es most gyenge a forint :D

2022. szept. 30. 03:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Szakmunkás lehet a pld. a pék vagy a bolti eladó, vagy a varrónő..gondolom ők is milliókat keresnek.
2022. okt. 7. 20:02
 15/18 anonim ***** válasza:
2/14! Ha 400/ fő, akkor az 500 felett van járulékkal együtt. Plusz az ő járuléka, az üzemanyag, szerszám.. biztos több marad mint 600.
2022. nov. 14. 22:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha minden szaki ennyit keres, akkor miért mennek sokan külföldre dolgozni?
2022. nov. 14. 22:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert nem mernek vállalkozni. Egyébként sokan haza is jöttek. Sőt! Ha hiszed ha nem vannak itt német festők, akik itt élnek és dolgoznak. Azt mondják élhetetlen otthon, és annyi az adó, hogy nem éri meg. Ndm olyan fiatalok, 50 felettiek. Van amelyik itt vett panziót és itt vállalkozik. Sokan vannak felénk. Van aki úgy vett itt házat hogy a kukáját is hozta a trélerén, mintha menekült volna, benne a szeméttel.
2022. nov. 14. 23:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék melyik cég fizet nettó egymillió forintot egy szakmunkásnak..az kb bruttó 1500000 forint plusz még a járulékok amiket a munkáltató befizet. Valahogy egy álláshirdetésben sem kínálnak ennyit, de lehet, hogy rossz helyen néztem.
2022. nov. 19. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!