Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdő diplomások, melyik...

Pályakezdő diplomások, melyik platformon, illetve hol találtatok állást?

Figyelt kérdés
És mennyi idővel a diplomázás után? Nem gond, ha egyáltalán nem kapcsolódik a végzettségedhez, az is érdekel.

2022. szept. 25. 16:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
Mindenki azt hazudja itt ami menő meg trendi.
2022. szept. 28. 16:52
 12/18 anonim ***** válasza:

9:

Nekem is felettébb hihetetlen. Elég jó képességű embereknek is 2-3 vagy több hónapnyi időbe telik pályakezdőként jó helyre bekerülni.

2022. nov. 1. 12:39
 13/18 anonim ***** válasza:

#12 Szerintem erősen tapasztalat függő. Pl gyakornokként jóval könnyebb állást találni, és ha van releváns tapasztalatod akkor pedig jóval könnyebb főállásba menni.

Mikor első gyakornoki helyemet kerestem azért nem kevés idő volt mire találtam helyet. Gyakornokoskodás után viszont sokszor engem kerestek meg a HR esek. Most pedig hogy van teljes állású tapasztalatom, egy ismert cégnél, így pillanatok alatt kapok ajánlatokat.

Linkedin nem véletlenül megy, mert ha időben kiteszed a dolgokat, egyetemen aktívan vagy gyakornokoskodsz vagy részt veszel kutatásban/demonstrátorkodásban akkor téged fognak megkeresni a sourcerek, ahelyett hogy neked kelljen az állásokat levadászni.

2022. nov. 1. 12:56
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Valamiért gyakorin mindenkin gyakornok meg it messiás akikért esedeznek linkedinen.
2022. nov. 1. 13:12
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Bőven vannak olyanok is akik fél-egy éve nem találnak állást és tenni sem akarnak érte csak éppen másik kérdés alatt sírnak.
2022. nov. 1. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:
27%

#14 Mindenki gyakornok mert ha egyetemre mész akkor gyakornoknak KELL menned az esetek nagyrészében és ha van eszed akkor nem csak a kötlelező időt teljesíted.

Ha hasznos diplomád van és van gyakorlatod is akkor pedig persze hogy kapkodnak érted. Ha meg 0 tapasztalatod van akkor mehet a hónapokon át tartó keresés, ha meg haszontalan bűfédiplomád van az meg tovább ront a dolgon.

2022. nov. 1. 16:15
 17/18 anonim ***** válasza:
24%
Egyél szöget te okostóni.
2022. nov. 1. 18:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Na igen, egyetem alatti gyakorlat. Én a Corvinuson végeztem alap és mesterszakot is, mindkettő gazdasági terület, és az utóbbi pedig controlling, úgyhogy szerintem én aztán tényleg nyilatkozhatok a témában.

Vannak az ilyen olyan programozó fiatalok, na ezt ne is tárgyaljuk, mert egy teljesen speciális eset.

Mindkét esetben nappali képzést csináltam, aktívan kerestem folyamatosan gyakorlati állásokat már az első félév után. Nos, legtöbb hely, ami jól néz ki a CV-ben, csak 40 órás állásokat kínált, legtöbb esetben már gyakornokként is elvárták a jó angol nyelvtudást, ami akkoriban még nem volt meg. Ráadásul egy rakás katalógusos óra volt, egyszerűen lehetetlen volt egy teljes munkaidős gyakorlati helyet elvállalni. Arról nem is beszélve, hogy egy rakás hely fizetni se akart, csak három hónap után (ja, és persze 3 hónap, azaz a próbaidő leteltével fel is mondanak). Sokszor már gyakornokként is láttam, hogy kértek tapasztalatot. NAGYON szerencsésnek kell lenni bizony, hogy valaki olyan gyakorlati helyet tudjon találni a képzése alatt, ami egyrészt nem zsigereli ki azzal, hogy éhbér közeli pénzt fizet, másrész meg nem teljes munkaidős és engedi a home office-t

Na most van pár cég, nagyobb SSC, ahol egyszerre több száz ember van állományban, arról nem is beszélve, hogy egy-egy területen is rengeteg ember csinálja ugyanazt a feladatot. Na ebből azt akartam kihozni, hogy bizony nagyon sokan kamuznak a CV-ben és az a vicc, hogy fel is veszik őket. És milyen érdekes, minimális tapasztalattal is ugyanúgy be tudnak tanulni és helyt tudnak állni a munkahelyen.

2022. nov. 2. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!