Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan eset, hogy kirúgás...

Van olyan eset, hogy kirúgás esetén nem fizetnek végkielégítést? Lent részletesebben

Figyelt kérdés

Átszervezés volt a cégemnél, de meg akartak tartani. Egy deal keretén belül egy olyan poziba raktak be, amihez évek óta nincs közöm (lényegében lefokoztak, de maradt a fizu meg minden). Az eddigi főnököm azt mondta, változatlanul neki kell dolgoznom, de csak így tudtak megtartani (ott volt még szabad kvóta) és ha éppen van időm segítsek már be az új pozimba is. Na ebből az lett, hogy van egy "árnyék" főnököm, akinek abszolút lelkesen csinálom a dolgomat, de a szervezeti ábra szerinti főnököm kezd nagyon rámtelepedni. Ha egy ponton azt mondom, hogy neharagudj, de ezt nem csinálom meg, kirakhatnak úgy, hogy nem kapok végkielégítést? (Hiszen úgy néz ki kívülről, hogy a szervezeti ábra szerinti felettesemnél "tagadom meg a munkát")

(nyilván előtte megpróbálnám feloldani ezt a problémát párbeszéddel, hogy egy fenékkel nem lehet két lovat megülni, de nem fogadnék nagy téttel arra, hogy változtatni kívánna ezen bárki is felettem, max megígérik h ok, odafigyelünk, de ez ideig óráig tartana csak)

2022. szept. 23. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem hangzik jól a szitu. Neked a szervezeti ábra szerinti főnöknek kell jelentened, hisz a munkaköridben is valszleg az szerepel, szóval a másik főnöknek kell nemet mondj, mert hivatalosan ő akkor nem a főnököd.
2022. szept. 23. 10:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Neki nem fogok nemet mondani, évek óta alá tartozom, szívesen is dolgozom vele, ráadásul az átszervezés előtt megmondtam neki, hogyha alóla ki akarnak venni akkor inkább rúgjanak ki. Ebből lett a a fent említett szitu. Nem fogok lelkiismereti kérdést csinálni ebből, neki érdeke hogy megtartson, nekem érdekem hogy olyat csináljak amit szeretek. De a végkielégítés nélküli kirúgás meg nem hangzik jól, nem tudom ilyen van-e. (Hamár becstelenül távozok, távozzak becstelenül, de teli zsebbel)
2022. szept. 23. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért simán kirúghatnak rendkívülivel, ha a szerződés szerinti főnöknek ellentmondasz és akkor nincs végkielégítés.
2022. szept. 23. 10:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Örvendetes. Ezek szerint ha odáig fajul a helyzet nem megtagadnom kell a munkát, hanem igénytelenül, némi hibával megspékelve, de megcsinálnom?
2022. szept. 23. 10:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ettől a cégtől sok jót ne várj. Nyilvánvaló, hogy azért tettek át más munkakörbe, mert egyébként rendes felmondással kellett volna elküldeniük. Szerintem mindenáron meg akarják úszni a végkielégítést és azt várják, mikor mondasz fel magadtól.
2022. szept. 23. 10:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez azért nem ilyen egyszerű. Rengeteg embert küldtek most el, gond nélkül fizették ki a végkielégítéseket. Totálisan biztos vagyok benne, hogy engem tényleg meg akarna tartani az "árnyék" főnököm. Beszélt is a két felettesem egymással, hogy hogy is kerülök én innen onnan amoda. Ezzel nincs is gond. A gond abból van, hogy az új - hivatalos - főnököm ezt talán nem teljesen fogta fel, hogy én maximum akkor állok a szolgálatára amikor épp semmi dolgom..
2022. szept. 23. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!