Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A diplomásokban mitől van...

A diplomásokban mitől van felsőbbrendűség érzés a szakmunkásokkal szemben?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek de általában a szakmunkások le vannak nézve, viszont számomra érthetetlen hogy milyen okból.

Mitől különb egy diplomás alkalmazott? Ugyan olyan biorobot, csak nem egy építkezésen, hanem irodában.

Fizetést vagy az életszínvonalat se nevezném nagyságrenddel jobbnak. A többség keres mondjuk 300-400 körül?

Hát ezer euro nem az az összeg amit büszkén mesélnék.

(Tudom hogy az IT zsenik havi 8 milliót keresnek de ezt most hagyjuk)

2022. szept. 22. 11:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mitől különb egy diplomás alkalmazott? Ugyan olyan biorobot, csak nem egy építkezésen, hanem irodában."

Én nem nézem le a szakmunkásokat. Viszont az ápolatlan, alacsony intelligenciával rendelkező, a rábízott (és egyébként jól megfizetett) munkát magasról leszaró, kúltúráltan viselkedni nem képes, folyamatosan ordítva és káromkodva kommunikáló alkoholistákat igen, végzettségtől és foglalkozástól függetlenül. Őket lenézem.

Arról nem én tehetek, hogy az építőipari munkások között ezek az általam lenézett emberek nagyságrendileg nagyob arányban vannak jelen, mint az irodában dolgozó diplomások között.

2022. szept. 22. 16:48
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Szaki vállalkozóként egyet kell tudni, hogyan verd át az ügyfelet és az államot. Ebben van a pénz, érdemes megnézni melyik vállakozó milyen anyagi szinten él. Pl yt Szakiellenőr
2022. szept. 22. 17:10
 23/30 anonim ***** válasza:
94%
Én nem nézem le a nem diplomásokat, de valóban kinyílik a bicska a zsebemben, amikor a burkoló/festő stb. itt leírja, hogy 500-1 milla nettót keres, s amikor rákérdezek, mennyit adózik, jah semmit, csak befizeti a tb-t és ennyi...mindjárt nem ennyi lenne az, ha rendesen adózna. Úgyhogy nem a munkából telik ilyenkor több házra neki, hanem konkrétan adócsalásból, ami bűncselekmény.
2022. szept. 22. 18:53
 24/30 anonim ***** válasza:
94%

Én a butaságot nem bírom, de lehet valaki buta diplomával is, és lehet okos anélkül, ez nem ezen múlik. És nem nézem le azt, aki buta, csak nem szívesen kommunikálok vele.

A biorobotot viszont kikérem magamnak. Önálló ötleteket adunk, gondolkodunk, fejlesztünk, kutatunk.

2022. szept. 22. 21:55
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
23as én meg ismerek olyan burkolót, aki még a TB-t se fizeti, mert munkanélküliként van regisztrálva, így az állam fizeti neki. És Mercivel szokott menni a Munkaügyi Központba. És még talán kap is valami 20 ezer ft-ot, de azt mondja, h az csak pár napra elég benzinre.
2022. szept. 23. 07:33
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, mert én pont fordítva tapasztalom. Pl itt az oldalon is mindig leírják (tisztelet a kivételnek), hogy akinek diplomája van, az tuti biztos könyvtárszakos és semmihez nem ért, teljesen életképtelem, a minimálbér is túlzás lenne neki. Bezzeg egy melós, na az aztán tudja hogy kell dolgozni, mindenhez is ért, sokkal okosabb, ügyesebb, mindenben jobb és evidens, hogy többszörös fizetést érdemel egy semmire nem jó diplomáshoz képest.

Én sokszor így tapasztalom. Mielőtt kapom a beszólásokat, hozzáteszem PhD-m van.

2022. szept. 23. 20:31
 27/30 anonim ***** válasza:
96%

Én amúgy lenéztem azon osztálytársaimat, akikből melós lett, mert elkezdtek kábszerezni meg inni vagy egy másikuk számítógép függő lett és hiába az értelmiségi szülők, meg a politikai kapcsolatok, így sem sikerült végigcsinálni a gimit és kirúgták őket (hárman voltak).

Lenézem azokat is, akik szakembernek mondják magukat és aztán én javítom a felújítás után a hibáikat, hiába kérnek el magasabb órabért, mint az enyém (4000 forint/óra). Vagy akik nem tudják megcsinálni a bevállalt feladatot és kétszer kell kibontani és visszarakni az ablakot feleslegesen, hiába mérte le összesen 4x.

Viszont pont ellenkezően, felnézek azokra a tapasztalt szakemberekre, akik jó minőségű munkát végeznek, precízek és munka közben még az ügyfelek idióta kérdéseire is udvariasan válaszolgatnak, elfogadják a kávét bármennyire is rossz és még fel is takarítanak maguk után. Én sosem tudnám ezt utánuk csinálni.

Szerintem nagyon nem mindegy, hogy ki miért és hogyan jutott oda ahol van. Melós és melós között is van különbség és lehet becsülni ugyanazért azt, aki keményen megdolgozott, hogy oda jusson, mint a másikat lenézni, hogy csak ennyit ért el, mert nem dolgozott keményebben.

2022. szept. 24. 09:07
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én diplomásként dolgoztam 8 általánost végzett kollégákkal ugyanabban a munkakörben közel 3 évig. Sose mondtam vagy éreztettem velük, hogy én "felsőbbrendű" lennék, csak azért, mert diplomám van. Nem, rohadtul nem gondolom, hogy azért, mert képes voltam 4 évet végigküzdeni az egyetemet, (nem, nem büfé szak volt) ezért én felsőbbrendű lennének. Viszont az ő részükről éreztem egyfajta lenézést az irányomba, hogy lám-lám ezt se tudja, pedig egyetemre járt, az egyetemnek nincs értelme, a tapasztalat számít stb. Viszont nyilván van olyan diplomás, aki el van szállva magától, de én nem vagyok ilyen.
2022. szept. 24. 17:20
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Épìtő iparban vagyok mérnök, épìtésvezető. IT meg pár területet leszámìtva, sok diplomás fizetésénél többet hazavisz egy jó ács, köműves, bádogos, gépészeti szerelő. És itt még csak az alkalmazotti bérekről beszélek. Öt éve csinálom a munkát, de egy jó köműves ha elmegy alkalmazottként egy nagyobb munkára akkor jó eséllyel többet fog keresni mint én, és ez tény. Kereslet ès kínálat van. Ha egy cég Hr , gazdasági, sőt sajnos már mérnök munkatársat is fel szeretne venni akkor jó eséllyel pár hét alatt találhat. Még mérnököt is. Ha köművest vagy ácsot szeretne akkor lehet, hogy egy évig sincs jelentkező. Ekkora a hiány. Szóval nem kell csodálkozni, hogy netán a szakmunkásnak többet kínál kényszer alapon.
2022. szept. 25. 09:24
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

29-es!

Putyin mester majd pontot tesz az i-re!

2023. márc. 22. 01:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!