Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A diplomásokban mitől van...

A diplomásokban mitől van felsőbbrendűség érzés a szakmunkásokkal szemben?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek de általában a szakmunkások le vannak nézve, viszont számomra érthetetlen hogy milyen okból.

Mitől különb egy diplomás alkalmazott? Ugyan olyan biorobot, csak nem egy építkezésen, hanem irodában.

Fizetést vagy az életszínvonalat se nevezném nagyságrenddel jobbnak. A többség keres mondjuk 300-400 körül?

Hát ezer euro nem az az összeg amit büszkén mesélnék.

(Tudom hogy az IT zsenik havi 8 milliót keresnek de ezt most hagyjuk)

2022. szept. 22. 11:14
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézem le, sőt, mérhetetlenül tisztelem őket azért, mert elvégzik azt a munkát, amit én akkor se végeznék, ha a mostani fizetésem háromszorosát keresném vele (pláne, ha a szakmai hozzáértés mellé olyan emberi tényezők is passzolnak, mint pl. pontosság, megbízhatóság és társai).

Van azonban a szakmunkásoknak egy rétege, akik szerint a szellemi munka az nem munka, csak az dolgozik, aki meg is izzad közben. Ezekről az emberekről van egy nem kimondottan pozitív véleményem, ugyanakkor ez legkevésbé sem a végzettségüknek szól, hanem annak, hogy a fenti véleményük miatt egyértelműen látszik, hogy egyszerűek, mint a faék.

Én pont azt tapasztalom, amit a 2-es válaszoló is ír. Hogy a legtöbb szakmunkásban valami miatt kialakul egy kisebbségi érzés, és gyakorlatilag ők provokálják ezt a teljesen értelmetlen konfliktust.

2022. szept. 22. 12:27
 12/30 anonim ***** válasza:
17%

Mert egy köcsög,azért.Van kismillió köcsög diplomával és

anélkül is,a diplomásnak mindössze van még egy oka lenézni a másikat.Ha nem lenne felsőfokú végzettsége akkor találna mást ami miatt elronthatja mások napját,ezek az emberek attól érzik jól magukat ha elnyomnak másokat.

Pont amikor a fizikai munkás mondja hogy gép előtt ülni nem munka.

2022. szept. 22. 12:41
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Amiért te is lenézed a diplomásokat. Van egy szint, ami alatt ez így megy
2022. szept. 22. 13:06
 14/30 anonim ***** válasza:
84%

Nagyra értékelem a fizikai munkásokat, elvégzik azt a munkát, amit én nem végeznék el.

A pénzt sem sajnálom tőlük, ők nem tehetik meg, hogy onnan dolgozzanak, ahonnan kedvük tartja, a legtöbb koszos/büdös/fáradt nap végére, hosszú távon soknak az egészsége is rámegy. Ha nem lenne más választásom és ezt kellene csinálnom, én is elkérném az árát, legalább anyagi szempontból járjak jól.

Abszolút megértem őket.

2022. szept. 22. 13:09
 15/30 anonim ***** válasza:
39%
Úgy tudom az oktatás ingyenes mindenkinek, a lehetőség adott. Ne rinyáljon a tanár se, hogy a burkoló többet keres, és a burkoló se, hogy az IT-s többet keres. Bárkiből lehet bármi.
2022. szept. 22. 13:34
 16/30 anonim ***** válasza:
11%

6

Nagyon egyszerű.

Én 2 tanfolyamos, 3 szakmás és érettségizett, diploma nélküli vállalkozó vagyok.

Beszéltem egy diplomással, akinek leírtam a sikereimet, amit a vállalkozásban értem el. Rövidesen elkezdte kérdezgetni, hogy van-e kocsim meg ilyenek. Mondtam neki, hogy igen, van 2 is. Na erre köpni nyelni nem tudott. Házasságomra is kb. azt mondta, legalább is érzékeltette, hogy azért van az a papír, mert ezzel kompenzálom ,hogy nincs diplomám. Ismerősök buliban pedig kiröhögtek minket, hogy csak 8 évre rá házasodtunk össze.

Mielőtt letiltottam volna, bevallotta, hogy mennyire kurvára lenéz, hogy nincs diplomám, és milyen ciki, hogy a szakmáimra vagyok büszke. Pedig ugye ebből építettem a vállalkozást is.

Ő 28 évesen kollégiumban lakik és a szülei tartják el. Én 25 évesen a saját lakásomat most fogom megvenni.

Na az ilyeneket meg én nézem le viszonzásképp. De persze van olyan ismerősöm is, aki most csinálja a mestert, igaz ő 35 éves saját céggel. Soha nem nézett még le engem. Sőt el volt kb. ájulva az eredményeimtől, mert hasonló bizniszben utazik.

Egyébként a diplomás gyerek, aki lenézett, azt is érzékeltette velem, hogy kb. Semmit se kellene csinálnia és neki is dőlne a lé. Meg, hogy milyen egyszerű dolog ez... Pedig a szak szavakat ott magyarázgattam neki, azt se tudta miről beszélek. 🤭

2022. szept. 22. 13:44
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
16-os valószínű a tagnak kisebbségi komplexusa volt. Bármilyen szakmád lehet vagy diploma, a lényeg, h profi legyél benne. Van egy gumiszerelő szomszédom és már a második házát építi. Pedig az aztán tényleg egyszerű meló. Milyen 3 szakmád van amúgy?
2022. szept. 22. 13:51
 18/30 anonim ***** válasza:
87%

16 os meg tudod mutatni a vállalkozásod? Szeretnék belőle tanulni, remélem nem hipertitkos egy ilyen szuper sikeres ember élete. 18 éves vagyok most akarok szakmát tanulni és gyűjtöm az infót.

Előre is nagyon köszönöm hogy elküldöd a nyilvános linket amit mindenki láthat hogya vállalkozót keres!

2022. szept. 22. 14:15
 19/30 anonim ***** válasza:
98%
18-as itt ne várjál linket, valószínűleg csak a SIMS-ben van vmi vállalkozása, amúgy a szülei tartják el. Ez itt a gyk.
2022. szept. 22. 14:17
 20/30 NTBS ***** válasza:
94%
Szerintem ez elszórtan fordul elő.
2022. szept. 22. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!