Hogy legyen pénzem, ha pályakezdőként hónapok óta munkát keresek de sehova nem kellek?
Azt a tanácsot kaptam, hogy menjek be a munkaügyibe. Viszont erről ezt olvastam:
"A legfontosabb, hogy amennyiben az elmúlt 3 évben nem dolgozott az álláskereső összesen legalább 12 hónapot munkaviszonyban vagy vállalkozóként, akkor nem kapja meg az ellátási jogosultságot."
És miután én eddig tanultam, sehogy sincs meg a 12 hónap hiába volt gyakorlatom. Van valami más lehetőség? Vagy akkor ez mindenképpen halott ügy? Kezdek kétségbe esni. :(
1-es,
1. Fht nem az Önkormányzat hatásköre már kb 9-10 éve mióta járási hivatalok vannak, a lakóhely szerinti járad kormányablakába kell beadni a kérelmet
2. Ha pályakezdő, beregisztrálhat a munkaügyibe, de semmi más előny nem jár vele. Pályakezdőnek ellátás semmi nem jár. Szoc.pénzbeni ellátásra (tehát fht-re) két módon jogosult: a) kimerítette az álláskeresési ellátást, ami lásd előbb, pályakezdőnek nem jár b) munkaügyi központtal legalább egy éve együtt működik --> regisztráció utáni egy év múlva lesz jogosult szoc
Segélyre
Max ugyanitt a járási hivatalba egészségügyi szolgáltatásra jogosultságot kérhet azonnal, ha vagyoni jövedelmi helyzete indokolja, ez is szoc ellátás de természetbeni, így játhat. Ezáltal legalább a havi 8400 ft saját tb-t nem kell fizetnie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!