Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jó, pályakezdőknek való...

Jó, pályakezdőknek való motivációs levél?

Figyelt kérdés
Tudna valaki mutatni egy példát, ami pályakezdőként is használható.
2022. szept. 16. 19:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a motivációs levél lényege pont az lenne, hogy a saját motivációd legyen kifejtve.
2022. szept. 16. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
25%

Ha ilyet ker a recruiter azonnal megy a tiltas linkedinen. Eleve neked kell megszabnod a felteteleket, ami kezdokent kb igy nez ki:

-heti 4 nap HO / 1 nap irodai bohockodas

-fizu br 700 ezertol, evente infla +25 % emeles

-korlatlan etel- es italfogyasztas a heti 1 irodai napon

Tehat ilyen motivacios hr kisasszony megy a levesbe.

2022. szept. 16. 23:11
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
Én sem írok motivációs levelet, felesleges szóf@sásnak tartom. Elvileg azt kellene megfogalmaznod benne, hogy miért te lennél a főnyeremény a munkaadó számára az adott pozícióban. Nincs olyan sablon ami minden esetben használható lenne, mindig a pályázott pozícióhoz kellene alakítani a tartalmát. Mivel semmi biztosíték rá, hogy bárki is elolvassa, nem pazarlom rá az időmet. Minden lényeges infó benne van az önéletrajzomban. Ha az alapján megfelelek úgy is keresnek, ha meg nem én vagyok az ideális jelölt hiába írnék litániákat. Ha ezek után érdeklődnek irántam, akkor beszélhetünk a motivációimról.
2022. szept. 17. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Annyit hozzátennék, hogy szerintem legjobb, ha magam az e-mail amit küldesz az egyben a motivációs levél is.

Ez alatt nem ömlengést kell írni, nem kell hogy miért te vagy a főnyeremény, csak pár sorban érdemes leírni, miért jelentkezel.

Én simán leírtam, hogy pályakezdő vagyok, de érdekel az adott szakmai irány amit az adott cég képvisel és mivel korábban egyetemi éveim alatt is az adott irányban dolgoztam, ezért szeretnék ebben az irányban elhelyezkedni, fejlődni.

Aztán vagy bejött vagy nem, de legalább látszott, hogy képes vagyok összerakni 2-3 sorban 1-2 mondatot.

2022. szept. 17. 13:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Szeretnék jelentkezni egy állásra, a hirdetésben pedig az szerepel, hogy az önéletrajz mellé kérnek egy motivációs levelet is. Szeretnék ide jelentkezni és ha ez kell hozzá, akkor meg is írom. Csak mivel még nem írtam ilyet, nem tudom mit kell tartalmaznia.
2022. szept. 17. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!