Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetwk hova éri meg...

Szerintetwk hova éri meg elmenni dolgozni felsofoku vegzettseggel?

Figyelt kérdés

Penzugy szamviteli ba diplomam van merlegkepessel

Az a baj hogy nyelvtudasom nincs (nincs nyelverzekem)

Kb 1 ev tapasztalatom van

Nagyon gaz a mostani fizetesem

Pesttol 30-40kmre lakom

De ha kapnek egy olyan lehetoseget beutaznek

Az a baj hiaba adom be az oneletrajzomat sok helyre nem vesznek fel

Vagy azert mert videki vagyok

Vagy azert mert nincs annyi tapasztalatom

Vagy en nem vallalom el mert ultra gaz a fizetes

2022. szept. 19. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Mennyi az ultragáz pénz?

1 év tapasztalattal Penzugy szamviteli ba-val brutto 450-700 körül kellene mozogj tapasztalat, oklevél minőség, és nyelvtudás :( függvényében.

Figyi, nekem sincs semmi nyelvérzékem, de kierőltettem magamból egy angol felsőfokú szintet, mert közgazdász vagyok, egyszerűen muszáj.

Nyelvvizsgából nekem is csak egy szaros b2-m van, de azóta rengeteget olvastam, tanultam, és a tapasztalataim és a tanulmányiam miatt már senki sem kérdezi meg, hogy mégis milyen nyelvvizsgám van, már angolul sem kell beszélnem interjún, mert ránéznek a CV-re és látják, hogy fölösleges kör. Ezt javaslom neked is, ne egy random pénzéhes nyelviskola random tesztjére készülj föl, hanem építs ki egy aktív tudást.

Nem tudom mi a hobbid, ha van, de a legjobb módszer, ha azzal angolul kezdesz el foglalkozni.

2022. szept. 19. 12:22
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező egy sok nyelven beszélő néni megmondta hogy ha sikerült az anyanyelvedet megtanulni akkor bármilyen nyelvet meg tudsz tanulni.

Nincs olyan hogy rossz nyelvérzék, max a technika nem jó.

Sajnos vagy nem sajnos a jól fizető cégek elvárják a nyelvtudást.

2022. szept. 19. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
IT céghez.
2022. szept. 19. 16:34
 4/8 A kérdező kommentje:

A megadott bersav alatt vagyok boven sajnos

Nincs semmi olyan hobbin

Es megis hogy tanuljak nyelvet?

Az a baj nekem tenyleg nincs erzekem hozza

Nem ertem meg amit masok mondanak es nem is tudok beszelni

Irasban voltam eddig jo az is csak nemetul,

Valamennyire elbeszeltem nemetul de mar az is felejtodik

Utalom a nemetet

Angolt meg par evig tanultam 10 evvel ezelott

Szoval nem tudom hogy tanuljak nyelvet mert semmi alapom nincs

Es ami nekem nehezebb az pont a beszelgetes

En fejben lassan forditom le ha beszelnek hozzam

Tudom hogy pont ezek a cegek fizetnek jobban de azert vannak kivetelek

Ez a néni megtanithatna az angolt nekem akkor

Mert nem tudom hogyan tanuljam

10 eve probalkozok

Nem megy

Nyelvvizsgaval is kuszkodtem

A szobelin folyton elbuktam sokszor

Az irasbelin eppen hogy atmentem

Nyelviskolanal is voltam

Az egy nagy lehuzas

Ezzel az a baj hogy szerintem ezt ha az embernek kiskorban kezdik el tanitani jobban megragad

En egy eleg szar iskolaba jartam ahol a nyelvtanitas nagyon silany volt

Elhitettek velem hogy tudom a nyelvet es mikor bekerultem gimnaziumba majdhogynem meg akartam buktatni pesig elotte kutono voltam

En voltam mindig lemaradva

Szoval megutaltattak velem

Gimibe meg mar ket nyelvet tanultam

Ami nem voot egy jo otlet

Na mindegy

2022. szept. 19. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:

1) vagyok.

Értem a nyelvtanulással való problémáid, tényleg rosszul hangzik, de hidd el, a legjobb tanács amit egy ismeretlentől így ingyen kaphatsz a neten keresztül, hogy hobbiból is, de kezd újra az angolt. Valami nappal, vagy ülj le, és nézz meg pár sorozatot magyar felirattal angol hanggal.

Ami pedig munkát illeti, én magyar bankoknál nézelődnék, pl jelentésszolgálat elég jó terület szerintem.

Az önéletrajzod biztos jól van megszerkesztve? Lehet hogy ott van valami furcsaság, ami miatt továbblépnek a hr-esek

2022. szept. 19. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

"Szoval nem tudom hogy tanuljak nyelvet mert semmi alapom nincs"

Filmek, sorozoatok, youtube, duolingo (vagy hasonló app), könyvek, játékok, fórumok stb.

Az internet korában elég nehéz olyan kifogást találni ami megáll a lábán :)

Lehet hogy egszerűbb gyerekként nyelvet tanulni de az a vonat már elment, és egyébként sem te leszel az első felnőtt aki nyelvet tanul. Ha a hozzáállásodon nem változtatsz, akkor nem is fogsz messzire jutni. Neked kell hinned magadban, hogy valódi motivációt szerezz.

2022. szept. 19. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező én kb 11. es korom körül kezdtem el rendesen megtanulni angolul, ahogy előző írta, sorozatok, filmek stb.

A hozzáállásoddal nagyon nagy gond van, számvitellel simán mehetnél Big 4 hoz és társaihoz, de így hogy közlöd hogy de neked nem megy így örülhetsz ha valahol munkát kapsz. Szedd össze magadat

2022. szept. 19. 23:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, sajnos nyelvtudás nélkül nehezen lehet boldogulni.

Abban viszont egyetértek hogy van akinek nincs nyelvérzéke, mint pl nekem sincs.

4 nyelvet próbáltam elsajátítani, abból 2 kötelező tananyag volt, mindkettőből kettessel rugdaltak át a suliban, egyet magamtól kezdtem tanulni, nem sok sikerrel, 1 másikat is magamtól abból lett valami, de az kevés.

Egyerűen van aki síkhülye hozzá, semmi érzéke, mint én, és ezekben több évtizedes munkám van mert nem vagyok mai gyerek.

Mások meg pár hét alatt megtanulnak egy nyelvet úgy, hogy még az adott országban sem voltak, se nem nyelvterületen.

Nagyon szerencsés emberek.

2022. szept. 20. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!