Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban ennyire jó buli lehet...

Valóban ennyire jó buli lehet határvadásznak lenni?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=e8TV4dZltIE

Bruttó 400 ezres fizetésről a magasan képzett diplomás szakembereken (IT/mérnök/orvos/közgáz) kívül még a diplomások is csak álmodhatnak perfekt idegennyelvtudással erre 8 általánossal a 400 ezren felül +200 ezres éves cafetériát és fegyverhasználatot is adnak miközben nem létező ellenségek ellen kell befenyíteni jobb esetben egy gumibottal elbújva egy 4 méter magas szögesdrótkerítés mögött.

Túl szép hogy igaz legyen. Vagy mi ennek a határvadász munkakörnek az árnyoldala ami miatt amúgy mindenki őket savazza az internet kommentszekciójában?

2022. szept. 17. 16:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
A megjegyzések ki vannak kapcsolva a videónál, ez már eleve több, mint gyanús. Amúgy meg AKÁR br 400 ezer Ft = kizárt, hogy ennyit megkapj. Továbbá közismert, hogy minden állami szerv / vállalat miért létezik: haverokat elbújtatni jó pénzért és az EU támogatásokat kilopni belőle. Én még voltam sorkatona és dolgoztam állami vállalatnál is, tudom miről beszélek. Rossz belegondolni, hogy mi várhat a delikvensre egy ilyen helyen minimálbér közeli fizetésért. Fullkretén idióta csicskáztat éjjel-nappal, aki még talán írni-olvasni sem tud, de sikerült őt bebetonozni valami jól tejelő pozícióba, mert a falubelije a tűz közelében üldögél. Ráadásul ha bedobod a törölközőt pár év múlva már nem is tudsz elmenni dolgozni, gyakorlatilag az értéked nullára csökken a munkaerőpiacon.
2022. szept. 17. 16:44
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

"Bruttó 400 ezres fizetésről a magasan képzett diplomás szakembereken (IT/mérnök/orvos/közgáz) kívül még a diplomások is csak álmodhatnak "

Te miről beszélsz? :D

2022. szept. 17. 16:55
 3/17 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg AKÁR br 400 ezer Ft = kizárt"

Jó akkor legyen bruttó 200-300. Így is többet fog keresni mint a vidéki frissdiplomások 95%-a.

"Ráadásul ha bedobod a törölközőt pár év múlva már nem is tudsz elmenni dolgozni, gyakorlatilag az értéked nullára csökken a munkaerőpiacon."

És ezt mégis mi a fenéből gondolod? Szerinted aki frissdiplomásként tapasztalat nélkül (mert mindenhol 20 éveseket keresnek 10 év gyakorlattal 2 perfekt idegennyelvvel) nem vesznek fel 1-2 évig az vajon mivel van jobb helyzetben a munkaerőpiacon? Elárulom: semmivel.

De az se jobb, ha tapasztalatszerzés céljából valami alibi aktatologatónak felveszik (ne hidd, hogy nem éhbérért). Ugyanúgy 0 lesz az értéke a munkaerőpiacon.

A határvadász leszerelésekor legalább el tud menni más állami rendvédelmi munkakörbe, de a multis összeszerelő munka is lehetőség.

Utóbbira a frissdiplomást szintén nem veszik fel túlképzettség miatt.

2022. szept. 17. 16:59
 4/17 A kérdező kommentje:

#2: Ellenpéldákat kérek akkor! Szerinted egy óvodapedagógus/tanár/bölcsész/szoc.munkás hol keres bruttó 400-at? Ugye elolvastad a felsorolásom?

És nyilván elsősorban vidékre gondolok, mert a határvadászok sem belpesti romkocsmázós fiatalokból fognak kikerülni, hanem zsákfaluban élő reményvesztett szegény közmunkásokból.

2022. szept. 17. 17:02
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Teso, tudod mit jelent,hogy brutto?

Ha a maxot meg is kapja akkor annak a nettoja 266ezer… kb egy gyari munkas fizu, nulla.

2022. szept. 17. 17:15
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt még olvasni is rossz, ember! Majd építenek neked a zsákfaluba egy irodaházat meg pár gyárat és odatelepül pár multi, hogy ne kelljen itt siránkoznod. Több tucat ismerősöm van akár szakmával akár bölcsészdiplomával, akik nettó 4-500 ezret hazavisznek normál munkaidőben. Persze ehhez el kell hagyni a falu vége táblát. Ilyet le sem merek írni, de akár ingázni is lehet Sopronból vagy más határközeli településről. Megfelelő nyelvtudással és piacképes végzettséggel évi nettó 30 000 €-tól indul a történet. A határvadász bulit se úgy képzeld el, hogy építenek neked a faluban egy kerítést és odaküldenek pár migrit, ehhez is el kell utaznod!
2022. szept. 17. 17:16
 7/17 A kérdező kommentje:

#6: A szakmunkás még oké, elhiszem. De komolyan! Áruld el nekem légyszi milyen az a bölcsész diploma (és milyen piacképes tudása van az illetőnek) amivel 4-500 ezret meg lehet keresni? Légyszi csak erre válaszolj!

(ja és azt ugye vágod, hogy a sokat panaszkodó és állítólag hírhedten kevés fizut kapó tanár/szoc.munkás/óvónő szentháromság is bölcsészdiplomát szerez)

2022. szept. 17. 17:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy közeli ismerősöm, bölcsész diplomával, irodavezető egy cégnél, többet keres mint amiről itt beszélgetünk.

Van egy másik, fiatal leányzó ismerősöm, szintén bölcsész, neki már saját fitness stúdiója van.

A bölcsészet nem egy szakma, mint xy mérnök, vagy pedagógus. Jóval tágabb annál, tulajdonképpen bármi lehet bölcsészként, hajléktalantól kezdve cégvezetőig, senki sem tiltja meg mi legyél.

2022. szept. 17. 17:36
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"A szakmunkás még oké, elhiszem. De komolyan! Áruld el nekem légyszi milyen az a bölcsész diploma (és milyen piacképes tudása van az illetőnek) amivel 4-500 ezret meg lehet keresni? Légyszi csak erre válaszolj!"

Tanár. Van egy felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgája. SSC-ben csinál betanított folyamatokat, emellett e-mailezik és telefonál az adott nyelven. Ennyi.

2022. szept. 17. 17:41
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem létező ellenség? Menj el Röszkéhez, azt nézd meg a nem létező ellenséget magadnak. Szerintem életedben nem tetted ki a lábad a 4 falon kívülre.
2022. szept. 17. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!