Valóban ennyire jó buli lehet határvadásznak lenni?
https://www.youtube.com/watch?v=e8TV4dZltIE
Bruttó 400 ezres fizetésről a magasan képzett diplomás szakembereken (IT/mérnök/orvos/közgáz) kívül még a diplomások is csak álmodhatnak perfekt idegennyelvtudással erre 8 általánossal a 400 ezren felül +200 ezres éves cafetériát és fegyverhasználatot is adnak miközben nem létező ellenségek ellen kell befenyíteni jobb esetben egy gumibottal elbújva egy 4 méter magas szögesdrótkerítés mögött.
Túl szép hogy igaz legyen. Vagy mi ennek a határvadász munkakörnek az árnyoldala ami miatt amúgy mindenki őket savazza az internet kommentszekciójában?
"szintén bölcsész, neki már saját fitness stúdiója van"
Mert aztán egy fitness stúdió birtoklásához/vezetéséhez aztán marhára szükséges egy bölcsészdiploma és véletlenül sem apuci vagy a pénzes pasi támogatása. xD
De biztos igazad lehet és angol magánkorrepetálásokból bármely bölcsésznek lehet fitness stúdiója. Irodavezető ismerősöd pedig tutira senkinek a kijének a mije mikor egy ilyen pozícióra bármely gtk-n végzett ember alkalmasabb...
1. Határvadásznak az fog elmenni aki nem ért semmihez. Olyan emberek akiket még rendőrnek sem vettek fel. Én voltam olyan hülye és elmentem rendőrnek. Kiraktak egy határátkelőre aztán álljál a -15 fokban hajnal 3 kor. 2 évig még bírtam aztán megmondtam, hogy soha többet nem megyek ilyen helyre dolgozni. Jelzem: a határvadászokra is ez fog várni. Jelenleg még vonzó nekik a bruttó 400 as móka. De majd amikor megjön a tél és realizálódik bennük, hogy ezért a pénzért mit kell csinálni akkor nagyon gyorsan a negyedére fog csökkenni a számuk.
2. Most mi is a problémád a bölcseszdiplomásokkal? Nem mindegy neked ki milyen diplomát szerez vagy, hogy ki minek tanul? A te életed szempontjából mennyire releváns az, hogy valaki bölcsész vagy határvadász? Értem én. Kell egy kis provokáció mert unalmas a témakör, de lehet ezt kultúráltan is.
"Értem én. Kell egy kis provokáció mert unalmas a témakör, de lehet ezt kultúráltan is."
Nem! Arról van szó, hogy a csapból is az folyik: "Bölcsészeket csak McDonald's-ba vesznek fel" meg "Tanárok/óvónők milyen keveset keresnek"
aztán mindjárt kiderül, hogy ők is simán keresnek bruttó 400-500-at.
Csak tudnám akkor mire fel ez a folyamatos sírás, hogy minden bölcsész nettó 150-200 ezret keres. Most akkor valaki hazudik?
Most akkor valaki hazudik?
Mindenki hazudik mert jobb színben akarja feltüntetni magát. Ez nem újdonság, ember legyen a talpán aki manapság ki tudja szűrni mi a valóság és mi a saját érdekükben meghamisított álvalóság...
És te el is hiszed nekik. Egy tanár sehol nem keres bruttó 500 at. Ja de. Nyelviskolákban, magániskolákban és esetleg úgy ha vállal mellé meszekba magánórakat. De akkor pontosabban fogalmazok. Egy általános iskolai-gimis tanár nem keres bruttó 500 at. De a legtöbb helyen 400 at sem.
Egyetértek az előttem szólóval/íróval. Itt mindenki próbalja jobb szinben feltűntetni magát. Azokat a fizetéseket mondják be amiket szerintük érdemelnének, nem pedig a valósat. Szerinted miért van, hogy itt az összes programozó bruttó 1,3 milliót keres? Van egy pár programozó ismerősöm. 5 év munkatapasztalattal, Budapesten, multinál 800 as bruttóval. Szóval ha teheted akkor ne nagyon higyj az ittenieknek. Sajna ez az egész már átment f*szméregetésbe. Csak (szintén sajnos) ez már egy ki tud nagyobbat/többet hazudni verseny.
"(ja és azt ugye vágod, hogy a sokat panaszkodó és állítólag hírhedten kevés fizut kapó tanár/szoc.munkás/óvónő szentháromság is bölcsészdiplomát szerez)"
Ugye "vágod" hogy ez ökörség?! Te tudod egyáltalán mi az a bölcsész szak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!