A mai magyar árakkal szerintetek mennyi lenne az elvárható minimálbér?
Nem, az látszik, hogy nem működő rendszer.
Vegyük Amerikát, ahol alacsonyabbak az adók, így te tudod "beosztani", amit keresel.
A tapasztalatok azok, hogy átlagosan ők költik a legtöbbet egészségügyi ellátásokra és náluk lényegesen alacsonyabb a várható élettartam, mint más országokban, ahol erősebb jóléti állam van.
"A minimálbérnek annyinak kell lennie amiből meg lehet élni."
Olyan helyen max, ahol magas az átlagos hozzáadott érték. Nálunk, ahol összeszerelőüzemek vannak, ez nincs így.
44: 10pontos!
De sajnos nekik egyszerűbb ölbetett kézzel várni a szájukba repülő sültgalambot, és közben véres habzó szájjal szidni a kormányt...
44, most fél év alatt lett 100%-os infláció az élelmiszereken, a rezsin lesz többszázszoros jópár embernek.
De legalább a fél ország bruttó 200at keres.
Én nem ennyit keresek, csak nagyon átérzem a helyzetüket, amit itt mindenki leköpköd a gyakorin.
#46: Honnan veszed ezt a statisztikát, hogy a fél ország minimálbéren van?!
Egy borsodi zsákfaluban lehet, de én spediel senkit nem ismerek, akinek minimálbérrel szúrnák ki a szemét...
47: tipikusan olyan a kérdező, hogy a körülötte lévőkből extrapolál az egész országra....
Vagy kizárólag ellenzéki FB-őrjöngéseket olvas, és azokat szajkózza vissza...
a dolgozók száma 4,5 millió körül van, ebből 1 millióan keresnek minimálbért.
Tehát aki +20-30ezret keres, már nem esik ebbe bele.
Tanárok, mentősök, nőverek, stb, keresnek 250bruttókat. Az szerintem nem egy egetrengető különbség.
Olyan 2 millióan keresnek br 300 alatt itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!