Mit lehet tenni azon kívül, hogy az ember visszautasítja ezt a "nagylelkű ajánlatot", ha egy állásinterjú során a leendő munkaadó ajánlattételében az órabér nem éri el a minimálbért, emellett viszont az alap munkaidő heti 48 óra?
4 x 12 órázás, lehetséges.
Munka törvénykönyv 99. §
Az hogy a minimálbért nem éri el, azt meg fogalmazd meg pontosabban. Minimálbért nem éri el, vagy a garantált bérminimumot nem? Mert nem mindegy. Amennyiben képzettség nem szükséges a munkához, úgy simán lehet kevesebb a garantált bérminimumtól az órabér, azaz minimálbéres órabéred lesz. Ebben nincsenek benne a pótlékok. Azt ezeken felül kell fizetni, értelemszerűen.
Van ilyen. Műszakvezető-helyettesnek jelentkeztem, egy német tulajdonú céghez, Budapesten.
550e bruttó volt az igényem, mondták, hogy kicsit kevesebbre gondoltak, de hétvégékkel, túlórákkal akár meg is lehet a br500.
Jót nevettem és eljöttem. Ilyen esetben ez az egyetlen amit tehet az ember.
Válasz 1:
Privát élelmiszer üzlet
Debrecen, Bethlen u. 45-47, 4026;
Válasz 2:
Megtörtént, egy FB csoportban, ami a helyi valós munkalehetőségeket keresi, kínálja;
Válasz 3:
Leírtam (fentebb), hogy melyik ez a cég; szerződésről esett szó, de természetesen az ajánlattétel elfogadására nem került sor, így fizikailag nem létezik róla szerződés;
Válasz 4:
A minimálbért nem éri el, az ugyanis 1150Ft/óra, az ajánlat pedig a próbaidőre 990Ft/óra, annak lejárata után pedig 1100Ft/óra volt;
Válasz 5:
Az "ügyben" érintett is ezt tette, csak arra vonatkozott a kérdésem, hogy milyen módon lehetne az ilyen férgeknek legalább egy jó vaskos, hatóságok által megállapítottan -is- jogos büntetést kiharcolni, ha mást nem elérve ezzel, legalább eggyel kevesebb legyen a fajtájukból az országban...
"Válasz 5:
Az "ügyben" érintett is ezt tette, csak arra vonatkozott a kérdésem, hogy milyen módon lehetne az ilyen férgeknek legalább egy jó vaskos, hatóságok által megállapítottan -is- jogos büntetést kiharcolni, ha mást nem elérve ezzel, legalább eggyel kevesebb legyen a fajtájukból az országban..."
A legjobb amit tehetsz, ha nevetsz rajta. Aki bevállalja ennyiért, meg majd örülhet, ha a rezsijét tudja belőle fizetni. Jellemzően ezeket a pozikat 3 havonta hirdetik, szerinted véletlenül?
Engedd el, örülj neki, hogy nem te szívsz ott.
Amúgy meg úgy van írva, hogy a minimálbér összege havi bér alkalmazásakor 200 ezer br. / hó. Az hogy most órabérre le van bontva csak egy dolog, valószínű csak a szemléltetés szempontjából volt úgy.
2. § (3) bekezdés a) pont
Illetve, ami neked lényeges, a (4) bekezdés a) pontja. Szóval teljesen szabályosan jár el a cég, nem hülyék ülnek ott.
Az hogy éhbérért alkalmaznak embereket, hát azért mert van aki örül annak is... és megtehetik.
Attól még szabályos!! Akárhogy lepontozol is...
Nem ártana néha utánanézni a dolgoknak, jogszabályoknak, nem csak puffogni, meg terjeszteni itt az igét világba...
#4 voltam
Válasz #4-nek, újfent.
Hiába említed meg, hogy a havibér 200E Ft, mert arra meg a heti 40 órás munkaidő vonatkozik, ami jelen esetben 48 óra lenne.
Tényleg ennyire nehéz elhinni, hogy vannak ilyen szemetek, akik már csak azért is megpróbálják törvénytelenül foglalkoztatni a dolgozóikat?
Egyébként biztos vagyok benne, hogy a "próbaidőre" be sem jelenti a dolgozókat, maximum napi bejelentéssel, időszakosként, ahogy abban is, hogy a lejárata után egyszerűen csak 6 órára jelent be vagy akár 4-re és máris még nagyobb a haszna azon, hogy talált egy olyan embert, aki mondjuk nem tud máshova elmenni dolgozni, mert a tanult szakmája kihalófélben van és nincs mellé érettségije, valamint konkrétan fóbiája van a szalagmunkának és a szalag jellegű, egész nap ugyanazzal a mozdulatsorral elvégzendő munka gondolatától is.
Válasz a #3-asnak (gondolom, hogy Te vagy, mert elsőre is linket kértél a szerződésről)
Hagyjuk már ezt a szerződés kérést... Nyilván nincs szerződés, mivel nem hagytam az illetőt, hogy visszahívja őket a kezdés időpontjáról egyeztetni sem, nemhogy szerződéskötésről diskurálni...
Meg mit jelentsen az, hogy linkelni? Szerinted feltölteném bárhova nyilvánosan az adatokkal az adott szerződést, ha létezne? Azért engem sem ejtettek a fejemre... ...egynél többször...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!