Jártatok már úgy, hogy a szerződésbe nem azt a bért írták bele, amit az állásinterjún mondtak?
Felállok és kisétálok. Ha még el se kezdtem a munkát de már át akarnak verni az sohasem jó pont.
Azért egy bérigényt leírni nem egy atomfizika, ha meg bruttó bér van megadva akkor meg nem a csillagok állásától függ hogy mennyi a kereseted
Én már jártam így, de egyértelműen elírás volt. (Lemaradt egy nulla a végéről, és mivel nem egy sztárpozíció, ezért a minimálbér alatt lett volna az összeg, szóval tényleg elírás volt.)
Szóltam, javították, közben poénkodtunk, aztán aláírtuk.
Nem jartam, de ha jartam volna, akkor a kovetkezoket csinaltam volna:
- megkerdezem, hogy miert nem a megbeszeltek kerultek a szerzodesbe, lehet csak hibazott valaki
- ha hibazott valaki, akkor szolok, hogy korrigaljak a hibat
- ha szandekos volt, akkor kisetalok az ajton
A kovetkezoket nem csinaltam volna:
- kiirok kerdest ide, mint valami retardalt
Bérrel még nem jártam így.
Viszont olyan volt, hogy határozatlannak hirdették és a szerződésben meg határozottat kínáltak és nem kis nevű multi volt...
Ha tényleg nem csak elírás (mert mondjuk 540 ezer helyett véletlenül 450 ezret írtak), akkor abban a pillanatban fel kell állni és eljönni.
Ha szándékosan kevesebb bért írnak a szerződésbe, mint amiben megállapodtatok, az egy nagyon erős red flag, ettől még nagyobb galádságok is jöhetnek, szóval felejtős a cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!