Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún miből méritek...

Állásinterjún miből méritek fel, hogy megfelelő lesz-e számotokra az a munkahely, feladatkör?

Figyelt kérdés
Tippek, észrevételek?

2022. júl. 29. 00:23
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Megfigyelem a helyet amikor megyek befelé. Az embereket, akikkel találkozok.

Az is érdekes, hogy az interjú során hogyan működik együtt a hr és a szakterulet.

Ha például merev és formális a viszony közöttük, az sokat elmond a belső céges kultúráról.

Aztán fontos az interjuztatók testbeszede is. Mennyire nyitottak, mennyire érdeklődők...

És persze rá is lehet kérdezni dolgokra.

2022. júl. 29. 06:19
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Számomra az interjúztató/közvetlen felettes nagyon fontos. Hogyha vele jól működik a kommunikáció, szimpatikus, úgy gondolom jól tudok vele együttműködni akkor belevágok. A munkakör már előtte a leírás alapján szimpatikus vagy sem, el tudom dönteni mennyire testhezálló. Ha mégis valamiért nem az, a kezdő 3 hónapban indok nélkül fel lehet mondani.
2022. júl. 29. 06:39
 3/10 anonim ***** válasza:
20%
Megnézem WC ben van-e papír és szappan.
2022. júl. 29. 09:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Es ha az interjún nincs ott a leendő vezető? Vagy ott van mindkettő es megjatsszak magukat? :)
2022. júl. 29. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező :ez az egyik legjobb kérdés amit itt valaha olvastam. Kivancsian olvasom a válaszokat. Utolsó vok.
2022. júl. 29. 19:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És köszi a hozzászólást, 5-ös! 😅

Nyilván én is felmérem, hogy ki mennyire szimpatikus, de több munkahelyen volt már, hogy pl. a munkamennyiség teljesen lutri volt és visszagondolva sem utalt semmi jel rá.

2022. júl. 29. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írod is, Kérdező, ez szerintem elég lutri. Nekem pl. az eddigi leghosszabb munkahelyemen (2,5 év, az sem olyan nagyon hosszú, de az első munkahelyem volt) elég sz*r volt az interjú, a hr-es stílusa nagyon nem volt szimpatikus, és bénának is éreztem magam. De engem vettem fel, és be is vált hosszú távon.

Utána volt egy hely, ahol nagyon jó volt az interjú, és bár csak online interjú volt, de mindenki nagyon közvetlen volt, de aztán a próbaidőm lejárta előtt 6 nappal kirúgtak egy mondvacsinált indokkal.

Most megint felvettek egy helyre, ahol rossznak éreztem az interjút, bár ott is csak online volt, így személyes benyomásom pl. semmi nem volt...remélem, ez megint annak a jele, hogy be fog válni hosszú távon 😁.

2022. júl. 29. 23:20
 8/10 A kérdező kommentje:

Gratulálok az új munkádhoz, utolsó! Én az összes állásinterjúmon beszéltem a főnökkel, még akkor is, ha a HR is ott volt.

De a valós munkarend csak akkor derült ki, amikor elkezdtem dolgozni. A valós munkamennyiséget nem mondták el sehol, hogy 8 órából mennyi lesz az, amit aktív munkával kell töltenem. Volt, ahol 7volt, volt, ahol még túlórázni is kellett rendszeresen (!), de volt, ahol csak 3-4. És visszagondolva ezt sosem tudtam felmérni az interjúk alapján.

2022. júl. 30. 09:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszi! 🙂 Igen, a munka mennyisége az interjún szerintem sem derül ki.
2022. júl. 30. 11:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan hogy konkretan megmondtak feszes a munka. Nagyon. De volt olyan hogy nem mondtak meg mennyi a tényleges munka,ott derült ki.
2022. júl. 30. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!