Azok, akik kimennek külföldre dolgozni, miböl fizetik ki a kauciót elsö fizetés elött?
Külföldi fizetéssel állható a kaució. 1. éves doktorandusz kap 3600 eurót fizetésként adózás elött havonta. MO-n még Mester kutatóvegyészként ilyen 900 eurót fizet a Richter havonta.
Ha jól számoltam, ahhoz hogy kiköltözz dániába kell vagy 4000 euró kezdö töke úgy is, ha már van munkád.
Azt a 4 000 honnan a fenéböl szedi össze ember MO-n? Még teljes munkaidöben Richternél is így havonta csak 200-at tudnák félre tenni (ha maradok mostani lakásomba és nem költözöm fel pestre)
"Nem sokat ér kutatónak elmenni úgy, ha minden eredményed csak egy magáncégnek ad plusz keresetet, ahelyett, hogy társadalmat segítené."
-Magáncégnek úgy ad plusz keresetet, ha a társadalom részéről igény van rá és megveszik az adott szolgáltatást. Nem értem a logikádat, ha pl. a kutatásaidnak köszönhetően felfedezel egy hatékony gyógyszert egy betegség kezelésére és ezt tömeggyártásban termelni fogja egy adott cég és árusítani akkor gyakorlatilag akár több millió embernek is segíthetsz vele...
"Ha a cégek nemzetközileg elérhetö, szabadhozzáférésü publikációkat tennének akkor nem bánnám öket."
-Oké értem én a hozzáállásodat, de a szabad hozzáférésű publikációk lényege, hogy bárki ingyenesen fér hozzá, tehát erre senki nem fog neked több milliót fizetni, mivel nem térül meg a munkád, semmi termelő tevékenységet nem végzel. Ez a te döntésed, hogy ilyen szervezetnél dolgozol (alacsony bérért). Viszont ha valaki elmegy önkéntesnek, akkor ne álljon már neki feljebb, hogy miért nem kap fizetést...
Milyen jogtól fosztottak meg
2020 május omnibusz törvény 33-as bekezdése.
Azaz: Név és legális nemváltoztatási jog, orvosi ellátás.
@13
Dániában akadémiai poziciónál (PhD candidate is poziciónak számít)
Számolva 14 000 DKK megéhletési költséggel, [link] adó számolva Roskilde-re:
PhD candidate:
1. éves (MSc Nélkül) kap 31.5K DKK-t. Félre tud tenni 350K HUF-ot
Végzös:
3. éves (vagy MSc-vel 1.) kap 34K DKK-t , félre tesz 430K HUF-t
5. éves (vagy 3. éves MSc-vel) kap 38.5K DKK-t, félre tesz 550K HUF-t
Poszt-doktori pozicióban az 5.évest kapod.
Máshol megfizetik a tudományos kutásokat végzö egyéneket.
"Akkor miért nem mész ki?"
Itteni PhD Fellow fizetés kisebb mint McD-ben. Posztoktori nem éri el a 300-at.
Kell lenni legalább vagy 2KK HUF megtakaritásnak.
Az átlagos mekis dolgozó Dániában 45.5k DKK-t keres, nézz utána nyugodtan az adatoknak, szóval arányaiban ugyanannyira becsülik meg a kutatókat mint itthon.
Inkább gyúrj rá a krumplipucolásra, itthon szerzel 2 éves tapasztalatot + félreteszed a kaukció árát kint pedig arany életed lesz PhD végzettségű sültkrumplihámozóként
Imádom a magyar hozzáállást.
Olyas valaki, aki módszert fejleszt ki arra hogy kvantummechanikai úton leirja a fehérjék belsejében történö reakciókat? "Nem vagy jó semmire"
Valaki spóról magáncégnek 1% költséget? Te vagy a király
Ez nem magyar mentalitástól függ, sokkal inkább az üzleti igényektől, hiszen az általad kiszemelt országban is többet keres egy mekis dolgozó, mint egy PhD végzettségű kutató.
Nem értem tulajdonképpen mi a célja a postodnak, hiszen az elmondásod alapján te nem akarsz magáncégnek dolgozni, épp ezért nem keresel a tudásszintednek megfelelő / elvárható összeget. Ha pedig az életcélod a publikációid nyílt hozzáférésű repozitóriumokba való feltöltése akkor miért panaszkodsz? Kvázi a te döntésed volt, hogy nem a jól fizető cégeknél helyezkedtél el, hanem a "társadalom segítése" okán szabad hozzáférésű cikkeket írsz. Ha valaki önszántából megy el pizzaszakácsnak az ne siránkozzon már hogy pizzákat kell készítenie...
Válaszolva az eredeti kérdésfelvetésre: ha tényleg ekkora tudásod van mint amiket a hozzászólásodban már pedzegettél, akkor megfogod és elmész egy jól fizető céghez vegyésznek 2-3 hónapig ameddignösszeszeded a kaukcióra szükséged összeget és utána folytatod Dániában az eredeti kutatótevékenységet. Szerintem azalatt a 2 hónap alatt nem omlik össze az emberiség ha nem adsz ki tudományos publikációt, hanem a kaukcióra gyűjtesz helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!