Azok, akik kimennek külföldre dolgozni, miböl fizetik ki a kauciót elsö fizetés elött?
Külföldi fizetéssel állható a kaució. 1. éves doktorandusz kap 3600 eurót fizetésként adózás elött havonta. MO-n még Mester kutatóvegyészként ilyen 900 eurót fizet a Richter havonta.
Ha jól számoltam, ahhoz hogy kiköltözz dániába kell vagy 4000 euró kezdö töke úgy is, ha már van munkád.
Azt a 4 000 honnan a fenéböl szedi össze ember MO-n? Még teljes munkaidöben Richternél is így havonta csak 200-at tudnák félre tenni (ha maradok mostani lakásomba és nem költözöm fel pestre)
"Mester kutatóvegyész" XDDD
Attól hogy a felmosószereket összeöntözöd még nem leszel vegyészmérnök, csak takarító maradsz. Egy normális vegyészmérnök 3 havi fizetéséből félrerakja a szükséges 4000 €-t. Nekem a barinőm vegyészmérnökként dolgozik gyógyszergyártócégnél és bruttó 1.2 milliót kap.
re @1
egy évig 200-at félre tenni csak 2000 euro. 4000-röl beszéltem, ami maga is kevés.
re @3
Ki a valódibb vegyész? Az, ki érti s képes számítógépes modelleket alkotni kötéskialakulásról s így reakciómechanizmusokat feltérképez (Elméleti Kémia) s ezeket nyilvános nemzetközi cikkben publikálja
Vagy az, aki cégnek talál valami eluens kombót hogy 1%-al több legyen a profitja az elválasztásnál?
honnan tudsz félre rakni havi 200-at?
Max 200 eurot, nem ezer forintot.
Kapsz fizetésben 440e-t. Ebböl adó után marad 300e. A 300e-böl 180 elmegy rezsire, kajára, gyógyszerre stb. Marad 80e. Ebböl a 80-ból ha mindet félre rakod van meg 200 euro.
"Még teljes munkaidöben Richternél is így havonta csak 200-at tudnák félre tenni (ha maradok mostani lakásomba és nem költözöm fel pestre)"
Mivel a Richter ft-ban fizet, szamomra evidens volt, hogy a leirt 200 az 200 eft.
Ha csak 200 eurot tudsz egy evben eltenni, es neked 4 ezerrevan szukseged, akkor 2 evig gyujtesz es utana mesz ki.
Ha 6 ezer euro kell es csak 1500-at tudsz egy evben eltenni, akkor gyujtesz 4 evig es utana mesz ki.
"Ki a valódibb vegyész? Az, ki érti s képes számítógépes modelleket alkotni kötéskialakulásról s így reakciómechanizmusokat feltérképez (Elméleti Kémia) s ezeket nyilvános nemzetközi cikkben publikálja"
B@szhatod a nemzetközi publikációidat ha egy mekis hasábburgonyasütögető többet keres tőled.
A cégek megfizetik a magas üzleti értékű (értsd: ritka tudással rendelkező, profitábilis) személyeket, szóval vagy a tudásod nem ér semmit, ha összesen 900€-t keresel egy hónapban, vagy te vagy irgalmatlan nagy balek, hogy ilyen aprópénzért elvállalod azt a munkát amiért többszörösét is megkereshetnéd máshol.
Én Cloud DevOps Engineerként juniorként kerestem bruttó 750-et, 4 éves tapasztalattal jelenleg 1.3 milliót, ezalatt 3-szor váltottam céget + gyakornok is voltam egyetem alatt. Egy évben 6-7 milliót gond nélkül megtakarítok és össze sem kell húzni magamat, járok nyaralni külföldre rendszeresen, étterembe, fesztiválokra stb...
Nem sokat ér kutatónak elmenni úgy, ha minden eredményed csak egy magáncégnek ad plusz keresetet, ahelyett, hogy társadalmat segítené.
Ha a cégek nemzetközileg elérhetö, szabadhozzáférésü publikációkat tennének akkor nem bánnám öket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!