Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 40+ évesen van még esélyem új...

40+ évesen van még esélyem új életet kezdeni külföldön?

Figyelt kérdés
Nagyon nagy a gáz itthon, Európában és arra gondoltam, hogy új életet kezdünk Kanadában. Milyen esélyeim vannak 40+ évesen? Lényegében bármilyen munkát elvállalok kezdésnek, aztán szép lassan lehet építkezni, előrehaladni.
2022. szept. 9. 09:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van esély. Sokan mennek ki 40-50 évesen is külföldre, kezdőtőke (min. 1-2 millió) és nyelvtudás kell hozzá. Kanadába viszont nem könnyű kijutni. Inkább EU-s országban probálnék szerencsét.
2022. szept. 9. 11:39
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
Én 46 vagyok, de én is ezen gondolkodom. Szerintem kb. 50-ig talán van esély. Valószínű fizikai munkát lehet csak kapni, irodára ott is túljelentkezés van. Ezért nem mentem eddig, mert nem azért tanultam, hogy más ember lába kapcája legyek. De lehet, hogy kint már a takarítónőnek is jobb. Én is azt látom sajnos, hogy Magyarországnak vége. Ebből már nincs kiút.
2022. szept. 9. 12:27
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon abból lehet látni, hogy vége:

- nincs jogbiztonság, helyette haveri, korrupt jogszolgáltatás van,

- fizetős egészségügy, ha akarsz normálisabb ellátást, bár már ott is csökken a színvonal,

- eszköz- és szakemberhiányos közegészségügy, várólistás,

- közüzemi (ivóvíz, vezetékek, trafók, közutak stb.) katasztrófa várható, mert a kormány nem költ karbantartásra, felújításra, illetve nincs szakember utánpótlás,

- lakhatási válság,

- nem lesz tűzoltó,

- nem lesz rendőr, csak kamu határőr,

- nem lesz mentős, nem lesz elég orvos és ápolónő,

- közoktatást teljesen kicsinálták, nincs utánpótlás, a tananyag elavult, életképtelen tananyagot oktatnak, leragadva a 19. században, diákokat rabszolgának akarják az összeszerelő üzemekben éhbérért,

- nép politikai és érdekérvényesítési kultúrája a nullával egyenlő, nincs igény a demokráciára, csak a trükközésre, uram-bátyám feudális rendszerre,

- nyugdíjválság is lesz, mert a fiatalok lépnek nyugatra, illetve csak a romák szaporodnak, nem születik elég gyerek,

- 2035-től kezdve, a jelenlegi tendenciát tartva, több roma fog születni, így ki akar 70-80 éves korára közöttük élni, mikor nincs közbiztonság,

- az ügynökaktákat 2060-ig titkosították, így az egész parlamenti maffiózó, együgyű, tehetségtelen, nulla szakértelemmel rendelkező csőcselék, szabadon tud garázdálkodni.

El kell fogadni, ha külső hatalom nem segít, mert a Magyarországon maradt értelmes réteg ezt nem tudja megoldani (mert a feudális mentalitású csürhe van többségben), még ki is fogják léptetni Magyarországot az Unióból és visszajöhet simán a Rákos-rendszer.

A lényeg, végleg el kell hagyni Magyarországot.

2022. szept. 9. 12:43
 14/21 anonim ***** válasza:
A romák hatalomátvételét már 50 éve vízionálták, és még nem történt meg. A többit leszámítva sajnos igazad van előző.
2022. szept. 9. 14:15
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Mit dolgoztál Magyarországon? Ha van 20 éves tapasztalatod egy olyan szakmából, ami hiánynak számít (nem kell egyből agysebészetre vagy mesterséges intelligencia fejlesztésre gondolni - pl: villanyszerelő, burkoló, CNC esztergályos, autószerelő stb...) akkor igen jó esélyeid vannak, főleg ha beszéled a nyelvet.

Ha nincs szakmád de beszéled a nyelvet akkor még mindig van esély de már kevésbé jó állást szerezni.

Ha nyelvet sem beszéled és szakmád sincs akkor nem egyszerű, fiatalon még talán bírja az ember a 12-14 órázást egy mosogató mögött és gyorsabban ráragad a nyelv, de 40 éves kor felett erős akaraterő kell hozzá, persze semmi nem lehetetlen (csak elég nagy elhatározás és elszántság kell hozzá)

2022. szept. 9. 14:52
 16/21 anonim ***** válasza:
Mindig van esély. ismerősöm 56 évesen ment ki Németbe idősgondozónak. Nagyon bejött neki, ha tudta volna, hogy ennyire jól fizetik, már előbb lépett volna.
2022. szept. 9. 15:33
 17/21 A kérdező kommentje:
Lézergravírozó operátor és ügyfélkapcsolati menedzser vagyok, az angol az társalgási szinten megy, 10 éve vagyok a szakmában. Ez inkább a kereskedelmi területet fedi le, de van grafikusi végzettségem is.
2022. szept. 9. 16:27
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerezz egy hamis ukrán útlevelet és add ki magad ukrán háborús menekültnek. Szerintem egyből befogadnak.

Magyarként nehezebb lesz kiutazni, főleg ha sötét hajad és börszíned van, mert a romák pár éve lejáratták magyarországot Kanadában és azóta kétszer is megnézik milyen magyarországról származó embernek adnak vízumot.

2022. szept. 9. 17:41
 19/21 A kérdező kommentje:
Miért feltételezi mindenki, hogy roma vagyok? :D Tisztavérű fehér fajú magyar vagyok, ráadásul kopasz (de nem náci).
2022. szept. 9. 17:45
 20/21 anonim ***** válasza:
93%
Senki sem feltételezi, hogy roma vagy, csak leírtam hogy Kanadában a bevándorlási tisztek hogy viszonyulnak a magyarokhoz.
2022. szept. 9. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!