Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként van esélyem...

Pályakezdőként van esélyem külföldön?

Figyelt kérdés
Még egyetemre járok, de miután lediplomáztam szeretnék a párommal külföldre költözni. A párom kifejezetten jó esélyekkel indul, mivel magas szinten beszél angolul és németül, van két diplomája és sok éves szakmai tapasztalata. Én kicsit aggódom, hogy pályakezdőként sehova se fognak felvenni. Én is jól tudok angolul és németül, franciául is tudok középszinten. Viszont csak gyakornoki tapasztalatom van/és lesz is, mire végzek. A párom már nagyon vágyik külföldre. És én is, de félek, hogy nem tudok elhelyezkedni.

2022. aug. 1. 09:03
 1/4 anonim ***** válasza:
37%
Siman el fogsz tudni
2022. aug. 1. 09:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Országtól is függ, de nekem elég negatív tapasztalataim voltak.

Pályakezdőként, brit IT diplomával jelentkeztem vagy 50 helyre, csak entry-leve féle munkákra, kb a 95%-ára még csak be sem hívtak, akárhogyan írtam meg az önéletrajzot, cover letter-t.. azokon a helyeken ahova pedig behívtak, már az interjú is úgy zajlott, hogy formalitás az egész, de már elvan döntve kit vesznek fel. (8 jelentkező, abból 3 külföldi. 5 embert vettek fel, az 5 angolt a helyi angol céghez😀)

Mondanom sem kell, linkedin-en minden egyes munkára 150 jelentkező van, annak a háromnegyede papírforma alapján előtted lesz.

Nem csak én jártam így, hanem egy haverom is. Görög BSc, egy skót MSc, valamint angliai MSc. Mindegyik infós vonalon. Az ég világon sehova nem hívták be..

Ez konkrétan Anglia, de kb minden jelentkezésnél ki kellett tölteni egy kérdőívet a nemedről, nemi identitásodról, szüleid/testvéreid nemi beállítottságáról, színedről stb.

Fiatal, fehér férfiként nagyon nehéz labdába rúgni, de hetero fehér nőként sem te leszel az első akit fel akarnak majd venni. (Nem, nem propagandát tolok, de ha egyszer így van...)

Volt olyan szaktársam (lány, barna bevándorló), aki angolul is alig tudott, végig bukdácsolt éppen 40%-al megkapta a diplomát és azonnal manager lett a Sainsbury's-nél, CV meg valami gyermekfirka volt:D

Ez csak egy példa a sok ezer közül.

Feltételezem nem velem volt a gond, mivel Magyarországon 2 nagypresztizsű multihoz jelentkeztem összesen, kb 1 héten belül már be is voltam jelentve az interjútól számítva. Míg a másik hely kb könyörgött, hogy ne írjak alá semmit, kellek nekik kiberbiztisnek. (Másik helyen meg adatelemző)

Szerintem ha azt akarod, hogy könnyebben el is tudj helyezkedni külföldön, nem árt ha van itthon 1-2 év releváns tapasztalatod. Különben tényleg nagyon az aljáról kell majd indulnod, kint van miből válogatni a cégeknek kb minden szakmában.

2022. aug. 1. 10:52
 3/4 anonim ***** válasza:
56%
Megpróbálhatod, de nem nagyon keresik kint a tapasztalat nélkülieket
2022. aug. 1. 11:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sok minden függ attól hogy melyik országba mész és mit csinálsz.

Anglia azért nehéz eset mert nem EU tag, azaz kell dolgozói vízum ahhoz hogy ott dolgozz, ami a cégnek drága és macerás.

EU-s országokban már nagyobb az esélyed.

A másik pedig az hogy mit dolgoznál, pl infósként, mérnökként vagy orvosként sokkal könnyebb elhelyezkedni mintha valami más területre mennél.

2022. aug. 1. 14:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!