Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lenne esélyem külföldön...

Lenne esélyem külföldön gyakornoki munkát találni?

Figyelt kérdés
Szeretném kipróbálni magam külföldön, még egyetemre járok, de hamarosan végzek. Nagyon szeretnék külföldön gyakornoki munkát végezni, de illúziókba se akarok esni. Van erre esélyem Magyarországról? Angolul és németül felsőfokon beszélek, franciául középfokon. Gazdasági képzésre járok. Mivel anyagilag nem állok túl jól, ezért csak fizetett munkát vállalnék el. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nekem kell próbálkoznom és itt nem is azt várom, hogy valaki majd állásajánlatokkal fog bombázni. Mégis, kíváncsi vagyok, hogy van-e itt olyan, akinek ez sikerült? Illetve, hogy mik a tapasztalatok?

2021. nov. 6. 11:48
 1/8 anonim válasza:
73%
Erasmus-ba kimész és dolgozol.
2021. nov. 6. 11:56
 2/8 anonim ***** válasza:
A sulidban kell lennie egy nemzetközi kapcsolatok osztálynak, hozzájuk kopogtass be és kérdezd meg milyen lehetőségek vannak. Ha a sulidnak nincsenek kapcsolatai, akkor önállóan kellene kikeresned egy helyet és pályáznod oda.
2021. nov. 6. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
A gazdasági terület nagyon népszerű külföldön, nincs náluk hiány és magasan lesz a léc. Nyilván függ attól is, hogy pontosan melyik országot célzod meg, de többekről tudok, akik szenvedősen vagy egyáltalán nem tudtak megragadni Svájcban és Angliában ilyen területen, pedig mindegyik több év tapasztalattal ment ki.
2021. nov. 6. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is keresd fel az egyetemed ezzel a kérdéssel, mert az Erasmus+ szakmai gyakorlati program gyakorlatilag erről szól és biztosan tudnak neked segíteni. Alapvetően mindenkinek magának kell gyakorlati helyet keresnie és ez ugye nem egyszerű, sőt... viszont nálunk pl. közzéteszik ha érkezik hozzájuk egy lehetőség és felhívják rá a hallgatók figyelmét stb. és biztosan tudnak segíteni olyanokkal, hogy pl. milyen felületeken érdemes körülnézned. A kötelező szakmai gyakorlatod is tudod így teljesíteni, de egyébként bármikor meg lehet pályázni ezt az ösztöndíjat és akár a tanulmányaid befejeztével is ki tudsz még menni. Ugye ez egy ösztöndíjas lehetőség, de azért a legtöbb esetben az az összeg nem fedezi az ember minden költségét és erre készülni kell, hogy saját zsebből is ki tudjon fizetni ezt azt az ember. A fizetett gyakornoki lehetőségek ritkábbak, de az sem lehetetlen, nyilván érdemes elsősorban ilyet keresni.
2021. nov. 6. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:
44%
Junior közgazdászokból sehol sincs hiány, de a nyelvtudás miatt azért egy ssc-be simán lehet esélyed bejutni. Jelentkezz a lehető legtöbb helyre.
2021. nov. 7. 18:21
 6/8 anonim ***** válasza:

SSC-k Kelet-Európában vannak csak szóval hacsak nem pl szlovákiai külföldi gyakorlatot akar a kérdező, akkor az SSC felejtős.

Én úgy vettem észre, hogy azok az ismerőseim akiknek összejött a külföldi szakgyak, előtte Magyarországon is dolgoztak már vagy releváns diákmunkában vagy gyakornoki pozícióban jó nevű cégnél. A legtöbb magyar egyetemet nem nagyon ismerik nyugaton, így a tapasztalatra nagyobb hangsúly kerül. Persze ez kicsit irónikus mivel a gyakorlat lényege maga a tapasztalatszerzés... Mindenesetre én ezt a tendenciát láttam magam körül.

2021. nov. 8. 19:46
 7/8 anonim ***** válasza:

5. okoska vagy :).

Olaszországban, Hollandiában, Csehorszàgban is vannak shared service centerek, szóval ebbe nem tudom minek kötsz bele.

Ezen felül, vannak ssc jellegű, de nem kifejezetten ssc munkák is.

Persze azt sem értem, hogy miért pontoztàk le hozzászólásomat. :)

2021. nov. 8. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Az SSC lényege pont az, hogy az egyszerű, betanítható munkafolyamatokat kiszervezik olyan országokba ahol olcsó a munkaerő, ezzel pénzt spórolva az adott cégnek. Szóval igen, Csehországban valóban talász SSC-t, talán még Olaszországban is, mivel ezek is valamennyivel "olcsóbb" országok mint Nyugat-Európa. Viszont Hollandiában, Németországban, Angliában, Skandináv országokban nincsenek ilyenek.
2021. nov. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!