Mennyire kell tudni angolul ha az interjú angolul lesz?
Figyelt kérdés
Csak mert nekem csak egy sima szakmai középfokú nyelvvizsgám van, azóta használom is az angolt a munkám során, viszont néztem ilyen leggyakoribb interjú kérdések és válaszokat youtubeon angolul, és ahhoz képest én fapadosabban fogalmazok :D
Ugyanúgy kerek egész mondatokban de lényegretörőbben, és nem olyan összetetten mint pl az Oxford videókban.
ahogy #1 írja. kutyát nem érdekli a papír, ha megfelelő szinten kommunikálsz, akkor átmentél.
2022. szept. 7. 15:18
4/11 anonim válasza:
Targyalasi szinten
2022. szept. 7. 15:48
5/11 anonim válasza:
Normálisabb tolmácsgéppel nem lehet gond. Nekem eddig egyszer fordult elő valami őskövület HR-es pitsánál, hogy nem fogadta el amit a tolmácsgépem mondott (Vasco V4), amúgy gyakorlatilag 70+ nyelven tudsz vele gond nélkül interjúzni.
2022. szept. 7. 16:01
6/11 anonim válasza:
Nem baj, ha pár szó nem jut eszedbe, viszont folyékonyan tudnod kell beszélni az adott nyelven. Hogyha nem tudsz angolul szerintem nem érdemes olyan pozícióra jelentkezni, ahol elvárás.
2022. szept. 7. 17:12
7/11 A kérdező kommentje:
Tudok angolul, a munkám során használom is, megakadás nélkül, csak én sokkal rövidebb mondatokat használok mint pl a youtubeon található angol interjús videók.
2022. szept. 7. 17:32
8/11 anonim válasza:
Ha szimpatikus vagy és folyékonyan beszélsz nem ezen fog múlni. Persze nyilván nem szomorúak ha minél jobb..
Felsővezetők között is sokan csak annyira beszélnek, hogy éppen megértessék magukat és megértsék a másikat.Igazán erős tudással viccesnek tűnik néha amilyen hibákkal beszélnek. Sőt, ha keresel cikkeket is fogsz találni, ahol angol nyelvterületről származók keseregnek amiatt, hogy a világnyelv funkciója miatt felhígult a nyelv és akik ilyen szinten vannak, nem is az 'igazi' angolt beszélik, ahhoz sokkal többet kell tanulni.
2022. szept. 7. 17:39
9/11 anonim válasza:
Én csináltam egy C2-es nyelvvizsgát, de már 20 éve, és a szókincsem erősen megkopott, talán nyelvtani hibákat is vétek. Mégis sok olyan helyen voltam, ahol angolul folyt az interjú, és nem volt vele gond. Most is külföldiekkel dolgozom, a főnököm angol. Ráadásul az az igazi kifinomult angol úriember. Úgy beszél, hogy néha szégyenlem magam, én magyarul sem beszélek ilyen választékosan, néha nagyon fapadosnak érzem magam mellette. Szóval ne az oxfordi videókból indulj ki. Állásinterjún tudd elmondani az önéletrajzod angolul, meg a szokásos kérdésekre kell tudni válaszolni.
2022. szept. 7. 21:49
10/11 anonim válasza:
Ne makogj, ha valami nem jut eszedbe esetleg írd körül. Nem kell barokk körmondatokban gondolkodni, de vannak olyan kifejezések, amik elegánsabbá, gördülékenyebbé, teszik a beszéded. Ne felejts el te is kérdésekkel készülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!