Állásinterjú a közszférában?
Most megyek először állásinterjúra, és kicsit kétségbe vagyok esve. Csak ma szóltak, hogy holnap reggel kéne menni (egy másik városba ráadásul), de még sosem voltam ilyesmin.
Pontosan hogy zajlik egy állásinterjú a közszférában? Próbáltam rákeresni, de nagyon sok helyen a fizetésről írnak elsősorban, ami ugye itt adott. Bár nem tudom, hogy egyéb juttatások vannak-e, de ilyet például hogyan illik felhozni? Miről fognak kérdezni? Pályakezdő vagyok, szakmai tapasztalatom nincs. Tesznek fel szakmai jellegű kérdéseket is? Kell vinnem magammal valamit (igen, elfelejtettem megkérdezni)? Az oklevél és az erkölcsi bizonyítvány másolatát mind postázni kellett, akkor már nem kell őket elvinnem?
Nem ez álmaim állása, de most még úgy vagyok vele, hogy mindenféle tapasztalan jól jön. Ezt hogyan lehet szépen megfogalmazni, ha rákérdeznek a hosszabb távú terveimre? Sőt, van egy jobb állás, amit még csak most pályáztam meg, szóval néhány hét, mire elbírálják. Ha esetleg az interjún közölnék, hogy felvettek, akkor mit mondjak? Hogy a hónap végéig még választ várok egy másik helyről? Nem hiszem, hogy ennek örülnének... Mire figyeljek még, vagy miből tudok "felkészülni"?
Mindenféle segítő válasznak örülnék, mert most kissé bepánikoltam.
Interjúra nem kell vinned papírokat, azt majd a HR-el intézed, ha jelzik hogy felvettek. A fizetés sávos, szóval ha elmondják milyen kategóriába vennének fel, ott lehet megkérdezik mi a bérigényed, ott van kis mozgástér. Azt hogy mit kérdeznek, az személyfüggő, pályakezdőként értelmes ember nem fog szakmai kérdésekkel bombázni, ez egyfajta ismerkedés.. Elmondják mivel foglalkozik az osztály, milyen feladatok vannak, mit várnak el, stb, meg nyilván megkérdezik mik a terveid.
Általában hó közepén, vagy hó elején léptetik be az új munkatársakat. Másik interjú jó kérdés. Ha már le van fixálva a másik interjú, akkor azt mondanám, de ha még a rostán sem mentél át és fel sem hívtak onnan akkor nem biztos. Nem olyan gyors ám ez. Itt meg 6 hónap próbaidő van általában.
Felkészülés annyi elég, hogy azért tisztában vagy arról hova jelentkeztél, nézd meg előre mi a feladatkör, meg legyél közvetlenebb, mosolygós, ilyenek.
Nem a közszférától, hanem az állásinterjútól félek, mivel ismeretlen maga a helyzet. Az én területemen pedig ez nem számít "fertőnek", főleg pályakezdők körében, de írtam, hogy nem ez álmaim állása.
Az elsőnek köszönöm a választ!
"Nem ez álmaim állása, de most még úgy vagyok vele, hogy mindenféle tapasztalan jól jön"
Végzettségtől függ, de később nagyon nehéz lesz kimászni onnan. Hidd el.
#6 jutalmakra 🤣🤣
Év végén egy kis "célprémium", évek óta csökkenő (minden éven az előző fele, és mindenkinek!) tendenciát mutatva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!